Bestel direct
Home hero arrow

Koop Marokkaanse dirham

Hoeveel Marokkaanse dirham wilt u hebben?

= MAD=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u kopen voor uw dirhams?

 • Lunch in het centrum van Casablanca

  89 MAD

 • Een cocktail in de binnenstad van Marrakesh

  85 MAD

 • Een souvenir van de looierij in Fez

  12 MAD

 • Een enkele reis in de tram in Rabat

  6 MAD

 • Toegang tot een hammam in Marrakesh

  10 MAD

Hoeveel Marokkaanse dirhams heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Marokko

Marrakech
 • Marrakech
 • Djemaa el Fna is een betoverend plein waar u in elke hoek een marktstal kunt vinden. Daarnaast kunnen liefhebbers van geschiedenis hun hart ophalen bij de ruïnes van het El Badi-paleis en de Saadische graven.
Rabat
 • Rabat
 • De Andalusische tuinen zijn vredig en vol wilde dieren, terwijl de Hassantoren, een onvoltooide minaret, het middelpunt vormt bij veel rondleidingen door de stad.
Casablanca
 • Casablanca
 • Dit resort heeft het allemaal: winkels, stranden en historische plekken. De Hassan II-moskee vormt het hoogtepunt en is met zijn zeegezichten en architecturale raffinement een lust voor het oog.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Marokkaanse munteenheid

De dirham is sinds 1960, toen het de Marokkaanse frank verving, de officiële munteenheid van Marokko. Elke dirham bestaat uit 100 santimat, maar gezien de relatief lage waarde van de dirham vinden er weinig transacties plaats in santimats.

U wordt aangemoedigd om een fooi te geven in een restaurant en goede service wordt gewoonlijk beloond met een percentage van 10 of 15% van de rekening. Een bedrag van 20 dirham is een gulle manier om uw tevredenheid over de service te tonen. Het is gebruikelijk om het taxigeld naar boven af te ronden en een fooi voor de piccolo is ook gangbaar.

Betaalmiddel met beperkingen

De Marokkaanse dirham (MAD) is een enigszins beperkt betaalmiddel, want toegang tot munten en bankbiljetten is buiten Marokko zelf in het gunstigste geval beperkt, terwijl het land een import- en exportlimiet heeft van 1.000 MAD.

Om dit te omzeilen bieden we een service aan die de aankoop van alle benodigdheden tijdens uw reis naar dit prachtige deel van Noord-Afrika ondersteunt. U kunt met ons Cash Passport overal waar MasterCard wordt geaccepteerd betalen, wat dit de perfecte optie maakt voor reizen in Marokko. U hoeft er alleen maar wat euro's op te laden voordat u vertrekt en u bent gereed!

Daarnaast worden euro's geaccepteerd in een aantal grote winkels, hotels en restaurants in Marokko, vooral in de steden Marrakesh, Rabat en Casablanca.

De beste en slechtste euro-dirhamkoers in de geschiedenis

Bijkomen bij het zwembad, de drukke specerijenmarkt bezoeken of met een terreinwagen door de woestijn scheuren. In Marokko kunt u optimaal genieten van uw vakantie. Natuurlijk willen de meeste reizigers zo veel mogelijk geld overhouden om bijvoorbeeld de mooiste souvenirs in te slaan. Door de euro-dirhamkoers goed in de gaten te houden voordat u op reis gaat, kunt u wellicht geld besparen.

De euro-dirhamkoers fluctueert constant en geeft aan hoeveel dirham uw euro’s waard zijn in Marokko. De koers wordt aangegeven met EUR/MAD. Hoe groter het getal is, hoe relatief goedkoper al uw aankopen op vakantie worden. Op 13 juli 2008 kwam de koers op een hoogtepunt en stond één euro gelijk aan 11,5090 dirham.

De reizigers die op 4 december 2016 hun euro’s voor de Marokkaanse valuta omwisselden hadden minder geluk. De koers schoot op deze dag omlaag van een waarde van 1/10,66 naar 1/10,53. Zoals u merkt kan het tijdstip waarop u uw Marokkaanse dirham koopt een groot verschil maken.

Vooraf aan uw reis is het dus handig dat u de actuele wisselkoers van de Marokkaanse dirham regelmatig bekijkt. Zo kunt u op een goed moment Marokkaanse dirhams bestellen en zijn uw euro’s op vakantie in Marokko relatief meer waard.

Meer informatie over de Marokkaanse dirham

Voordat u op reis gaat, is het raadzaam op alvast wegwijs te worden met de Marokkaanse dirham. Deze munteenheid staat ook wel bekend als MAD, Dh of Dhs. In 1960 werd overal in Marokko de Marokkaanse dirham officieel ingevoerd.

Een dirham bestaat uit 100 santimats. In de volksmond wordt een santimat ook wel een ‘Franc’ genoemd. Vijf santimats heet een ‘rial’ en een halve dirham noemen de Marokkanen in het Rifgebergte ook wel ‘doro’. Hoewel de munten met een waarde onder één dirham zelden worden gebruikt vanwege de relatief lage waarde, bestaan ze wel. De munten die in de omloop zijn hebben een waarde van 10, 20 en 50 santimats en 1, 2, 5 en 10 dirham.

Hoogstwaarschijnlijk gebruikt u op uw reis vaker biljetten dan muntgeld. De biljetten zijn 20, 50, 100 en 200 Marokkaanse dirham waard. Deze biljetten zijn makkelijk uit elkaar te houden door hun kleur: paars (20 dh), groen (50 dh), oranjebruin (100 dh) en blauw (200 dh). Wilt u geen rij veroorzaken wanneer u uw koriander en saffraan wilt afrekenen op de lokale markt? Dan kan het handig zijn uw biljetten op waarde te sorteren. U kunt hier alvast Marokkaanse dirhams bestellen, zo gaat u goed voorbereid op reis.

Marokkaanse dirham kopen op uw bestemming

Wanneer het einde van uw reis in zicht is, kan het zijn dat er nog een heleboel dirhams in uw broekzak zitten. Misschien heeft u goed kunnen afdingen bij de gekleurde marktkraampjes of besloot u toch een visje te eten op de vismarkt van Essaouira in plaats van een uitgebreid diner. U wilt natuurlijk voorkomen dat u uiteindelijk met een teveel Marokkaanse valuta blijft zitten.

Eenmaal in Marokko gaat u een keer luxe uit eten in Corniche in Casablanca of spendeert u uw contanten aan een keramieken vaas in Fez. Beginnen uw Marokkaanse dirhams op te raken? Geen zorgen.

Bij de meeste pinautomaten kunt u terecht met uw Nederlandse bankpas. Maar vergeet niet vooraf aan uw reis de optie ‘Pinnen buiten Europa’ aan te zetten. Bovendien kan het buiten de grote steden een zoektocht zijn om een pinautomaat te vinden. Houd dus altijd een buffer achter de hand.

In veel hotels en grote winkelcentra is het ook mogelijk om met uw creditcard te betalen. Let er wel op dat het gebruik van uw creditcard vaak gelimiteerd is. Wanneer u toevallig nog euro’s in uw portemonnee heeft kunnen die ook van pas komen: deze worden in grote winkels, hotels en restaurants in grote steden als Marrakesh, Rabat en Casablanca geaccepteerd.

Omdat de Marokkaanse dirhams beperkt verkrijgbaar zijn biedt ons Cash Passport , ook wel een Prepaid Mastercard, een handige oplossing voor een mogelijk gebrek aan contanten. Op deze pas kunt een bepaald bedrag in euro’s opladen. De kaart wordt geaccepteerd op alle plekken waar u een MasterCard kunt gebruiken.

Verkoop ongebruikte dirhambiljetten terug aan Travelex

Wanneer u de geschiedenis in bent gedoken op Failaka eiland, hebt gedoken bij Kabor eiland en u de paleizen en moskeeën in Koeweit Stad heeft bezocht nadert het einde van uw reis.

Misschien geeft u deze dirhams op het laatste moment nog uit aan souvenirs voor het thuisfront. Maar u kunt er ook voor kiezen om wat geld te besparen. U wisselt uw overschot aan dirhams bij thuiskomst makkelijk weer om voor euro’s. U kunt dit doen bij een van onze GWK Travelex vestigingen . Wellicht gelijk wanneer u geland bent op Schiphol Airport ? Wanneer u uw valuta inwisselt wordt er een provisie van 0,75% op het totaalbedrag gehanteerd. Hierbij geldt een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Ruilt u uw Marokkaanse dirhams liever in tegen een provisie van 0%? Dan kunt u bij aankoop van uw Marokkaanse dirhams bij een van onze GWK Travelex Vestigingen kiezen voor de Valuta Terugkoopgarantie . Voor slechts €6,00 maakt u hier gebruik van. Dit bedrag verzekert u ervan dat u uw overgebleven dirhams bij thuiskomst omruilt tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie. De garantie geldt 45 dagen.

Het online kopen van Marokko Dirhams is heel eenvoudig

U kunt Marokkaanse dirhams online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Marokkaanse dirhams u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging