Bestel direct
Home hero arrow

Advies over geldzaken in Ecuador

Deze bestemming laat zich kenmerken door de fantastisch mooie Galapagos eilanden met haar paradijselijke stranden, de indrukwekkende Cotopaxi vulkaan en de hoofdstad Quito met al haar historie. Lees hier onze beste geldzaken tips voor Ecuador.

Kijk uw ogen uit op de eilanden van Ecuador

Kijk uw ogen uit op de eilanden van Ecuador


Toen Charles Darwin op de Galapagos eilanden aankwam had hij al snel door hoe bijzonder deze eilanden waren. Als natuurliefhebber kunt u hier dan ook met hartenlust genieten van al het bijzonders dat te zien is. De prachtige stranden, unieke dieren, de blauwe zee en de historische betekenis maken dit een zeer bijzondere plek om te bezoeken!

Geniet van bruisende steden

Geniet van bruisende steden


De Ecuadoraanse hoofdstad Quito is een bruisende stad die zeer de moeite waard is om te bezoeken. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vindt u bezienswaardigheden als de Basilica del Voto Nacional en Cardondelet Palace. Tevens kunt u hier met een kabelbaan een hoogte van vier kilometer bereiken waar u een prachtig uitzicht heeft.

Bezoek de veelzijdige natuur

Bezoek de veelzijdige natuur


De actieve vulkaan Cotopaxi is zeer de moeite waard om te bezoeken. Deze vulkaan is een van de hoogste vulkanen ter wereld en heeft een besneeuwde top. De vulkaan ligt dicht bij de hoofdstad Quito en is daarom goed te bereiken. Als u daar bent kunt u hier een mooie wandeling maken of fietsen.

Geldzaken

Betaalmiddelen

De munteenheid van de Ecuador is de Amerikaanse dollar (USD). Ecuador heeft dus geen ‘eigen’ valuta meer. Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 USD. Biljetten van 2 dollar worden vrijwel niet gebruikt, u zult ze dan ook bijna niet tegenkomen in het dagelijkse betalingsverkeer. Biljetten van 20 dollar en kleiner worden het meest gebruikt. Biljetten groter dan 20 dollar komen nauwelijks uit pinautomaten en zijn daarom wat minder gangbaar. In sommige kleine winkels kan het soms zijn dat ze deze biljetten liever niet accepteren.

U kunt uw creditcard in Ecuador op redelijk wat plekken gebruiken. U zult in grote winkels, hotels en dergelijke uw creditcard kunnen gebruiken. U zult echter wel vaak om een legitimatiebewijs worden gevraagd. Ook kunt u uw creditcard gebruiken bij pinautomaten, maar houdt u daarbij wel rekening met de extra kosten. Op veel plekken zult u echter niet met uw kaart terecht kunnen, zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft. Als u meer dan 10.000 USD, of de tegenwaarde daarvan in andere valuta, wilt in- of uitvoeren dient u dit aan tegen bij de Ecuadoraanse douane.

Geld opnemen in Ecuador

Geld opnemen kan in Ecuador vrijwel overal met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Denkt u er wel aan dat de meeste Nederlandse bankpassen eerst op ‘wereldstand’ dienen te worden gezet, zodat u deze ook buiten de Eurozone kunt gebruiken. Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u maximaal 500 euro per dag opnemen. Houdt u hier dus van tevoren rekening mee. Per transactie worden er kosten gerekend, probeer u aantal transacties dus zoveel mogelijk te beperken.

Het is op uw reis naar het buitenland altijd verstandig om een buffer in alternatieve valuta’s aan te houden. De meest geschikte buffer valuta in Ecuador is de euro, deze zult u bijna overal kunnen omwisselen voor Amerikaanse dollars. Zorg er wel voor dat de biljetten in goede staat zijn, anders worden ze soms lastig geaccepteerd!

Betaalgewoonten in Ecuador

Het geven van fooi is gebruikelijk in Ecuador. Kamermeisjes en tassendragers verwachten over het algemeen iets van een dollar als fooi. Restaurants zetten de fooi meestal al voor u op de rekening, als dit het geval is hoeft u geen extra fooi te geven. Verder kunt op andere plekken waar u tevreden bent over de service een kleine fooi achterlaten om uw waardering te tonen.

Afdingen in Ecuador is niet gebruikelijk in winkels waar de prijzen duidelijk staan aangegeven. Echter kunt u op veel toeristische plekken en op markten wel stevig afdingen. Een goed advies is om weg te lopen als u de prijs te hoog vindt, mogelijk biedt de verkoper u een lagere prijs aan!

Wat bent u kwijt aan dollars in Ecuador

Hieronder een overzicht van wat u qua prijzen kunt verwachten wanneer u door Colombia reist:

Flesje water – 0,50 USDGoedkope eenpersoonsmaaltijd – 3,50 USDCappuccino – 2 USD
Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant – 25 USDHalve liter bier – 1,25 USD

Buskaartje – 0,25 USD

Vervoer door Ecuador

Per bus

Voor de locals en toeristen is de bus het populairste vervoermiddel, deze rijden namelijk overal naartoe. Populaire routes worden vaak door luxere bussen gereden en minder populaire routes door wat krakkemikkige bussen. Je kunt tickets in de bus zelf kopen m.u.v. bijvoorbeeld nachtbussen. Zorg ervoor dat u kleingeld bij de hand heeft bij het kopen van tickets in de bus.

Per trein

Per trein reizen door Ecuador is misschien minder efficiënt en minder gebruikelijk, maar het zorgt wel voor een ware beleving. Het netwerk bestaat uit drie korte routes die erg toeristisch zijn. U heeft de mogelijkheid om van het uitzicht te genieten terwijl u op het dak van de trein zit.

Per auto

Een huurauto zorgt ervoor dat u mobiel bent en op uw eigen tempo kunt reizen. Zorg ervoor dat u een auto huurt bij de beter bekende autoverhuurbedrijven, dit kunt u ter plekke doen als u aankomt.

GWK Travelex in Ecuador

GWK Travelex in Ecuador

Voordat u naar Ecuador vertrekt is het handig om alvast wat Amerikaanse dollars contant bij u te hebben voor de eerste dagen. Deze dollars kunt u eenvoudig hier in Nederland online bestellen of afhalen bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt. Het is handig om deze zaken nog in Nederland te regelen, aangezien Travelex momenteel geen vestigingen in Ecuador heeft.

Bestel hier uw Amerikaanse dollars