Bestel direct
Home hero arrow

Halloween verhalen van over de hele wereld

Durft u het aan om ze te lezen?

Halloween komt er weer aan. Een jaarlijkse traditie waarbij er in veel landen over de hele wereld gegriezeld wordt en de meest angstaanjagende verhalen de ronde doen. GWK Travelex heeft de beste voor je op een rij gezet.

Mexico - De huilende vrouw

Mexico - De huilende vrouw


In Mexico groeit iedereen op met het griezelverhaal van ‘De Huilende Vrouw’. Genaamd Maria, deze vrouw met lang, donkerzwart haar verloor haar hart aan een man, die haar liefde voor hem echter niet wilde beantwoorden. Haar hart ontstak in woede en in een vlaag van razernij verdronk ze haar kinderen één voor één in de rivier. Toen ze zich realiseerde wat ze had gedaan gooide ze zichzelf in de rivier, maar de hemel wilde haar niet hebben. Daarmee was ze veroordeeld om voor eeuwig op aarde rond te lopen, voor altijd rouwend om haar kinderen. Vandaar haar bijnaam La Llorona, de huilende vrouw. Degene die haar hebben zien lopen zeggen dat ze op zoek is naar nieuwe kinderen om haar eigen kinderen te vervangen.

Bestel hier uw Mexicaanse peso’s
Brazilië -  De vrouw uit je slechtste dromen

Brazilië - De vrouw uit je slechtste dromen


In Brazilië zijn er die geloven dat er zich een vrouwelijke gedaante over de daken voortbeweegt met lange, gele vingernagels en rode ogen, ook wel La pisadeira genaamd. Ze kijkt toe hoe gezinnen aan tafel zitten tijdens het avondmaal en, wanneer iemand met een volle maag naar bed gaat, kruipt ze stiekem de slaapkamer binnen. La pisadeira gaat vervolgens op de borst van haar slachtoffer zitten, zodat deze niet kan bewegen, terwijl deze zich in een staat bevind tussen slaap en wakker zijn in. Ze kijkt vervolgens rustig toe hoe iemand in paniek raakt door het silhouet recht voor ze en verdwijnt pas wanneer iemand volledig ontwaakt. In veel culturen wordt La pisadeira dan ook als reden genoemd voor deze slaapziekte, je niet kunnen bewegen uit angst. Is het misschien La pisadeira die op je borst zit?

Bestel hier uw Braziliaanse real
Japan – De vrouw met gesneden mond

Japan – De vrouw met gesneden mond


Japan is het land van de mythische figuren, waaronder ook een aantal die moeiteloos in de top van griezelige Halloween verschijningen meedingen. Zo ook de Kuchisake-onna, de vrouw met de gesneden mond. Met het masker van een prachtige vrouw benadert ze ’s nachts haar slachtoffers op een verlaten busstation of treinperron. Als iemand ‘ja’ zegt op de vraag of ze mooi is verwijdert ze haar masker en laat ze het grote, bloederige litteken op haar mond zien. Wanneer iemand vervolgens nog ‘nee’ kon zeggen dan zorgde ze er met een slagersmes voor dat haar slachtoffers hetzelfde lot ondergingen. Het is een eeuwenoud verhaal, maar in de jaren ’70 is er een moment geweest dat schoolkinderen in Nagasaki dachten de Kuchisake-onna echt gezien te hebben, griezelig!

Bestel hier uw Japanse yen
Zweden – De spooktrein van Stockholm

Zweden – De spooktrein van Stockholm


Onder de inwoners van Stockholm gaat al sinds de jaren ’80 het gerucht over een spooktrein die sporadisch wordt gezien. Geen normale groene trein, maar een aparte zilveren kleur, al snel Silverpilen genaamd. Men dacht dat wanneer een passagier werd opgepikt door de aparte trein deze voor altijd zou verdwenen of een aantal weken later weer zou opduiken, zonder te weten wat er was gebeurd. De treinstellen zijn óf helemaal leeg, óf juist helemaal vol met geesten. Sommige inwoners denken dat Silverpilen te maken heeft met het verlaten treinstation Kymlinge, vandaar het Stockholmse gezegde dat ‘alleen de doden uitstappen uit bij Kymlinge’…

Bestel hier uw Zweedse kronen