Chileense peso kopen

Bestel Chileense peso met korting online bij de valuta specialist

Chileense peso wisselen

Het langgestrekte Chili is een indrukwekkend land: sneeuw bedekte bergtoppen, ijsblauwe bergmeren en watervallen wisselen elkaar af in het zuiden, terwijl in het noorden de droogste woestijn ter wereld is gelegen. Reist u binnenkort naar Chili? Wissel dan nu genoeg Chileense peso, zodat u zonder zorgen op reis gaat. Online peso’s bestellen is heel eenvoudig!

Tip! Bestel u valuta online en profiteer van een aantrekkelijke korting.

Wissel online euro’s voor Chileense peso

Bestel online Chileense peso en haal uw bestelling op bij een vestiging naar keuze. Bovendien kunt u zelf een datum kiezen waarop u de bestelde valuta op wilt halen. Wij zorgen dat uw bestelling voor u klaarligt!

Wilt u eerst de koers weten voor het omwisselen van euro’s naar Chileense peso voordat u valuta koop? Maak dan gebruik van onze valuta calculator. Online bestellingen zijn bovendien provisievrij, dat is een voordeel wat u € 7,50 kan besparen.

Waar wacht u nog op? Reserveer het gewenste aantal Chileense peso online en profiteer van onze concurrerende wisselkoerstarieven.

Chileense peso (CLP)


De huidige Chileense peso werd in 1975 ingevoerd. De economie van Chili is een van de meeste stabiele van Centraal- en Zuid-Amerika. De laatste jaren is de koers van de Chileense peso dan ook redelijk constant.

De Chileense peso is onderverdeeld in centavodos, wat gelijk is aan centen. Deze worden echter enkel gebruikt in het digitale verkeer. Het briefgeld in Chili bestaat uit briefjes van 1.000, 2.000, 5.000, 20.000 en 50.000 peso.

Chileense peso bestellen
Chileense peso wisselen

De CLP-EUR wisselkoers in perspectief

De Chileense peso heeft in haar bestaan al heftige devaluaties meegemaakt. Er zijn periodes geweest dat de munt beperkt werd door een fluctuatieband, maar deze werd in 1999 opgeheven.

Sindsdien blijft de wisselkoers van de Chileense peso ten opzichte van de euro dan ook redelijk stabiel. De laagste waarde uit recente jaren was eind 2008, toen 1 euro gelijkstond aan bijna 900 pesos. In 2012 werd het laatste hoogtepunt bereikt, toen men 585 pesos betaalde voor een euro. De laatste jaren schommelt de koers rond de 700 pesos.

Meer informatie over de Chileense peso

U kunt in Chili met een grote verscheidenheid aan bankbiljetten en munten betalen. De bankbiljetten zijn er in waardes van 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000 pesos. Het biljet van 500 peso wordt niet meer gedrukt en is inmiddels vervangen door een munt.

Wat betreft de munten komt u waardes tegen van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 pesos. Vroeger werd de peso nog verdeeld in 100 centavo’s, waarvoor ook verschillende munten in omloop waren. De centavo werd na de inflatie van 1984 echter afgeschaft.

De inwoners van Chili hebben overigens ook zo hun eigen benamingen voor het geld. Zo wordt 1.000 pesos ook wel ‘luca’ genoemd en verwijst ‘gamba’ naar 100 of 100.000 pesos. ‘Quina’ is de naam voor 500 pesos, afgeleid van het Spaanse quinientos dat 500 betekent.

Extra pesos nodig in Chili?

Bent u op reis in Chili en wilt u graag extra pesos opnemen? Dan kunt u in de meeste steden terecht bij geldautomaten. Niet elke geldautomaat accepteert elke bankpas, dus het is verstandig om ook een creditcard mee te nemen.

Chileens pesos inwisselen

Wilt u na terugkomst uit Chili uw overgebleven pesos graag inwisselen voor euro’s? Dan bent u altijd welkom bij een van onze grenswisselkantoren. Het is wel goed om te weten dat u alleen bankbiljetten kunt inwisselen, dit is helaas niet mogelijk met muntgeld. Kijk voor meer informatie op onze pagina over buitenlands geld inwisselen .