Bestel direct
Home hero arrow

Ontdek de wereld vanuit huis!

Reis de wereld rond zonder daarvoor op reis te gaan.

In tijden dat rondreizen niet mogelijk is en u toch de wereld wil blijven verkennen hebben wij voor u de uitkomst gevonden. Reis vanuit uw luie stoel virtueel de wereld rond. Met behulp van Google Maps Treks en het bijbehorende YouTube kanaal kunt u een virtuele wereldreis maken. Ga op avontuur, ontdek historische Wereldwonderen of geniet van al het natuurlijke schoon dat de wereld te bieden heeft. Om u op weg te helpen hebben wij een aantal ‘must see’ bestemmingen voor u geselecteerd.

Dwaal rond door Wereldwonderen

Dwaal rond door Wereldwonderen

Start uw virtuele reis met een bezoek aan Petra, een van de meest mysterieuze plekken ter wereld. Deze rozenrode stad is zo een tweeduizend jaar geleden gebouwd door de Nabateeërs in Jordanië. De stenen stad behoort inmiddels tot een van de Zeven Wereldwonderen en dat is niet zonder reden. In de dorre woestijn reis je via de smalle, roze kloof van El Siq naar Al Khazneh, de schatkamer van de stad. Vervolg de route via de straat der façaden naar het amfitheater van de stad en sluit af bij een van de grootste monumenten van deze adembenemende stad: Al-Deir. Nog niet genoeg gekregen van Wereldwonderen? Reis nog verder terug in de tijd en bezoek de Piramides van Gizeh in Egypte.

Reis af naar culturele iconen

Reis af naar culturele iconen

Vervolg uw virtuele rondreis met een bezoek aan Japan en beklim de iconische Mount Fuji. Deze slapende vulkaan behoort tot één van de drie heilige bergen van Japan. Met een hoogte van 3700-meter is deze berg ook populair bij bergbeklimmers. Met behulp van Google Maps beklimt u vanuit uw luie stoel en zonder al te veel inspanning deze berg. Bekijk op de top van de berg naar de krater of geniet van de prachtige zonsopgang via de 360 graden panorama foto’s.

Vervolg uw reis naar Amerika en beklim hier in het Yosemite National Park, The nose of El Capitan. Een ware klassieker onder te beklimmen bergen. Via Google Treks wordt u op een prachtige wijze, virtueel meegenomen tijdens het trotseren van deze grootheid.

Spot de landschapsingenieurs

Spot de landschapsingenieurs

Reis tot slot af het natuurreservaat Samburu in Kenia. In dit prachtige reservaat treft u naast rivieren, bergen en uitgedroogde vlaktes ook veel wilde dieren. Spot bijvoorbeeld Leeuwen, zebra’s, giraffen of ontdek ‘de ingenieurs van het landschap’ ofwel olifanten. Op een prachtige manier heeft Google hier in samenwerking met diverse organisaties het natuurreservaat in kaart gebracht. Niet alleen om u te laten genieten maar ook ter ondersteuning van organisaties die zich hier inzetten voor onderzoek en bescherming van het natuurreservaat en de dieren.

Online reismagazine

Online reismagazine

Virtueel rondreizen is niet alleen leuk als tijd verdrijf. Het kan ook nog eens handig zijn ter voorbereiding op uw volgende reis. Bent u op zoek naar nog meer tips of inspiratie. Lees dan ons online reismagazine en laat u inspireren door de mooiste bestemmingen en de beste valuta tips.

ONTDEK MEER