Bestel direct
Home hero arrow

Britse ponden munten

Bij verscheidene GWK Travelex vestigingen inwisselbaar

Britse ponden munten wisselen

Britse ponden munten aan- of verkopen

Bij de meeste GWK Travelex vestigingen in de Randstad is het mogelijk om Britse ponden munten om te wisselen naar euro's. Bij deze vestigingen is het ook mogelijk om ponden munten te kopen alvorens u op reis gaat naar Groot Brittanië. Ponden munten kunt u niet online bestellen, het is dus aan te raden om van te voren contact op te nemen met een vestiging in verband met de beschikbaarheid. Er wordt uitsluitend gehandeld in de munten met een waarde van £2, £1 of £0,50. Bij de onderstaande vestigingen kunt u terecht voor het omwisselen van ponden munten*:

*Restricties op de door onze vestigingen maximaal aan te kopen waarde kunnen van toepassing zijn

Wilt u Britse ponden in bankbiljetten bestellen? Klik dan hier.

Introductie nieuwe £1 munt

Voor de eerste keer in meer dan 30 jaar zal de munt van het Britse pond met een waarde van £1 worden vervangen door een nieuwe versie. De munt is deels ontworpen door de 15-jarige David Lawrence, wiens ontwerp werd gekozen uit meer dan 6000 andere ontwerpen die waren ingezonden voor een competitie die speciaal was opgezet voor het ontwerp van de nieuwe munt. De, volgens de Britse nationale bank, zeer veilige munt zal in maart 2017 worden geïntroduceerd. De munt bezit een aantal kenmerken waardoor deze veel lastiger is te falsificeren dan de huidige £1, waaronder de 12-hoekige vorm (in plaats van rond), het uit twee verschillende metalen bestaande materiaal en een hologram waarin vanuit verschillende hoeken het Britse pond symbool en het nummer 1 kan worden gelezen.

Na de introductie van de nieuwe munt in maart zal de ‘oude’ versie nog tot september 2017 te gebruiken zijn in de winkels in Groot Brittanië, daarna is dit niet meer mogelijk.