Bestel direct
Home hero arrow

Koop Russische roebels

Hoeveel Russische roebels wilt u hebben?

= RUB=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u krijgen voor uw roebels?

 • Wodka bij uw maaltijd

  180 RUB

 • Fotopas voor de Hermitage in St. Petersburg

  200 RUB

 • Toegang tot de Vasiliuskathedraal in Moskou

  250 RUB

 • Matroesjkapop in een marktstal

  van 300 tot 1.000 RUB

 • Exquis driegangendiner voor twee in Moskou

  4.500 RUB

Hoeveel Russische roebels heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Onmisbare bestemmingen in Rusland

 • St. Petersburg
 • In St. Petersburg is erg veel te zien, van folkloreshows tot kathedralen. Breng een bezoek aan de Petrus-en-Paulusvesting met de overblijfselen van de voormalige tsaren en de voormalige gevangeniscel van Trotski.
 • Moskou
 • In deze historische stad is veel te zien en te doen. Het Kremlin en het Rode Plein zijn werkelijk indrukwekkend en de metro van Moskou is een labyrint van bijzondere architectuur.

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Feitjes over de roebel

Tijdens de turbulente gebeurtenissen van afgelopen eeuw is de roebel de munt van Rusland gebleven. Elke roebel bestaat uit 100 kopeken, maar deze zijn naar verhouding weinig waard. Wellicht vindt u het dus gemakkelijker om naar boven af te ronden op een hele roebel als u iets betaalt. De munten hebben een waarde van 1, 2, 5 en 10 roebel.

In Russische restaurants is het gebruikelijk een bedrag van tot 15% van uw rekening als fooi te geven, afhankelijk van de kwaliteit van de service. Het kan als beledigend worden gezien als u geen fooi geeft, dus meestal is het beter om iets dan niets achter te laten. Dit is niet zo zeer het geval in bars, want daar beslist u zelf. Als u een flink aantal drankjes hebt genuttigd, kan het beleefd zijn om een fooi te geven, maar niet als u slechts één drankje neemt.

Vaak gebruikte bankbiljetten

Na een redenominatie in 1998 werd een nieuwe reeks biljetten ingevoerd. De meest gebruikte exemplaren bij alledaagse transacties hebben een waarde van 50, 100, 500, 1.000 en 5.000 roebel.

Bij de vele marktkraampjes in de grote steden kunt u onderhandelen over veel producten. Neem veel kleinere biljetten mee zodat u artikelen voor een zo laag mogelijke prijs kunt kopen. Als verkopers zien dat u niet kleiner hebt dan 500 roebel zullen ze proberen de prijs te verhogen.

De beste en slechtste euro-roebelkoers in de geschiedenis

Of u tijdens uw reis door Rusland een tour maakt langs het indrukwekkende en historische Sint Petersburg, de bergen in trekt van de Oeral of de prachtige natuur van het schiereiland van Kamtsjatkaa in trekt: Rusland heeft meer dan genoeg in petto. Maar voordat u afreist naar dit veelzijdige land, is het verstandig om de euro-roebelkoers in de gaten te houden. Op sommige momenten zijn uw euro’s in roebels namelijk meer waard dan een dag, of zelfs een uur later.

De euro-roebelkoers wordt weergegeven met EUR/RUB. Aan dit getal is te zien hoeveel roebel u krijgt voor één euro. Hoe hoger het getal bij RUB, hoe meer uw euro waard is. Op 11 februari 2016 bereikte de koers een hoogtepunt toen de Russische roebel een waarde had van 90,6282.

Het tegenovergestelde gebeurde op 28 oktober 2008. Op die dag had de Russische roebel ten overstaan van de euro een dieptepunt bereikt met een waarde van 34,1066.

Door de fluctuerende wisselkoers is het dus belangrijk dat u voor vertrek goed de actuele wisselkoers in de gaten houdt. Zo weet u precies wanneer u op het meest voordelige moment uw Russische roebels kunt bestellen en gaat u goed voorbereid op reis.

Meer informatie over de Russische roebel

Als u eenmaal de valuta besteld heeft bij een GWK Travelex vestiging of via onze website , is het handig om meer te weten over het nationale betaalmiddel: de Russische roebel. De Russische roebel heeft de valutacode RUB en wordt aangeduid met het symbool ?.

Eén roebel bestaat uit 100 kopeken. De munten hebben een waarde van 1, 2, 5 en 10 roebel. Doordat kopeken naar verhouding weinig waard zijn, is het aan te raden om naar boven af te ronden op een hele roebel.

Sinds 1998 is er na een redenominatie een nieuwe reeks Russische roebelbiljetten ingevoerd. In het alledaagse betalingsverkeer komt u voornamelijk biljetten tegen met een waarde van 50, 100, 500, 1.000 en 5.000 roebel. Echter hebben de biljetten van 5.000 een zodanig hoge waarde dat deze vaak niet geaccepteerd worden in winkels. En mocht u op een ochtend streekproducten op een markt willen halen: neem voornamelijk biljetten mee met een waarde onder de 500 roebel, zodat u een zo laag mogelijke prijs kunt betalen na het onderhandelen over het product.

Om voor uw reis vast aan het Russische betaalmiddel te wennen kunt u bij GWK Travelex online makkelijk Russische roebels bestellen . Zo gaat u goed voorbereid op reis.

Russische roebels bestellen en extra roebels verkrijgen op uw bestemming

Vooraf aan uw reis berekent u op deze pagina hoeveel Russische roebels u ongeveer nodig heeft tijdens uw reis aan de hand van uw budget, reisgezelschap en aantal reisdagen. Vervolgens kunt u hier makkelijk uw benodigde Russische roebels bestellen.

Maar eenmaal in Rusland vliegen de roebels uw portemonnee uit. U valt van de ene highlight in de ander en gaat toch iets vaker buiten de deur eten. Of u shopt nét wat meer in de grote steden en bezoekt meer toeristische bezienswaardigheden dan verwacht. Kortom: de Russische roebels die u netjes vooraf aan uw reis heeft besteld, raken sneller op dan verwacht. Maar geen zorgen, u hoeft niet vroegtijdig naar huis. Ondanks dat GWK Travelex geen eigen vestiging in Rusland heeft, kunt u gemakkelijk uw portemonnee aanvullen.

Bij de meeste geldautomaten kunt u met uw Nederlandse bankpas terecht om per transactie een maximum bedrag van 500 euro op te nemen. Hierbij is het wel belangrijk dat uw pas op ‘wereldstand’ staat, zodat u ook buiten de eurozone kunt pinnen. Let er wel op dat er per transactie extra kosten door uw bank gerekend kunnen worden. Zoek dit voor uw reis goed uit, zodat u thuis niet voor een nare verrassing komt te staan. Mocht u verder het land in willen trekken en buiten de grote steden willen reizen, dan is het aan te raden om voldoende contant geld op zak te hebben. Buiten de grote steden is pinnen namelijk niet altijd mogelijk.

Verkoop ongebruikte roebelbiljetten terug aan Travelex

Nadat u het leven in Moskou heeft mogen proeven, de bijzondere Hermitage heeft bewonderd en de outback van Rusland heeft ontdekt, reist u met een koffer vol reiservaringen weer terug naar Nederland. Het kan zijn dat niet alleen uw koffer propvol zit. Zodra u uw portemonnee open ritst, ziet u nog wat verdwaalde roebelbiljetten.

En ver komt u niet met de roebel in Nederland. Inwisselen dus! Dit kan direct bij aankomst op Schiphol Airport of bij een van de andere GWK Travelex vestigingen bij u in de buurt. Bij het wisselen van uw Russische roebels naar euro’s wordt een provisie van 0,75% gehanteerd van het totaalbedrag met een minimum van €3,95 en een maximum van €7,50.

Mocht u uw valuta willen wisselen tegen een provisie van 0%, is dat ook mogelijk. Maak dan bij aankoop van uw Russische roebels in Nederland gebruik van de Valuta Terugkoopgarantie . Voor slechts €6,00 bent u er van verzekerd dat u bij thuiskomst uw Russische roebelbiljetten tegen de oorspronkelijke wisselkoers en tegen 0% provisie terug wisselt. De Valuta Terugkoopgarantie geldt gedurende 45 dagen.

Het online kopen van Russische roebels is heel eenvoudig

U kunt Russische roebels online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Russische roebels u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging