Bestel direct
Home hero arrow

Op reis naar Rio de Janeiro

Ontdek deze prachtige en swingende stad

Rio de Janeiro, een kleurrijke metropool

Breng een paar dagen door in de bruisende cultuur en de eindeloze passie voor het leven en je merkt snel genoeg waarom Rio de bijnaam Cidade Maravilhosa (de wonderbaarlijke stad) draagt. Na de komst van het WK in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 heeft de stad een ware metamorfose ondergaan. Hierdoor is de stad nog mooier geworden. Wij geven u de beste highlights en tips voor een onbezorgd verblijf in deze wereldstad.

Geniet van de schitterende stranden van Rio

Geniet van de schitterende stranden van Rio


De stranden van Rio zijn het kloppende hart van de stad en je zal versteld staan door de adembenemende, kilometerslange kustlijn. Van de wereldberoemde stranden van de Copacabana tot de grandeur van Ipanema, Rio heeft voor elke smaak een passend strand. Als je voor activiteit gaat, het strand Arpador is een surfparadijs, terwijl Praia Vermelha een prachtige, afgezonderde baai is tegen de achtergrond van de beroemde Suikerbroodberg. Doe mee met een potje beachvolleybal of ontspan met een caipirinha en geniet van een middag in het paradijs.

Ontdek de wereldberoemde bezienswaardigheden van Rio

Ontdek de wereldberoemde bezienswaardigheden van Rio


We kennen allemaal de tot de verbeelding sprekende beelden van de fonkelende kustlijn van Rio met de glooiende bergen en het bruisende stadsleven op de achtergrond. Het is tijd om de schoonheid van stad zelf te ontdekken. Neem de kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar) en geniet van het uitzicht op de onderliggende stad. Het iconische beeld van Christus de Verlosser (Cristo Redentor) kijkt vanaf de top van 710 meter hoge Corcovado uit over de stad, het is een absolute must om deze van wat dichterbij te gaan bekijken. Rio staat naast haar wereldse uitstraling net zo bekend om haar prachtige regenwouden in de directe nabijheid. Een wandeling door het majestueuze Tijuca regenwoud is niet te missen.

Stijlvol eten en drinken

Stijlvol eten en drinken


Waar je ook zin in hebt, je zal je honger altijd kunnen stillen in Rio, van vers gevangen seafood tot traditionele Braziliaanse gerechten. Heb je extra veel honger, Brazilie is beroemd om z’n steakhouse restaurants met een buffet van gegrild vlees, vooral de all-you-can-eat gelegenheden, churrascaria genaamd. Verder heeft Argentinie de grootste gemeenschap Japanners buiten Japan met als resultaat dat sushi in Rio erg populair is. Uiteraard is het favoriete drankje in Brazilie de caipirinha, een cocktail gemaakt van brandewijn, limoen, suiker en ijsklontjes, maar Rio staat ook bekend om de verse sappen om af te koelen van de hete zon, met populaire smaken als Guaraná enAçaí.

Geld

De munteenheid van Brazilië is de real, die onderverdeeld is in 100 centavos. Per augustus 2016 is 1 euro ongeveer 3 Braziliaanse real waard.

Hieronder een overzicht van wat voor prijzen je in Rio kan verwachten, uitgedrukt in euro’s:

Goedkope eenpersoonsmaaltijd - € 5,50 Halve liter bier - € 1,30Eenpersoonsmaaltijd in restaurant - € 11,00
Cappuccino - € 1,10 Lokaal buskaartje - € 0,65

Vervoer in Rio

Vervoer vanaf de luchthaven

De luchthaven Galeão-Antônio Carlos Jobim van Rio ligt slechts 15 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Om het centrum van Rio te bereiken kan je gebruik maken van de Real premium bus, met een keuze uit vier routes tegen een tarief van ongeveer 12 real. De bussen vertrekken elk half uur vanaf de luchthaven tussen half zes ’s ochtends en 10 uur ’s avonds. Je kan ook 24 uur per dag de BRT Transcarioca bus nemen, die je voor slechts 3 real rechtstreeks van de luchthaven naar de Alvorada Bus terminal brengt.

Als je een taxi wilt nemen vanaf de luchthaven, neem dan niet een taxi die bij Aankomst staat, de kans is groot dat je daarvoor een belachelijk hoog toeristentarief kwijt bent. Je kan beter even doorlopen naar Vertrek en een taxi nemen die zojuist andere passagiers heeft afgezet. Het moet mogelijk zijn om voor ongeveer 58 real naar Ipanema te rijden (25 minuten) en voor ongeveer 63 real naar de Copacobana (30 minuten).

Het andere vliegveld van Rio, Santos Dumont Airport, handelt binnenlandse vluchten af tussen de grootste Braziliaanse steden en ligt direct naast het stadscentrum aan de Guanabara baai.

Vervoer in Rio

Taxi’s zijn een ontspannen en betaalbare manier om in stijl door Rio te rijden, trek wel wat extra tijd uit voor je reis, Rio is wereldberoemd om de files in de stad. De gele taxi’s zie je overal en je kan ze overal aanhouden, je bent onderweg tegen een basistarief van 4 real en 2 real per gereden kilometer. De zogenaamde ‘radio taxi’s’ zijn normaal blauw, groen of wit en kunnen vooruit geboekt worden door ze zelf te bellen (of door iemand van het hotel) waarbij direct een prijsafspraak voor de rit wordt gemaakt.

Bussen zijn ook een goedkope en comfortabele manier om je weg te vinden door Rio, voor ongeveer 3 real voor een enkeltje. De moderne en schone metro van Rio, Metrô Rio, heeft twee lijnen door de stad, een enkele reis kost 3,70 real.

lijnen door de stad, een enkele reis kost 3,70 real.

Braziliaanse real wisselen

Braziliaanse real wisselen

Het makkelijkste is natuurlijk om je Braziliaanse real bij ons online te bestellen voordat je naar Rio vertrekt. Je kan de online bestelling ophalen bij een GWK Travelex vestiging bij jouw in de buurt. Uiteraard kan je in Rio zelf ook terecht bij één van onze GWK Travelex vestigingen, we helpen je daar graag verder bij het opnemen van de hoeveelheid real die je tijdens je verblijf in Rio denkt nodig te hebben.