Cash Passport, handig in de USA


30 jul 2015


Onlangs was de bekende reisblogger Patrick op reis naar de USA om een grote reisbeurs te bezoeken. Omdat hij wist dat creditcards overal geaccepteerd worden in Amerika en dat zijn eigen bank per transactie een commissie in rekening bracht schaftte bij een Cash Passport aan. Lees hier zijn ervaring.

Geen last van wisselkoersen

Tijdens mijn vorige trips naar de USA kwam ik erachter dat alle banken een zogenaamde “over-seas” fee rekenen voor het betalen met je eigen creditcard en dat de dollarkoers die ze rekenen wel heel voordelig is voor hunzelf. Na een zoektocht online en ervaring van een vriendin kwam ik uit bij de cashpassport van GWK Travelex. Die bleek 3 grote voordelen te hebben:

  1. Je betaalt geen commissie als je de kaart gebruikt

  2. De kaart is verkrijgbaar in Euro’s, US Dollars en Engels Ponden

  3. De wisselkoers weet je van te voren als je de kaart oplaadt en die is altijd goed

 

1. Geen commissie

Omdat ik veel kleine aankopen zou doen tijdens de beurs, koffie, weer koffie, een broodje en ‘s avonds een drankje in de stad zou de commissie wel heel hard oplopen. Elke keer 10 of 25 eurocent betalen gaat al snel aantikken als je de kaart 10 keer per dag gebruikt. Dat is zonde van mijn geld. Vooraf had ik een bedrag van $200 op de prepaid creditkaart gezet, wat ik bij het ophalen van de kaart op Schiphol heb betaald. Je weet dan de koers al en, ook fijn om te weten, als die $200 op is kun je ook niet meer uitgeven. Dat risico wil je nog wel eens lopen met een gewone kredietkaart zodat je bij thuiskomst aan het einde van de maand voor soms onaangename verrassingen komt te staan.

2. De wisselkoers is altijd goed

Veel geldwissel kantoren rekenen koersen die voor jou als klant niet altijd voordelig zijn. Uiteraard had ik de tarieven van GWK vergeleken met die van andere aanbieders. Maar omdat ik een bedrag van $200 vooraf betaal en op de prepaid creditcard stort loop ik geen kans op verschillen in de wisselkoersen. Het enige dat wat zuur is, is de huidige dollarkoers in juni 2015, waardoor de dollar voor ons Nederlanders niet gunstig zo is.

Even swipen en klaar

Wat ik leuk vind aan Amerika is dat de chip nog lang niet overal gebruikt wordt. “Swipen” zoals het heet van je creditcard is daar nog heel gewoon. Je haalt je pas door de lezer, plaatst je handtekening (of soms ook niet) op de bon en je bent klaar. Noem mij ouderwets, maar het plaatsen van een handtekening geeft me net iets meer gevoel voor mijn resterende budget bij het uitgeven van geld.

Aankoop Cash Passport in Amerika

Gekochte producten Cash Passport in Amerika

Iets voor jou?

Ik ga in november naar een andere beurs en zal dan zeker de kaart weer meenemen. Hij verloopt namelijk niet meteen, is pakweg 5 jaar geldig, en via www.cashpassport.com kan ik altijd het resterende saldo checken wat op de creditcard staat.Zoek in berichten