Bestel direct
Home hero arrow

Rondreizen in Peru

Alles wat u moet weten voor een onvergetelijke trip langs eeuwenoude tradities tegen de achtergrond van de indrukwekkende Andes.

Uw verblijf

Gaat u voor diversiteit en afwisseling dan is Peru voor u de perfecte bestemming. Overweldigende landschappen, de indrukwekkende overblijfselen van de Inca cultuur en bruisende kustplaatsen voor de broodnodige ontspanning. Eigenlijk teveel om op te noemen, wat ons betreft zijn er wel een aantal highlights die u écht niet mag missen.

Hiken over ’s werelds mooiste trails

Hiken over ’s werelds mooiste trails

De mooiste plekken van Peru zijn alleen te voet te bereiken. U kunt ervan uitgaan dat het de inspanning meer dan de moeite waard is. Dagtrekkingen vanuit de stad waar u op dat moment verblijft zijn een optie, maar u kunt ook kiezen voor een langere trektocht van meerdere dagen. De Inca Trail spreekt waarschijnlijk het meeste tot de verbeelding. Ook bekend als het wereldberoemde pad dat naar een van de zeven wereldwonderen leidt, de Inca stad Machu Picchu. Wilt u liever wegblijven van de drukte dan zijn er in de omgeving van het bergdorp Huaraz onvergetelijke hikes te maken langs besneeuwde gletsjers en helblauwe bergmeren, waarvan de trekking naar Laguna 69 een absolute must is!

Bezoek de oude Inca steden

Bezoek de oude Inca steden

De meeste grote steden in Peru zijn overblijfselen uit het mystieke Inca tijdperk. Doordat de meeste plekken nog zo goed bewaard zijn gebleven vindt u in elke stad wel iets terug wat aan die tijd herinnert. Machu Picchu is natuurlijk het absolute hoogtepunt. Het uitzicht wanneer u bij het vrijwel volledig intact gebleven bergdorp aankomt is vanuit elke hoek adembenemend. Vanuit hier een wandeling maken naar de Sun Gate is zeker aan te raden. Een andere populaire Inca stad is Cuzco, door de plaatselijke bevolking ook wel de Keizerlijke Stad genoemd, vooral bekend om de prachtige kathedraal op het mooie Plaza de Armas. Wilt u lekker ontspannen slenteren en shoppen dan is een bezoek aan de San Pedro markt en een inkijkje in het lokale leven zeker de moeite waard.

Vlieg terug in de tijd over de Nazcalijnen

Vlieg terug in de tijd over de Nazcalijnen

Een van de grootste vraagtekens voor archeologen tot op de dag van vandaag is hoe ze daar in hun huidige vorm zijn gekomen, de wereldberoemde Nazcalijnen. De witte lijnen zijn ontstaan door het weghalen van de bovenlaag grind, de grote vraag is echter hoe de locals in die tijd, we hebben het over de eerste eeuwen na Chr., in staat zijn geweest kloppende afbeeldingen te maken met de immense omvang die de tekeningen hebben. De beste manier om de grootsheid ervan te ervaren is door met en een gids over de Nazcalijnen te vliegen, een ervaring die u nooit meer zult vergeten!

Geldzaken in Peru

Betaalmiddelen

Hoewel de dollar ook wordt geaccepteerd, wordt er meestal met lokale Peruaanse munteenheid afgerekend, de nuevo sol. Door de locals ook gewoon sol genoemd. Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures 10, 20, 50, 100 en 200 sol en voor kleinere bedragen kunt met munten betalen, waarvan 5 céntimos (0,05 sol) het laagste bedrag is.

In Peru kunt op steeds meer plekken ook gewoon met uw creditcard betalen. De meeste restaurants en hotels worden creditcards geaccepteerd, ook in de wat betere winkels kunt u met uw MasterCard of Visa terecht. Let wel goed op voordat u overgaat tot betalen, het wil nog weleens voorkomen dat er onaangekondigd een hoge commissie voor het gebruik van uw creditcard wordt berekend. In die gevallen is het ook altijd handig voldoende cash aan nuevo sol op zoek te hebben om dergelijke vervelende situaties te voorkomen.

Geld opnemen in Peru

U kunt vrijwel overal in Peru uw gewenste hoeveelheid nuevo sol opnemen. In de grote steden en op andere toeristische plekken zijn er voldoende pinautomaten aanwezig. Het is aan te raden een pinautomaat van Banco de Crédito te nemen, omdat u daar in één keer voldoende geld kunt opnemen. Dat scheelt in de forse transactiekosten die uw eigen bank doorgaans in rekening brengt. Gaat u écht de bergen in of besluit u voor meerdere dagen te gaan hiken op een van de schitterende trails dan zult u logischerwijs wat minder snel een automaat tegenkomen. Vooraf voldoende cash geld opnemen is dan zeker een aanrader.

Betaalgewoonten in Peru

Het geven van fooien is ook in Peru gebruikelijk. Let wel goed op aan wie en hoeveel fooi u geeft, in sommige gevallen is het namelijk niet nodig. Bijvoorbeeld in de duurdere restaurants zullen ze de fooi al in de rekening verwerken. Ook in een taxi verwacht de taxichauffeur meestal geen fooi, omdat u in de regel met hen al een vaste prijs heeft afgesproken. In veel andere gevallen wordt het geven van een klein extraatje gewaardeerd en eigenlijk ook wel verwacht.

Ga goed voorbereid op reis naar Peru, bestel uw Peruaanse nuevo sol voor aanvang van uw reis. Zo heeft u altijd Peruaanse nuevo sol op zak en dat geeft wel zo'n gerust gevoel.

BESTEL DIRECT

Vervoer in Peru

Peru is al jaren goed ingesteld op het vervoer van grote massa’s toeristen. De laatste jaren wordt er ook flink geïnvesteerd om de voorheen minder goed begaanbare wegen door de jungle en wat meer onherbergzame gebieden flink te verbeteren. Wat overigens niet wegneemt dat de wegen snel onbegaanbaar raken door de soms heftige regenbuien die het land teisteren, houd daar dus rekening mee.

Per bus

De bus is een heel gangbaar vervoermiddel in Peru, zowel voor toeristen als de plaatselijke bevolking. Dit komt met name doordat de prijs van een buskaartje meestal erg laag is, ook wanneer u wat langere afstanden met de bus wilt maken. De kwaliteit van de bussen laat nogal eens te wensen over, let er daarom goed op dat u voor een luxe bus gaat, zeker als u een aantal uren achter elkaar in de bus zit. Bus-camas en economy bussen zijn handiger voor kortere afstanden, maar deze verkeren niet altijd in even beste staat. Om te voorkomen dat een bus vol zit doet u er goed aan een dag van tevoren uw buskaartje aan te schaffen.

Binnenlandse vluchten

Reizen in Peru over land kan een uitdaging zijn, zeker als de illustere bergdorpen en indrukwekkende natuur hoog op uw things to do list staan. Een steeds goedkopere manier om binnen de tijd die u meerdere locaties van Peru te bezichtigen is het nemen van binnenlandse vluchten. Het tempo waarin nieuwe (kleine) luchthavens worden aangelegd is hoog. Zeker op die kleinere luchthavens kan het er nog weleens rommelig aan toe gaan, zorg daarom dat u altijd ruim van tevoren op tijd bent, zodat u in ieder geval voor uzelf nog het overzicht heeft.

Travelex in Peru

Travelex in Peru

Wanneer u naar Peru reist is het verstandig om alvast wat Peruaanse nuevo sol bij u te hebben, zodat u bij aankomst altijd wat cash geld heeft voor kleinere uitgaven. Bij GWK Travelex profiteert u online van de beste GWK Travelex koers van dat moment en kunt u snel uw geldbestelling afhalen bij een GWK Travelex vestiging die voor u het beste uitkomt. U kunt uw Peruaanse nuevo sol ook afhalen op Schiphol of Rotterdam Airport voordat u naar Peru vertrekt.

BESTEL UW PERUAANSE NUEVO SOL