Bestel direct
Home hero arrow

Rondreizen in India

Alles wat u moet weten voor een prachtige rondreis door het fascinerende en afwisselende Indiase landschap, vol indrukwekkende architectuur en rijke tradities.

Uw verblijf in India

India is een van de grootste landen ter wereld. Met meer dan 1 miljard inwoners is het tegelijkertijd ook een van de meest dichtbevolkte gebieden. Het kan daarom lastig zijn een keuze te maken uit de bezienswaardigheden die u echt niet mag missen tijdens uw verblijf in India. We zetten de must sees voor u op een rij.

Taj Mahal

Taj Mahal

Wellicht een toeristische open deur om mee te beginnen, maar wanneer u de kans heeft een van de zeven wereldwonderen met eigen ogen te aanschouwen dan moet u die pakken. De Taj Mahal ziet er op de foto’s al indrukwekkend uit, laat staan als u de wit marmeren muren zelf kunt aanraken. Het bouwwerk krijgt nog meer betekenis door het verhaal dat Shah Jahan in 1631 het ondraaglijke verlies van zijn vrouw verwerkte door de Taj Mahal ter nagedachtenis aan haar te laten bouwen. Niet alleen het paleis zelf, ook de tuinen van de Taj Mahal spreken tot de verbeelding. Ongetwijfeld een van de mooiste plekken van India!

De drukte van de grote steden

De drukte van de grote steden

India staat bekend om de overvolle, chaotische drukte van haar grote steden. Er is geen betere eerste kennismaking met India dan de hoofdstad New Delhi. Zorg ervoor dat u de tijd neemt zodat u went aan de omstandigheden en de prachtige cultuur van het oude gedeelte van de stad kunt ontdekken. In Old Dehli vindt u onder meer het beroemde Red Fort en de grootste moskee van het land, de Jama Masjid. Een andere indrukwekkende wereldstad is het meer moderne Mumbai, het zakelijke centrum van het land. Breng hier zeker een bezoek aan de Gateway of India, een 26 meter hoge triomfboog, vergelijkbaar met de Arc de Triomphe, aan de oostkust van de stad.

Ontspanning in een kleurrijke wereld

Ontspanning in een kleurrijke wereld

Na alle culturele highlights en overweldigende drukte van de grote steden bent u hoogstwaarschijnlijk toe aan wat rust en ontspanning. Een van de mooiste plekken van India is het paradijselijke Goa, met de mooiste zandstranden en de meeste groene planten en bomen die u ooit heeft gezien. Een andere plek om de drukte van het Indiase vasteland achter u te laten is Kerala. Naast de prachtige zandstranden kunt u hier ook een tocht maken door het achterland, de zogenoemde backwaters, met tal van indrukwekkende watervallen en felgroene rivieroevers.

Geldzaken in India

Betaalmiddelen

In India betaalt u met de roepie, onderverdeeld in 100 paisa. U heeft de beschikking over veel verschillende coupures, de biljetten zijn verdeeld in 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500 rupees. Voor kleinere uitgaven kunt u munten gebruiken van 5, 10, 20 en 25 paisa.

In de grote steden wordt het betalen met creditcard steeds gebruikelijker. Let in de onvermijdelijke drukte wel altijd goed op wat er met uw pas gebeurt tijdens het betalen. U zal niet de eerste zijn van wie de betaalgegevens gekopieerd worden voordat u het doorheeft. In de dunbevolktere gebieden van India en kleine dorpen zijn de mogelijkheden om te betalen met uw creditcard een stuk kleiner. Voldoende rupees in de vorm van cash geld is dan absoluut noodzakelijk.

Geld opnemen in India

Roepies pinnen kan overal in de grote steden. Probeer altijd overdag geld op te nemen en pin ook op plekken waar genoeg mensen zijn. Let er daarbij wel goed op dat u uw pincode afschermt tijdens het pinnen, in de drukte is uw pincode zo afgekeken. Tijdens uw rondreis door India komt u ongetwijfeld flink wat pinautomaten tegen die buiten gebruik zijn, omdat het aanvullen iets minder gestructureerd verloopt dan bij ons. Dat is nog een reden om altijd genoeg cash geld bij u te hebben voor kleinere uitgaven onderweg.

Betaalgewoonten in India

Het geven van fooien is heel gebruikelijk in India. Veel mensen leven van de fooien die ze voor hun werk krijgen, aangezien het loonniveau niet erg hoog ligt. In de meeste restaurants is een fooi van 10% niet ongewoon, in de wat kleinere zaken is het neerleggen van een paar rupees al voldoende om een glimlach bij de ober tevoorschijn te toveren. Met de meeste taxichauffeurs spreekt u een vaste prijs af, ze verwachten daarom niet per se een fooi achteraf. In kleine winkels en markten hoeft u zich niet bezwaard te voelen wanneer u op een aankoop afdingt, dat is de lokale bevolking gewend.

Ga goed voorbereid op reis, bestel uw Indiase roepie voor aanvang van uw reis bij GWK Travelex. Zo heeft u altijd Indiase rupies op zak en dat geeft wel zo'n gerust gevoel.

BESTEL DIRECT

Vervoer in India

In een uitgestrekt en immens groot land als India is het belangrijk dat u zich goed kunt verplaatsen. De verschillende vormen van openbaar vervoer zijn niet altijd even comfortabel, hygiënisch en snel. U doet er daarom verstandig aan de mogelijkheden van het vervoer gedetailleerd uit te zoeken voorafgaand aan uw rondreis door India.

Per trein

Vanuit het koloniale tijdperk is India voorzien van een goed en uitgebreid treinnetwerk. De verschillen tussen de zitplaatsen zijn vrij groot, u doet er daarom goed aan vooraf een treinkaartje te reserveren, zodat u zo comfortabel mogelijk reist. Kaartjes voor de AC klasse verzekeren u van het meeste gemak. Zeker wanneer u grotere afstanden aflegt dan wilt u enigszins uitgerust op de plek van bestemming aankomen.

Per vliegtuig

Vanwege de enorme afstanden is het heel normaal om u met een binnenlandse vlucht te verplaatsen. Zeker wanneer u veel van India wilt zien in een wat kortere periode dan ontkomt u er niet aan af en toe het vliegtuig te pakken. Via lokale maatschappijen als Air India en Jet Airways kunt u tegen scherpe tarieven snel naar andere delen van India vliegen.

Per bus

Voor de échte India experience hoeft u eigenlijk alleen maar in een bus te stappen. Zowel stadsbussen als busvervoer tussen de grote steden is met gevoel voor understatement een aparte ervaring. Het is in ieder geval aan te raden geen waardevolle spullen mee de bus in te nemen, u kunt namelijk geen kant op. Voor meer comfort kunt u het beste via uw touroperator of hotel een bus reserveren, dan bent u verzekerd van meer gemak en rust tijdens uw busreis.

Travelex in India

Travelex in India

Wanneer u een rondreis door India plant denkt u er dan ook aan van te voren alvast wat roepies te bestellen voordat u vertrekt. Zo heeft u bij aankomst altijd wat cash geld bij de hand, handig wanneer u een taxi neemt vanaf het vliegveld en voor andere kleine uitgaven. Bestel uw Indiase rupees online en haal uw geldbestelling af bij een GWK Travelex vestiging die voor u het beste uitkomt. Zo kunt u ook uw roepies afhalen op Schiphol voordat u richting India vertrekt, wel zo handig!

BESTEL HIER UW INDIASE ROEPIES