Geld versturen met Western Union


U kunt in Nederland bij iedere GWK Travelex vestiging terecht om gemakkelijk wereldwijd contant geld te versturen en te ontvangen via een Western Union money transfer. De ontvanger kan het geld bij agentschappen wereldwijd ophalen. Er is geen bankrekening of creditcard nodig.

Hoe verstuurt u geld?

  1. Ga naar een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt.  
  2. Vertel de baliemedewerker dat u geld wilt overmaken met Western Union® money transfer, overhandig uw geldige legitimatiebewijs en alle benodigde informatie voor de transactie: uw naam, uw volledige adres, de naam van de ontvanger en het te verzenden bedrag.
  3. U ontvangt een verzendformulier met alle gegevens van uw transactie.
  4. Nadat u het formulier heeft gecontroleerd en getekend, geeft u het samen met het te verzenden bedrag en de kosten terug aan de baliemedewerker.
  5. U ontvangt een ontvangstbewijs met een Money Transfer Controlenummer (MTCN), inclusief de algemene voorwaarden.
  6. Informeer de ontvanger over de benodigde informatie om het geld op te halen. Geef aan de ontvanger het MTCN nummer en het te ontvangen bedrag door. Het geld is binnen enkele minuten* beschikbaar.

* Het geld is over het algemeen binnen enkele minuten beschikbaar voor uitbetaling. Dit is afhankelijk van de algemene voorwaarden, waaronder de openingstijden van de lokale agenten en de verschillende tijdszones. Raadpleeg het verzendformulier voor de voorwaarden.