Bestel direct
Home hero arrow

Valuta update

Gebaseerd op de waardeontwikkeling van buitenlandse valuta ten opzichte van de euro hebben we onze top 3 valuta's van de afgelopen maand samengesteld.

Top 3 valuta's van de maand: januari

Gebaseerd op de waardeontwikkeling van een valuta ten opzichte van de euro hebben we onze top 3 valuta's van de afgelopen maand samengesteld. Op de bestemmingen waar de betreffende valuta's gehanteerd worden is het doen van bestedingen ter plaatse dus voordeliger geworden, omdat de valuta's zijn gedevalueerd ten opzichte van de euro in vergelijking met een maand geleden.

De euro is ten opzichte van de Turkse lira, de Amerikaanse dollar en de Mexicaanse peso meer waard geworden. Vooral de koers van de Turkse lira heeft een vrije val gehad na de mislukte staatsgreep in juli 2016. Hieronder volgt de top drie van valuta die goedkoper zijn geworden om te wisselen over de maand januari*.

*Gepeild op 25-01-2017

1. Turkse Lira

1. Turkse Lira

Bovenaan staat de Turkse lira, de euro is ten opzichte van deze valuta 11 procent gestegen in waarde vergeleken met een maand geleden. De Turkse economie kromp toen consumenten minder uitgaven door meerdere achtereenvolgende gebeurtenissen, waaronder de maatregelen die president Erdogan trof naar aanleiding van de mislukte staatsgreep op 15 juli 2016. De consequenties hiervan zijn nog steeds zichtbaar in de waarde van de Turkse Lira. U krijgt dus momenteel veel lira voor uw euro!

Turkse Lira bestellen
2. Mexicaanse peso

2. Mexicaanse peso

In deze top drie volgt na de lira de Mexicaanse peso. De euro is ten opzichte van deze valuta 7 procent meer waard geworden vergeleken met een maand geleden. Dit komt door de veranderingen binnen de Amerikaanse politiek en de nieuw aangestelde president. Onder andere door de uitgesproken wens van Trump om het handelsverdrag tussen Amerika en Mexico te beëindigen, wordt de peso minder waard. Het is dus momenteel erg goedkoop om een reis te maken naar Mexico.

Mexicaanse peso bestellen
3. Amerikaanse dollars

3. Amerikaanse dollars

De Amerikaanse dollar is niet zo sterk gedaald als de twee bovenstaande valuta, maar toch is de euro 3 procent meer waard dan de dollar vergeleken met een maand geleden. Trump heeft voor ogen dat de nieuwe maatregelen die de dollar minder waard maken, de Amerikaanse economie vooruit zal helpen. Hierdoor is het dus op dit moment zeer gunstig om uw euro’s om te wisselen naar dollars!

Amerikaanse dollar bestellen