Bestel direct
Home hero arrow

Einde zomerfestivals 2016

Pakt u nog een festival mee aan het einde van de zomer?

Het festivalseizoen loopt alweer bijna op z’n einde, maar het is nog niet helemaal voorbij met het feesten. Heeft u nog wat energie over dan hebben we hier nog een aantal spectaculaire festivals op de meest exotische plekken ter wereld, festivals die u niet mag missen!

Galungan – Indonesië

Galungan – Indonesië

Begin september is het Indonesische eiland Bali het toneel van de belangrijkste jaarlijkse festiviteiten voor de plaatselijke hindoe bevolking. Galungan staat voor het moment dat de geesten van hun voorvaderen neerdalen op aarde en is een combinatie van het eren van deze geesten samen met de bijbehorende rituelen om deze geesten te verwelkomen. Met meer dan 20.000 tempels verspreid over het eiland is het niet gek om voor te stellen dat tijdens het tien dagen durende festival Galungan zorgt voor een uitgelaten, dynamische sfeer van cultuur, dans en vreugde. Alleen al voor Galungan reizen jaarlijks tal van toeristen af naar Bali voor deze onvergetelijke ervaring!

Bestel hier uw Indonesische roepia’s
Outlook festival – Kroatië

Outlook festival – Kroatië

Ooit begonnen als een ode aan de Jamaicaanse reggae cultuur is het Outlook festival aan de noordkust van Kroatië inmiddels uitgegroeid tot een bekend housefestival waar jaarlijks aan het einde van de zomer zo’n 15.000 feestvierder op af komen. Het voormalige zeefort Punta Christo is voor deze gelegenheid omgetoverd tot feestpaleis , het aangrenzende strand en een aantal partyboten voor de kust zorgen voor een broeierige, mystieke feeststemming waar alle hippe en populaire housestromen samenkomen. Outlook begint elke dag met een uitgebreide barbecue, waarbij de relaxte housebeats u weer langzaam in de stemming brengen om tot diep in de nacht door te feesten!

Bestel hier uw Kroatische kuna
Oasis Festival – Marokko

Oasis Festival – Marokko

Ongetwijfeld één van de meest exotische plekken ter wereld om een festival te vieren is aan de rand van de Sahara, in het bruisende Marrakech. Hier wordt begin september het Oasis Festival gehouden, in een setting die alles laat zien wat Marokko in zich heeft, van de kalmte en rust die Noord-Afrikaanse oases uitstralen, tot het dansen op de muziek van lokale Dj’s tegen de achtergrond van het indrukwekkende Atlas gebergte. Net als een echte oase, het festival heeft ook mogelijkheden om volledig te ontspannen met yoga sessies en massages, om daarna weer het feestgedruis in te duiken!

Bestel hier uw Marokkaanse dirham
Monterey Jazz Festival – Amerika

Monterey Jazz Festival – Amerika

Als jazzliefhebber staan de wereldberoemde jazzclubs in New York en New Orleans waarschijnlijk hoog op uw verlanglijst. Om alle bekende jazz artiesten van dit moment echter in één keer mee te pakken is het Monterey Jazz Festival een absolute aanrader. Het jaarlijkse festival is sinds 1958 jaarlijks georganiseerd en is daarmee het langstlopende jazz festival waar alle groten der aarde hebben opgetreden, van Louis Armstrong tot de legendarische Miles Davis. Op het landgoed van Monterey Fairgrounds kunt u naast het luisteren naar de beste jazz ter wereld ook meedoen aan workshops, paneldiscussies en genieten van een heerlijke picknick onder de Californische zon, een paradijs voor de échte jazzkenner!

Bestel hier uw Amerikaanse dollars