GWK Travelex lanceert Cash Passport, de prepaid MasterCard voor op reis


23 jun 2010


Een pasje met alle voordelen van een credit card, maar zonder de nadelen. Dat is het Cash Passport van GWK Travelex in samenwerking met MasterCard. Met de kaart bewaak je eenvoudig het vakantiebudget en geef je nooit meer uit dan je hebt. Bovendien is er vrijwel geen risico op financiële schade bij verlies, diefstal of skimming – het kopiëren van pasgegevens, waarna illegaal geld wordt opgenomen – door het gebruik van een chip die aan de hoogste veiligheidseisen voldoet. Het Cash Passport is feitelijk een debet card waarop een tegoed gezet kan worden in euro’s, dollars of Engelse ponden en is te koop bij alle filialen van GWK Travelex.

Het Cash Passport van GWK Travelex is één van de veiligste en gemakkelijkste manieren om te betalen en biedt ook uitkomst aan mensen die geen credit card hebben of daar niet voor in aanmerking komen vanwege een BKR-registratie. De pas is voor slechts €9,95 aan te schaffen en kent geen jaarlijkse gebruikskosten zoals een credit card. De kaart is als gezegd wel goed beveiligd middels een chip en pincode, maar niet gekoppeld aan een bankrekening zodat bij eventueel misbruik slechts het tegoed illegaal kan worden opgenomen. Is het misbruik aantoonbaar dan wordt dit gedekt door de verzekering. Het risico op misbruik kan verder ingeperkt worden door het aanvragen van een tweede kaart die wel gebruikt kan worden voor pinopnames en betalingen, maar geen toegang geeft tot de persoonlijke account. Bij verlies of diefstal kan de pincode van deze subkaart direct via de online account geblokkeerd worden, terwijl de originele kaart gewoon bruikbaar blijft.

Travelex en MasterCard hebben het Cash Passport ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek dat uitwees dat 48 procent van Nederland heil ziet in een dergelijk product. Niet alleen voor op vakantie in het buitenland, maar zeker ook voor veilige betalingen op internet. Ook daar is het Cash Passport namelijk voor geschikt, want de kaart kan gebruikt worden op alle, miljoenen locaties wereldwijd waar het logo van MasterCard getoond wordt, dus ook op internet. Het Cash Passport is simpelweg een MasterCard, met dat verschil dat je er zelf geld opzet in plaats van geld leent. Het biedt kortom al het gebruiksgemak van een credit card zonder de kosten en de risico’s, waardoor je nooit voor onaangename financiële verassingen komt te staan!

GWK Travelex verkoopt het Cash Passport óók in combinatie met het TravelPack, een pakket waarin naast de nieuwe MasterCard ook contant geld in dollars of ponden zit. Het TravelPack is verkrijgbaar vanaf 500 US dollar (op kaart en in contant geld) en klanten ontvangen bij aanschaf een voucher waarmee ze kans maken op een D-reizen vakantiecheque van €4000,-.