Bestel direct
Home hero arrow

Ga goed voorbereid op reis

10 tips om veilig te reizen tijdens en na corona tijden

Na een periode van alleen maar droom reizen, gloort er langzaam weer wat hoop aan de horizon voor de reislustige onder ons. Vanaf 15 juni 2020 is het namelijk weer mogelijk om te reizen naar diverse Europese landen. Bent u van plan om op reis te gaan? Lees onze tips voor een goede voorbereiding.

Tip 1. Bekijk het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Bekijk voor vertrek welk reisadvies het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gegeven voor uw bestemming. Het ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert vier verschillende gradaties.

  • Code groen: Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s. U kunt veilig afreizen naar uw bestemming.
  • Code geel: Let op, er zijn veiligheidsrisico’s van kracht die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor en let extra op.
  • Code oranje: Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s in het land of gebied. Reis alleen af indien dit echt noodzakelijk is.
  • Code rood: Niet reizen! De veiligheidsrisico’s zijn zo hoog dat er voor reizigers een levensbedreigende situatie kan ontstaan.

De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn niet bindend. Het blijft de verantwoordelijkheid van uzelf om uw reis wel of niet te laten doorgaan. Raadpleeg bij een negatief reisadvies uw reisorganisatie en reisverzekeraar.

Tip 2. Thuis online inchecken

Tip 2. Thuis online inchecken

U kunt vanuit huis online inchecken. Hierdoor hoeft u niet aan te sluiten in een wachtrij, is het contact met personen minimaal en voorkomt u eventueel contact met incheck machines. Reserveer bij het inchecken ook een plek bij het raam. Zo houd u ook voldoende afstand van medereizigers.

Tip 3. Uw bagage

Tip 3. Uw bagage

Neem alleen het noodzakelijk mee en pak uw bagage verstandig in. Leg elektronische apparaten en vloeibare producten bovenop in uw handbagage. Zo kunt u deze eenvoudig klaarleggen bij de douane.

Tip 4. Draag een mondkapje

Tip 4. Draag een mondkapje

Veel reisorganisaties hebben het dragen van een mondkapje (tijdelijk) verplicht gesteld. Het mondkapje draagt u na de incheck en totdat u op de plaats van bestemming in de aankomsthal bent gearriveerd. Denk ook aan een mondkapje voor de terugreis.

Tip 5. Eten en drinken

Tip 5. Eten en drinken

Eet goed voor vertrek. Restaurants kunnen afwijkende openingstijden hebben en ook de catering tijdens uw reis kan anders zijn dan normaal. Ook is het verstandig om een hervulbare thermos- of waterfles mee te nemen.

Tip 6. Gebruik de digitale boarding pass op uw telefoon

Tip 6. Gebruik de digitale boarding pass op uw telefoon

U kunt uw mobiele telefoon gebruiken voor het tonen van uw boarding pass. Voeg de boarding pass toe aan uw wallet of open de boarding pass via uw e-mail of app van de reisorganisatie. Scan bij het boarden zelf uw boarding pass. Hiermee voorkomt u contact met het grondpersoneel.

Tip 7. Houd voldoende afstand van reizigers en personeel

Tip 7. Houd voldoende afstand van reizigers en personeel

Houd ook op reis 1,5 tot 2 meter afstand van reizigers en personeel. Ga niet te dicht op andere reizigers zitten, houd 1 a 2 lege stoelen er tussen en houd ook in de rij gepaste afstand van elkaar.

Tip 8. Reinig uw stoel

Tip 8. Reinig uw stoel

Ondanks strikte schoonmaakprotocollen bij reisorganisaties kan het geen kwaad om bij aankomst en vertrek uw stoel, tafel en leuning af te nemen met een reinigingsdoekje.

Tip 9. Was geregeld uw handen

Tip 9. Was geregeld uw handen

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden, was uw handen na het aanraken van spullen en oppervlakten. Neem voor de zekerheid een desinfecterende handgel mee in uw handbagage. Zo kunt u altijd uw handen reinigen.

Tip 10. Neem contant geld mee op reis

Tip 10. Neem contant geld mee op reis

Het is altijd verstandig om contant geld mee te nemen op reis. Voor de eerste uren van uw reis, onverwachte situaties maar ook om contact te voorkomen met geldautomaten in het openbaar. Bij Travelex kunt u eenvoudig online uw vreemde valuta bestellen en voor vertrek veilig afhalen bij onze vestiging op Schiphol Airport.

Bestel direct
Inspiratie

Inspiratie

Heeft u nog geen reisplannen gemaakt maar wilt u wel alvast inspiratie opdoen? In ons online reismagazine treft u naast handige valuta reistips ook inspirerende artikelen voor wellicht uw volgende reis.