Valuta omrekenen met de currency converter

Ontdek meer over de wisselkoers van de valuta van uw keuze

Klik hieronder op de valuta van uw keuze als u meer wilt weten over de ontwikkeling van de wisselkoers van de euro ten opzichte van de onderstaande valuta. U kunt meer lezen over de geschiedenis van de koersontwikkeling en vindt er tevens andere interessante achtergrondinformatie.

Hoeveel geld heb ik nodig?

GWK Travelex online reismagazine

Hoe de valuta converter te gebruiken?

De valuta converter helpt u om euro’s om te rekenen naar ponden of naar een van de andere 50 valuta op basis van de huidige wisselkoersen. Het is een makkelijke en snelle manier om geld om te rekenen zonder een tabel te hoeven gebruiken.

Kies eenvoudigweg de hoeveelheid geld die u wilt omwisselen en selecteer de valuta die u wil kopen in het keuzemenu van de valuta converter. Meer hoeft u niet te doen. De valuta converter toont direct het resultaat.

De converter gebruikt de meest recente wisselkoersen, waarbij duidelijk de datum en tijd van de laatste update worden getoond. 

Let op dat de getoonde tarieven alleen online gelden en niet gelden in de winkel.

Als u weet wat uw reisbudget is, kan de valuta converter u ook helpen om te bepalen hoeveel geld u op de plaats van uw bestemming nodig heeft en moet wisselen.

Waarom de Valuta Converter gebruiken?

De Travelex Valuta Converter helpt u om vooraf uw reisbudget te bepalen en zorgt ervoor dat u de beste aanbieding krijgt voor uw budget.

Met de ingebouwde historische koersgegevens kunt u de huidige wisselkoers vergelijken met de koers tot 12 maanden terug, zodat u weet of het een goed moment is om te kopen.

Als u bijvoorbeeld op vakantie wil naar Kroatië, kunt u deze handige converter gebruiken. Voer euro’s in en selecteer Kroatië en we tonen direct hoeveel uw euro waard is op basis van de meest actuele wisselkoersen.

Gaat u nog verder weg? Geen probleem. Met Travelex kunt u uit meer dan 50 valuta kiezen om te zorgen dat u goed bent voorbereid op uw volgende buitenlandse reis.

Vanuit de valuta converter kunt u meteen uw geld bestellen en thuis laten bezorgen of ophalen in een van onze winkels in Nederland.

Hoe werken wisselkoersen?

De wisselkoers is de waarde van het geld van de ene valuta, bijvoorbeeld uw eigen munteenheid, uitgedrukt in een andere valuta.

Wisselkoersen zijn lastig te voorspellen, omdat ze zijn gebaseerd op de steeds veranderende waarde van twee verschillende munteenheden. De waarde van een munteenheid kan beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals politieke en economische gebeurtenissen en ze veranderen voortdurend doordat er in wordt gehandeld op de financiële markten.

U kunt de wisselkoersen in de gaten houden en de ontwikkeling volgen door de huidige tarieven te vergelijken met eerdere tarieven. Dit zal u helpen om te beslissen wanneer het de juiste tijd is om het geld voor uw volgende vakantie of reis om te wisselen.  

We hebben daarom historische tarieven van maximaal één jaar in de Travelex  Valuta Converter opgenomen om dit proces makkelijker voor u te maken.

Wat betekent dit voor al uw reizen? Hoe meer geld u krijgt voor uw euro, hoe meer u kunt uitgeven. Het vooraf bewaken van de valuta en wisselkoers voor uw reisbestemming betekent dat de kans groter is dat u het scherpste aanbod krijgt voor uw geld.

Meest gestelde vragen

 • Waarom wijzigen wisselkoersen?

  De munteenheden wijzigen omhoog en omlaag ten opzichte van elkaar, omdat er in wordt gehandeld op de financiële markten. Wijzigingen in de markt kunnen worden veroorzaakt door vraag en aanbod, maar ook door politieke en economische gebeurtenissen.

 • Wat is de beste tijd om geld te wisselen?

  De beste tijd om uw geld te wisselen hangt af van de wisselkoersen. Om de scherpste aanbieding te krijgen, moet u de wisselkoersen in de gaten houden. Met behulp van onze koerstabellen kunt u de ontwikkeling van een koers goed in de gaten houden.

 • Hoe kan ik mijn geld wisselen?

  Met Travelex kunt u uw euro’s omwisselen in meer dan 50 valuta, ofwel online of in een van onze 1.500 winkels in 26 landen.

 • Wat zijn historische tarieven?

  De tariefgeschiedenis toont u de ontwikkeling van de wisselkoers over een periode van maximaal 12 maanden, zodat u de voorgaande tarieven kunt vergelijken met de huidige wisselkoers en kunt kijken of het een goede tijd is om te kopen.

 • Wanneer gebruik ik een conversietabel?

  Conversietabellen kunnen handig zijn om u te helpen wennen aan een vreemde valuta in het buitenland. Als u met een smartphone reist, kunt u de Travelex Valuta Converter gebruiken. Wij zetten de exacte hoeveelheid vreemde valuta om in euro’s, zodat u precies weet hoeveel u uitgeeft.

 • Wat is een online conversiepercentage?

  Bij Travelex rekenen wij € 0 provisie en bieden wij een scherpe wisselkoers wanneer u online buitenlandse valuta van ons koopt. Deze online tarieven zijn exclusieve online tarieven en niet beschikbaar in de winkel.