Bestel direct
Home hero arrow

Advies en tips over geldzaken op Trinidad en Tobago

Bekend om de fauna en flora en een prachtige bestemming om naartoe te reizen. Hoe zit het eigenlijk met betalen op Trinidad en Tobago?

Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago zijn unieke eilanden in het Caribische gebied vlakbij Venezuela. Een groot deel van het land bestaat uit tropische wouden en er komt veel fauna voor op de eilanden, zoals kolibries, schildpadden en veel soorten vlinders.

Ontdek het muzikale Trinidad en Tobago

Ontdek het muzikale Trinidad en Tobago

Door het hele jaar heen vinden er muziekevenementen plaats op de eilanden, waarbij vele muzieksoorten aan bod komen die oorspronkelijk uit dit gebied komen. Daarnaast is het jaarlijkse Carnaval in februari een enorm groot gevierd event.

Snorkelen

Snorkelen

Beleef de magische onderwaterwereld met uw snorkel. De verschillende soorten vissen zijn goed te spotten door alle verschillende kleuren waarin ze voorkomen. Het is mogelijk om snorkeltours te boeken, waarbij er een hele of halve dag voor u wordt verzorgd.

Geniet van heerlijk eten

Geniet van heerlijk eten

De cuisine van Trinidad en Tobago is heel divers, u herkent invloeden vanuit verschillende landen en werelddelen hierin terug. Op straat en in restaurants vindt u verschillende soorten curry terug, maar u kunt ook genieten van de bekende Bene Balls (een zoete snack) of ijskoud kokoswater.

Geldzaken

Betaalmiddelen

De munteenheid van Trinidad en Tobago is de Trinidad en Tobago dollar (TTD). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 TTD. Al deze biljetten zijn gangbaar. Het is wel handig om altijd wat kleine coupures op zak te hebben, zodat u in plekken als taxi’s geen last hebt met het verkrijgen van wisselgeld.

Als u meer dan 20.000 TTD, of vreemde valuta met een tegenwaarde van 5.000 Amerikaanse dollars of meer, wilt in- of uitvoeren dient u dit aan te geven bij de douane van Trinidad en Tobago.

U kunt uw creditcard op Trinidad en Tobago redelijk gebruiken. U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft!

Geld opnemen op Trinidad en Tobago

Pinnen met uw Nederlandse bankpas kan op Trinidad en Tobago bij de meeste geldautomaten. U kunt met de meeste Nederlandse bankpassen maximaal €500 per kaart per dag opnemen in het buitenland. Houdt u hier dus rekening mee voordat u op vakantie gaat. Tevens dient u uw bankpas op wereldstand te zetten, aangezien u buiten de Europese Unie reist. Houd er wel rekening mee dat u buiten de Eurozone pint en dat er voor iedere transactie kosten worden berekend. Probeer het aantal transacties dus zo laag mogelijk te houden. Daarnaast kan het buiten de grote steden soms lastig zijn om geld op te nemen, zorg er dus voor dat u voldoende contant geld bij u heeft.

Het is altijd aan te raden om een buffer in alternatieve valuta achter de hand te houden in geval van nood. Op Trinidad en Tobago kunt u dit het beste doen in Amerikaanse dollars. Andere valuta’s die geschikt zijn als back up zijn euro’s of Britse ponden. Let wel op: oude of beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd. Amerikaanse dollars van na 2006 worden vaak helemaal niet geaccepteerd!

Betaalgewoonten op Trinidad en Tobago

Het geven van fooi op Trinidad en Tobago is gebruikelijk, aangezien hier veel Amerikaanse toeristen komen. Wij zouden u daarom aanraden om een kleine fooi te geven als u tevreden bent over de diensten die u zijn verleend, zoals kamermeisjes of tassendragers. Verder is het gebruikelijk om in een restaurant zo'n 10-15% fooi te geven als u tevreden bent. Sommige restaurants zetten de fooi echter al automatisch op de bon, dan is het niet nodig om nog extra fooi te geven.

Afdingen op Trinidad en Tobago is niet heel gebruikelijk. In winkels staan prijzen vast, wij raden u daarom niet aan af te dingen op plekken waar u dat in Nederland ook niet zou doen. Op toeristisch plekken en in sommige gevallen op de markt kan wel worden afgedongen. Wij raden u echter aan niet zelf te beginnen met af te dingen, maar weg te lopen als de prijs te hoog is. Mogelijk biedt de verkoper u dan een lagere prijs aan.

Wat bent u kwijt aan dollar op Trinidad en Tobago

Flesje water: 5,00 TTDCappuccino: 18,00 TTDGoedkope eenpersoonsmaaltijd: 45,00 TTD
Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant: 160,00 TTDBuskaartje: 6,00 TTDHalve liter bier: 10,00 TTD

Wanneer u alvast wat Trinidad en Tobago dollar op zak heeft, gaat u goed voorbereid op reis. U kunt deze vooraf online bestellen of afhalen bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt, wel zo handig!

Wilt u euro’s voor Trinidad en Tobago dollar inwisselen, bestel uw valuta dan hier.

Vervoer door Trinidad en Tobago

Per huurauto

Met de gedachte in uw achterhoofd dat u in dit land links moet rijden, is het goed mogelijk om een auto te huren op Trinidad en Tobago. De wegen zijn goed begaanbaar, al kunnen de wegen soms wel smal zijn. Vooral voor de drukke dagen, zoals tijdens kerst en carnaval, wordt het aangeraden van tevoren een auto te reserveren.

Per vliegtuig

Caribbean Airlines verzorgt dagelijkse vluchten tussen de eilanden Trinidad en Tobago. Tijdens de relatief goedkope en zeer snelle reis naar het andere eiland kunt u genieten van een prachtig groen landschap.

Per bus

Public Transport Service Corporation (PTSC) verzorgt het openbaar vervoer op Trinidad en Tobago. Deze bussen rijden dagelijks over de eilanden heen en weer, leuk om te kiezen als u ervan houdt om het natuurschoon op de eilanden van dichtbij te bewonderen.

GWK Travelex op Trinidad en Tobago

GWK Travelex op Trinidad en Tobago

Voordat u naar Trinidad en Tobago vertrekt is het handig om alvast wat Trinidad en Tobago dollar contant bij u te hebben voor de eerste dagen, voor de zekerheid. Deze dollars kunt u eenvoudig hier in Nederland online bestellen of afhalen bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt. Het is handig om deze zaken nog in Nederland te regelen, aangezien Travelex momenteel geen vestigingen op Trinidad en Tobago heeft.