Bestel direct
Home hero arrow

Advies en tips over geldzaken in Argentinië

Alles wat u moet weten voor een onbezorgd verblijf in Argentinië

Argentinië

Argentinië, het land van de tango, de steak, maar uiteraard ook van de prachtige, bruisende steden en de ongekend mooie natuur. We zetten de hoogtepunten voor u op een rij die u niet mag missen wanneer u daar bent. Bovendien geven we advies en tips over geldzaken voor een onbezorgd verblijf in Argentinië.

Buenos Aires

Buenos Aires


Buenos Aires is een bruisende metropool die zeker het bezoeken waard is. U kunt hier genieten van de prachtige architectuur en uzelf onderdompelen in de Argentijnse cultuur. In de oudste wijk van de stad, San Telmo, komt u overal de beroemde tango tegen, op straat en in de vele gezellige barretjes. Een van de mooiste delen van Buenos Aires is de havenwijk La Boca, met de straat Caminito als hoogtepunt. En wilt u even ontkomen aan de drukte van de stad, dan is een bezoek aan oude boekenzaak El Ateneo ook zeer de moeite waard. Een perfecte plek om tot rust te komen en te meer te weten te komen over de boeiende geschiedenis van de stad.

Argentijnse natuur   

Argentijnse natuur  


Doordat Argentinië zo’n uitgestrekt land is, heeft verschillende klimaatzones en komt u er ook veel verschillende soorten prachtige natuur tegen. Als u toch in de buurt bent, moet u zeker genieten van het wereldberoemde Patagonië met de prachtige besneeuwde pieken van de Andes en van de mooiste meren en oude bossen. De kustlijn van Argentinië, met name in het zuiden, biedt ook ontzettend veel moois. Walvissen, zeehonden, pinguïns, u vindt ze hier allemaal terug. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen Argentinië puur en alleen bezoeken vanwege de spectaculaire natuur.

Watervallen Iguaçu

Watervallen Iguaçu


Een bezoek brengen aan de watervallen van Iguaçu zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw reis naar Argentinië zijn. Deze watervallen liggen op de grens van Brazilië en Argentinië en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De bijna 300 watervallen vormen samen het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika. Het bekendste deel wordt gevormd door de Garganta do Diabo (keel van de duivel), een 150 meter brede, halfronde waterval, waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht en het prachtige natuurgeweld wat zich voor uw ogen afspeelt.


Geldzaken

Betaalmiddelen

De valuta van Argentinië is de Argentijnse peso (ARS). De ARS komt voor in coupures van 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 ARS. Argentinië zit op dit moment (13-12-2016) in een transitie qua bankbiljetten. De biljetten van kleiner dan 20 ARS zullen worden vervangen door muntgeld en binnenkort zal er een biljet van 1000 ARS worden toegevoegd aan de serie. Omdat de biljetten van 200 en 500 ARS pas recent zijn uitgegeven, zijn deze op dit moment nog niet veel in omloop. Alle andere biljetten zult u ongetwijfeld veelvuldig tegenkomen.

Creditcards worden in de meeste grote steden redelijk geaccepteerd als betaalmiddel. Vooral in hotels of grote winkels kunt over het algemeen met een creditcard betalen. Echter zijn in Argentinië nog heel veel plekken waar u alleen contant kunt betalen, dus zorg ervoor dat u altijd voldoende contant geld op zak heeft.

Geld opnemen in Argentinië

Geld opnemen kan in Argentinië met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Denkt u er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat u deze ook buiten de eurozone kunt gebruiken. Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u maximaal €500 per dag opnemen. Houd hier dus van tevoren rekening mee. Per transactie worden er kosten gerekend, probeer het aantal transacties dus zoveel mogelijk te beperken. Buiten de grote steden zult u waarschijnlijk niet kunnen pinnen, zorg er dus voor dat u in dat geval voldoende contant geld op zak heeft.

Het meenemen van een buffer in alternatieve valuta naar Argentinië is zeer aan te raden. Het gebruik van creditcards of uw Nederlandse bankpas is namelijk beperkt. Het beste kunt u Amerikaanse dollars meenemen, deze zijn immers zeer geliefd in Argentinië en zullen op alle wisselkantoren, maar ook in veel winkels geaccepteerd worden. Euro’s zult u in de grote steden ook kunnen wisselen, maar er is een sterke voorkeur voor de Amerikaanse dollar. Let er wel op dat Amerikaanse dollars met een jaartal van voor 2006 vrijwel niet meer worden geaccepteerd. Als u meer dan 10.000 Amerikaanse dollars, of de tegenwaarde daarvan in een andere valuta, wilt in- of uitvoeren, dient u dit aan te geven bij de Argentijnse douane.

Betaalgewoonten in Argentinië

Fooi geven in Argentinië is zeer gebruikelijk. In restaurants wordt over het algemeen een fooi van tussen de 10-15% verwacht. In taxi’s is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden en het is ook gebruikelijk om bijvoorbeeld hotelpersoneel een fooi te geven. Zorg er dus voor dat u voldoende kleine coupures op zak heeft.

Afdingen in Argentinië is niet gebruikelijk op plekken als restaurants en grote winkels. Op plekken als de markt kan dit soms wel. Afdingen op toeristische plekken is zeker aan te raden, u kunt hier vaak een aanzienlijk deel van de prijs afkrijgen. Het beste is om de prijs aan te horen en weg te lopen als u het te duur vindt. De kans is dan aanwezig dat de verkoper zijn prijs omlaag brengt.

Wat bent u kwijt aan peso’s in Argentinië

Hieronder een overzicht van wat u qua prijzen kunt verwachten wanneer u door Argentinië reist:

Flesje water - 18 ARS

Goedkope eenpersoonsmaaltijd – 160 ARS

Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant - 300 ARS

Cappuccino - 40 ARS

Halve liter bier - 35 ARS

Buskaartje - 6 ARS

Ga goed voorbereid op reis, bestel uw Argentijnse pesos voor aanvang van uw reis. Zo heeft u altijd pesos op zak en dat geeft wel zo'n gerust gevoel.

Bestel direct uw pesos

Vervoer door Argentinië

Per bus

Argentinië beschikt over een goed verzorgd busnetwerk, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Elke stad beschikt wel over een terminal waar u kunt opstappen en via een goede verbinding naar andere steden in Argentinië kunt reizen. U heeft de keuze uit verschillende klassen, de luxere cama suite is aan te raden als u langere afstanden aflegt.

Per trein

Reizen per trein door Argentinië is sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw een stuk lastiger geworden, doordat er flink wat spoor verwijderd is. In de buurt van Buenos Aires heeft u deze mogelijkheid echter nog wel en kunt een aantal leuke treinreizen maken, bijvoorbeeld naar Mar del Plata aan de kust of naar Carmen de Patagones ten zuiden van de stad.

Per auto

Het meest praktische om in Argentinië op pad te gaan is met een huurauto. Dan kunt u volledig uw eigen route uitstippelen, zonder dat u afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Dit kan in Argentinië nog wel eens voor wat vertraging zorgen. Net als in Europa vindt u op grote luchthavens en steden autoverhuurbedrijven als Avis en Hertz.

GWK Travelex in Argentinië    

GWK Travelex in Argentinië   

Voordat u naar Argentinië vertrekt, is het handig om alvast wat Amerikaanse dollars of Argentijnse peso’s contant bij u te hebben voor de eerste dagen. Amerikaanse dollars kunt u eenvoudig hier in Nederland online bestellen en afhalen bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt. Voor Argentijnse peso’s kunnen wij geen garantie geven dat deze leverbaar zijn, maar u kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice of een GWK Travelex vestiging. Het is handig om deze zaken in Nederland te regelen, aangezien Travelex momenteel geen kantoren in Argentinië heeft.


Bestel direct uw Argentijnse peso’s