Western Union money transfer

Wereldwijd geld versturen en ontvangen

Geld via Western Union versturen en ontvangen

Wanneer u snel geld naar het buitenland wilt versturen, dan is een Western Union money transfer de ideale oplossing. Bij iedere Travelex vestiging is het mogelijk om wereldwijd geld te versturen en te ontvangen via Western Union. U heeft hierbij geen bankrekening of creditcard nodig.

Voordelen Western Union

Betrouwbaar

Western Union handelt al 135 jaar geldtransacties af. Bovendien kan elke transactie achterhaald worden met een specifiek nummer.

Gemakkelijk

Bij elke GWK Travelex vestiging kan geld overgemaakt worden via Western Union. Het is niet nodig om over een bankrekening of creditcard te beschikken.

Snel

Het geld is binnen slechts enkele minuten overgemaakt en beschikbaar voor de ontvanger.

Geld versturen via Western Union

Om geld te versturen via Western Union hoeft u enkel een GWK Travelex kantoor te bezoeken en een Money Transfer formulier in te vullen. Zorg dat u alle transactiegegevens juist invult en vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. De Money Transfer gegevens worden vervolgens door de baliemedewerker in het GWK Travelex systeem ingevoerd. U ontvangt een kwitantie met een Money Transfer Controlenummer (MTCN). U geeft dit nummer door aan de ontvanger van het geld. Binnen enkele minuten is het bedrag beschikbaar en kan de Western Union overdracht worden voldaan. Het geld is vervolgens binnen enkele minuten al beschikbaar!*

Geld ontvangen via Western Union

Heeft u geld gestort gekregen via Western Union? Bezoek dan de dichtstbijzijnde GWK Travelex vestiging om uw geld in ontvangst te nemen. Vul hiervoor het ‘To Receive Money’ formulier in waarop u aangeeft uit welk land het geld afkomstig is, de naam van de zender, het MTCN en het bedrag dat u verwacht. Ook hierbij is het verplicht om een geldig identiteitsbewijs te laten zien. De GWK Travelex medewerker overhandigt vervolgens uw geld en ontvangstbewijs.


*Wij streven ernaar om transacties via Western Union binnen enkele minuten beschikbaar te stellen voor uitbetaling. De transactietijd is echter afhankelijk van de openingstijden van de lokale agenten en de verschillende tijdszones. Raadpleeg het verzendformulier voor alle voorwaarden.

Fraude preventie tips money transfers

De Western Union® Money Transfer service is een makkelijke manier om geld te versturen naar mensen die u kent en vertrouwt. Als u echter geld moet versturen naar iemand die u niet goed kent, loopt u een risico op fraude. Omdat we consumentenbelangen hoog in het vaandel hebben, raadt Western Union® aan om uzelf tegen fraude te beschermen door de volgende aandachtspunten in het achterhoofd te houden

Western Union fraude preventie tips