Bestel direct
Home hero arrow

Advies en tips over geldzaken op Mauritius

Alles wat u moet weten als u reist door Mauritius

Mauritius

Adembenemende landschappen en uitgestrekte stranden, Mauritius is zeker een land dat u een keer gezien moet hebben.

Struin de witte stranden af

Struin de witte stranden af

Mauritius heeft kilometerslange stranden, waar u kunt genieten van het perfecte vakantieplaatje. Kokospalmen, blauwe zee, witte stranden en een kleurrijk koraal onder water. De noord- en westkust van het eiland zijn het populairst, omdat hier minder wind en regen voorkomt.

Ontdek de natuur van Mauritius

Ontdek de natuur van Mauritius

Mauritius heeft een breed aanbod in natuurlijke attracties. U kunt op de catamaran de zee verkennen, kajakken door lagunen of een bezoek brengen aan prachtige eeuwenoude grotten. De Indische Oceaan rondom dit eiland is een prachtig plaatje om te zien en de onderwaterwereld kunt u verkennen met een snorkel, een echte aanrader!

Ontdek de cuisine van dit eiland

Ontdek de cuisine van dit eiland

De cuisine van Mauritius is beïnvloed door onder andere Frankrijk, India en China. Dit verklaart het gevarieerder aanbod van eten en drinken op het eiland. Natuurlijk is er ook een breed aanbod aan seafood en wordt er veel vis gebruikt bij de bereiding van gerechten als curries, stoofschotels en wok schotels.

Geldzaken

Betaalmiddelen

De munteenheid van Mauritius is de Mauritiaanse roepie (MUR). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 25, 50, 100, 200, 500, 1000 en 2000 MUR. Over het algemeen zijn al deze biljetten gangbaar, echter heeft het biljet van 2.000 MUR een relatief hoge waarde waardoor het verkrijgen van wisselgeld soms lastig kan zijn. U kunt u daarom beter beperken tot biljetten met een lagere waarde.

U kunt uw creditcard op Mauritius redelijk gebruiken. U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft!

Geld opnemen op Mauritius

Pinnen met uw Nederlandse bankpas kan op Mauritius bij de meeste geldautomaten. De opnamelimieten per pinautomaat verschillen erg per bank op Mauritius. Waar u bij de automaten van de MCB vaak maar 10.000 MUR kunt opnemen per dag, kunt u bij Barclays meestal tot 40.000 MUR opnemen per dag. Gezien de grote verscheidenheid in opnamelimieten, is het lastig om een bepaald bedrag aan te geven dat u maximaal kunt opnemen. Een limiet dat u wel van tevoren zeker kunt weten is de limiet van uw Nederlandse bankpas. Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u maximaal €500 per kaart per dag opnemen in het buitenland. Houdt u hier dus rekening mee voordat u op vakantie gaat. Tevens dient u uw bankpas op wereldstand te zetten, aangezien u buiten de Europese Unie reist. Houdt u er wel rekening mee dat u buiten de Eurozone pint en dat er voor iedere transactie kosten worden berekend. Probeer het aantal transacties dus zo laag mogelijk te houden. Daarnaast kan het buiten de grote steden soms lastig zijn om geld op te nemen, zorg er dus voor dat u voldoende contant geld bij u hebt.

Het is altijd aan te raden om een buffer in alternatieve valuta achter de hand te houden in geval van nood. Op Mauritius kunt u dit het beste doen in Amerikaanse dollars of euro’s. Let wel op: oude of beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd. Amerikaanse dollars van na 2006 worden vaak helemaal niet geaccepteerd!

Betaalgewoonten op Mauritius

Het geven van fooi op Mauritius is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Wij zouden u daarom aanraden om een kleine fooi te geven als u tevreden bent over de diensten die u zijn verleend, zoals kamermeisjes of tassendragers. Verder is het gebruikelijk om in een restaurant zo'n 10% fooi te geven als u tevreden bent. Sommige restaurants zetten de fooi echter al automatisch op de bon, dan is het niet nodig om nog extra fooi te geven.

Afdingen op Mauritius is niet heel gebruikelijk. In winkels staan prijzen vast, wij raden u daarom niet aan af te dingen op plekken waar u dat in Nederland ook niet zou doen. Op toeristisch plekken en in sommige gevallen op de markt kan wel worden afgedongen. Wij raden u echter aan niet zelf te beginnen met af te dingen, maar weg te lopen als de prijs te hoog is. Mogelijk biedt de verkoper u dan een lagere prijs aan.

Wat bent u kwijt aan roepie op Mauritius

Flesje water: 20,00 MURCappuccino: 60,00 MURGoedkope eenpersoonsmaaltijd: 200,00 MUR
Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant: 500,00 MURBuskaartje: 33,00 MURHalve liter bier: 70,00 MUR

Vervoer door Mauritius

Per bus

Vervoer per bus is een minder snelle, maar leuke manier van reizen door Mauritius. Leer lokale mensen kennen en geniet van het uitzicht, terwijl u rustig onderweg bent naar uw bestemming. Er zijn meerdere aanbieders van busreizen, dus het is aan te raden op per stad uit te zoeken welke bussen er gaan.

Per auto

Er zijn meerdere maatschappijen die onder andere auto’s verhuren tegen redelijke prijzen. Houd er echter wel rekening mee dat er op Mauritius links wordt gereden. De wegen zijn van goede kwaliteit, al kan het wel voorkomen dat de wegaanwijzing ineens weg is of de wegen gaten bevatten.

Per helikopter

Air Mauritius biedt de unieke kans om het eiland van bovenaf te zien en dient gelijk als vervoermiddel om op een andere locatie te komen. De helikopterdienst brengt u op een unieke wijze ergens anders, terwijl u kunt genieten van het prachtige uitzicht.

GWK Travelex op Mauritius

GWK Travelex op Mauritius

Voor vertrek kunt u gebruikmaken van de online valutaservices, waarbij u online een bestelling kunt plaatsen en deze kunt ophalen bij een van onze vestigingen. Wel een gerust idee om met vast wat contante Mauritiaanse roepie op reis te gaan! Het is handig om deze zaken nog in Nederland te regelen, aangezien Travelex momenteel geen vestigingen op Mauritius heeft.