Bestel direct
Home hero arrow

Reisgids Aruba

Alles wat u moet weten over geldzaken voor een onvergetlijk verblijf op Aruba

Uw verblijf op Aruba

Aruba is een van de meest populaire vakantiebestemmingen om heerlijk te genieten van een welverdiende vakantie. Tropische stranden, felblauwe zee en groene natuur stralen u tegemoet wanneer u voet zet op het eiland. We zetten de mooiste bezienswaardigheden van Aruba voor u op een rij, zodat u werkelijk niets mist van deze exotische parel in het Caribisch gebied.

Geniet van de meest idyllische zandstranden

Geniet van de meest idyllische zandstranden

Aruba is met name een plek om volledig tot rust te komen. Op het eiland is er geen betere plek te vinden dat de prachtige stranden van Renaissance Island. Ideaal om in alle rust te genieten, de stranden zijn hier voorzien van gezellige barretjes, hangmatten en ligbedden zodat u het aan niets ontbreekt om de batterij weer volledig op te laden. Voorwaarde is uiteraard wel dat u in een van de hotels op dit stuk van het eiland verblijft. Breng ook zeker een bezoek aan Eagle Beach, een hagelwit strand met felblauwe zee, een paradijselijke aanblik. Ook bijzonder vanwege de twee Fofoti Trees die zomaar ineens boven het zand uitsteken. Net als het toeristische Palm Beach is dit ook een vrij druk strand, houd daar rekening mee wanneer u die kant opgaat.

Natuur in al haar schoonheid

Natuur in al haar schoonheid

Er is een plek op Aruba waar al het moois van het eiland samenkomt, het prachtige Arikok natuurpark. We raden u aan dit park met een gids te bezoeken, aangezien het terrein soms vrij onbegaanbaar is, onder begeleiding weet u zeker dat u niets mist. Beroemd is de Fontein Grot en zijn de indrukwekkende blowholes waar met kracht het water van de oceaan doorheen wordt gestuwd. De lokale gids zal u ook nog op een aantal unieke diersoorten wijzen die alleen op het eiland van Aruba te zien zijn, hoewel te dicht bij de Arubaanse ratelslang komen is niet aan te raden!

De kleurrijke Arubaanse steden

De kleurrijke Arubaanse steden

De hoofdstad Oranjestad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een unieke mix van moderne, hippe straten met luxe boetieks en prachtige winkels, afgewisseld met overblijfselen uit de rijke historie van het eiland. Met name Fort Zoutman is indrukwekkend als oudste gebouw van Aruba, eind 18e eeuw neergezet om het eiland te verdedigen tegen piraten. Een stad die helemaal opbloeit is San Nicolas, met prachtige muurschilderingen, kleurrijke straten en een indrukwekkende reeks musea. Langzamerhand is dit het culturele centrum van het eiland aan het worden.

Geldzaken Aruba

Betaalmiddel

Op Aruba wordt betaald met de Arubaanse florin, hoewel de Amerikaanse dollar ook wordt geaccepteerd. Waarschijnlijk vanwege het grote aantal Amerikaanse toeristen dat naar Aruba komt, wil de plaatselijke overheid het voor deze grote groep overzichtelijk houden. De munt bestaat sinds 1986, toen Aruba een status aparte ontving binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Coupures zijn er in 10, 25, 50, 100, 200 en 500 florin. Ook kunt u met munten van 1, 2,50 en 5 florin betalen. De florin zelf is onderverdeeld in 5, 10, 25 en 50 cent.

De financiële infrastructuur is op Aruba goed op orde. U kunt vrijwel overal met uw creditcard betalen, wellicht op een enkele strandtent na, wat meer weg van het toeristische gebeuren. Op die momenten is het natuurlijk wel handig om wat Arubaanse florin of Amerikaanse dollar in cash geld bij u te hebben. Let er wel op dat u op veel plekken nog wel gewoon uw pincode van de creditcard moet invoeren, houd deze dus altijd ergens veilig bij de hand.

Geld opnemen op Aruba

Geldautomaten zijn er op Aruba genoeg. Hier kunt zowel Arubaanse florin als Amerikaanse dollars opnemen. Let er wel op dat de bank voor elke transactie geld in rekening brengt. U doet er daarom goed aan in een keer voldoende geld op te nemen, zodat het aantal transacties tijdens uw verblijf op Aruba beperkt blijft. Vergeet ook niet voor vertrek uw bankpas naar wereldstand om te zetten, dat is nodig om buiten Europa geld op te kunnen nemen.

Betaalgewoonten op Aruba

Het is op Aruba heel gebruikelijk om fooi te geven. Let goed op wanneer u ergens afrekent, de kans is namelijk groot dat de fooi in de vorm van servicekosten al verwerkt is. Het is dan uiteraard niet nodig daar nog eens extra fooi bij te leggen. Ander dienstverlenend personeel als gidsen en taxichauffeurs gaan er eigenlijk wel van uit dat ze een fooi ontvangen, mits ze hun taken natuurlijk naar tevredenheid hebben uitgevoerd.

US dollar bestellen voor uw reis naar Aruba

US dollar bestellen voor uw reis naar Aruba

Gaat u op reis dan is het altijd handig om voldoende cash geld mee te nemen, zo ook naar Aruba. U heeft contant altijd wel ergens voor nodig. Zeker wanneer u naar de wat meer afgeleven stranden van Aruba gaat, kunt u niet overal met uw creditcard betalen. Cash geld is dan een absolute must. Online kunt u voor vertrek bij GWK Travelex tegen een scherpe wisselkoers Amerikaanse dollars bestellen. Uw bestelling kunt u veilig afhalen bij een GWK vestiging naar keuze. zo stapt u met een gerust gevoel het vliegtuig in naar Aruba, omdat u er zeker van bent dat u altijd voldoende geld op zak heeft.

US DOLLAR BESTELLEN VOOR UW REIS NAAR ARUBA

Vervoer op aruba

Aruba is een vrij klein eiland, toch heeft u wel vervoer nodig om u snel en efficiënt over het eiland te verplaatsen. Inmiddels is het eiland voorzien van een goed geasfalteerd wegennetwerk, geen probleem dus om op een comfortabele manier over het eiland te reizen.

Per auto

Blijft u tijdens uw verblijf op Aruba niet de hele tijd op dezelfde plek, maar bent u van plan veel van het eiland te zien? Dan is het aan te raden een auto te huren waarmee u makkelijk het hele eiland doorkruist. Met een jeep rijdt u niet alleen comfortabel over de hoofdwegen, u kunt daarmee ook makkelijk van de hoofdwegen af, op zoek naar unieke spots die minder ontdekt zijn door de toeristen. En ook zeker handig om een tour te maken door het prachtige Arikok natuurpark.

Per bus

Het openbaar vervoer met de bus is prima geregeld op Aruba. De lokale vervoerder Arubus zorgt met een flinke hoeveelheid buslijnen dat u met de bus elke stad en toeristische trekpleister op het eiland kunt bereiken. Vanuit de hoofdstad Oranjestad en San Nicolas vertrekken de meeste bussen, met voldoende bushaltes onderweg waar u in- en uit kunt stappen.

GWK Travelex op Aruba

GWK Travelex op Aruba

Bestel voor een goede reisvoorbereiding naar Aruba uw US dollar bij GWK Travelex. Bestel uw US dollar eenvoudig online en profiteer online van een scherpe wisselkoers bij GWK Travelex. Bepaal zelf het moment van afhalen en haal uw bestelling voor vertrek veilig af bij een GWK Travelex vestiging.

US DOLLAR BESTELLEN