Bestel direct
Home hero arrow

Advies en tips over geldzaken in Frankrijk

Alles wat u moet weten voor een onbezorgd verblijf in Frankrijk

Frankrijk

De grandeur van de Franse steden, de warmte van de Riviera en de prachtige, afwisselende natuur. Dit maakt Frankrijk een populaire vakantiebestemming. We hebben de beste reistips voor u op een rij gezet.

Klassieke steden vol romantiek en cultuur

Klassieke steden vol romantiek en cultuur


Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan Parijs. De Stad van de liefde is ideaal om met z’n twee te genieten van knusse straatjes, uitgestrekte parken en romantische pleinen. Met alle beroemde bezienswaardigheden is het een stad voor iedereen, de pracht van Frankrijk! Het land heeft echter nog meer mooie steden. Zoals Lyon, vooral bekend van het erdoorheen rijden naar het zuiden van Frankrijk. Laat u hier eens verrassen door het middeleeuws oude centrum met de kathedraal Sint-Jean, waarin de oudste klokken van Frankrijk hangen. Marseille aan de zuid- en Bordeaux aan de westkust van Frankrijk zijn ook absolute aanraders!

Een ongeëvenaarde kustlijn

Een ongeëvenaarde kustlijn


De kustlijn in Frankrijk heeft werkelijk alles! Iedereen kent de Franse Riviera, waar ontspanning, zon en luxe elkaar ontmoeten. Steden als Cannes, Saint-Tropez en Nice lenen zich perfect om te genieten van prachtige stranden, hippe bars en toprestaurants. Heel anders is de westkust van Frankrijk. Deze kenmerkt zich vooral door de ruige en rotsachtige kustlijn, een absolute must voor de echte natuurliefhebber. Ook surfers weten de westkust van Frankrijk goed te vinden, voornamelijk Biarritz aan de Golf van Biskaje is een bekende surfspot. Maar ook Bretagne en Normandië hebben veel goede plekken om te surfen vanwege de vele baaien en inhammen die uit de wind liggen. Als u goed zoekt vindt u tussen de rotsen ook prachtige zandstranden, zoals Ile Saint-Nicolas. Een plaatje!

Beleef de mooiste avonturen in Frankrijk

Beleef de mooiste avonturen in Frankrijk


Frankrijk is ook een perfecte bestemming om te genieten van een actieve, avontuurlijke vakantie. Natuurgebieden als de Ardèche, de Dordogne en de Elzas worden elk jaar druk bezocht. Kamperen met het hele gezin en overdag kanovaren, mountainbiken, wandelen en andere activiteiten is daar goed mogelijk. De riviertjes en het heuvelachtige landschap in deze streken zijn gemaakt voor het outdoor leven. Niet te vergeten, Frankrijk is ook ideaal om heerlijk te skiën. De Franse Alpen is ongetwijfeld het mooiste skigebied met de wereldberoemde Trois Vallées, Les Deux Alpes en de iconische top van de Alpe d’Huez. De doorgewinterde wandelaars weten in de zomer ook wel raad met deze machtige toppen, een prachtige manier om activiteit met de frisse berglucht te combineren!

Geldzaken

Betaalmiddelen

In Frankrijk betaalt u met de euro. In Frankrijk zijn dezelfde biljetten gangbaar als in Nederland. Het is niet aan te raden om biljetten groten dan 50 mee te nemen naar Frankrijk. Creditcards worden geaccepteerd bij de meeste pinautomaten in Frankrijk, maar in veel winkels zullen deze niet bruikbaar zijn. Het is daarom aan te raden om voldoende contant geld te hebben. Uw Nederlandse pinpas kunt u overigens in de meeste winkels gebruiken.

Geld opnemen in Frankrijk

Geld opnemen kan in Frankrijk met uw Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Aangezien Frankrijk binnen het Schengengebied ligt hoeft uw pinpas niet op wereldstand te worden zetten. Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u in het buitenland maximaal €500 per dag opnemen. U hoeft vaak geen transactiekosten te betalen, omdat u binnen de eurozone pint.

Aangezien u binnen het Schengengebied reist, bent u in principe niet beperkt in de hoeveelheid contant geld die u meeneemt. Dit geldt zelfs voor als u per vliegtuig reist.

Betaalgewoonten in Frankrijk

Met fooi geven in Frankrijk vergelijkbaar met Nederland. In restaurants is het gebruikelijk om 5-10% fooi te geven. Verder is het bij taxi’s bijvoorbeeld gebruikelijk om de rekening af te ronden. Daarnaast kunt u bij goede service soms uw waardering tonen door een kleine fooi te geven.

Afdingen in Frankrijk is redelijk ongebruikelijk. Daarvoor zouden wij u willen aanraden dit niet te doen op plekken waar u dit in Nederland ook niet zou doen.

GWK Travelex in Frankrijk

GWK Travelex in Frankrijk

Mocht u langs willen komen bij een vestiging van Travelex in Frankrijk, kan dit op grote luchthavens en in een aantal grote steden in Frankrijk. U kunt hier geld opnemen wanneer u dat nodig heeft of andere valuta die u nog over heeft omwisselen voor euro’s.