Bestel direct
Home hero arrow

Op reis naar Amerika

Alles wat u moet weten voor uw trip naar de USA.

Amerika

Van oogverblindende stranden en bruisende steden tot indrukwekkende gebergten en woestijnvlakten, Amerika heeft werkelijk alles. Hieronder een overzicht van handige tips voor op reis.

Ontdek het dynamische stadsleven

Ontdek het dynamische stadsleven


Van de oost- naar de westkust vindt u de meest uiteenlopende, bijzondere steden die bezoekers vanuit de hele wereld trekken. Van het energieke, bruisende New York tot het zonovergoten Miami met haar fonkelwitte stranden. Jazzliefhebbers halen hun hart op in New Orleans, terwijl in Las Vegas het feest nooit ophoudt. Koloniale historie vindt u terug in Boston met haar Europese uitstraling, terwijl de sterren van Los Angeles stralen door de glitter en glamour van Hollywood.

De natuur op z’n mooist

De natuur op z’n mooist


Amerika heeft een indrukwekkend aantal van 57 nationale parken verspreid over het hele land, waaronder de allereerste ter wereld, het Yellowstone Park. Alles is even mooi, de wereldberoemde Niagara Falls tot de immens grote Grand Canyon waar u doorheen kunt trekken. Net zo prachtig is Yosemite Park met haar sequoia bomen gelegen tegen de berghellingen van de Sierra Nevada evenals het natuurlijke schoon van het Great Smoky Mountains National Park in de omgeving van Tennessee.

Maak de roadtrip van uw leven

Maak de roadtrip van uw leven


Een mooie eigenschap van Amerika is de enorme afwisseling in landschap en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Amerika het perfecte land is voor het maken van een onvergetelijke roadtrip. De Pacific Coast Highway brengt u van het eigentijdse San Francisco tot aan Los Angeles en San Diego, terwijl u geniet van de prachtige stranden van de westkust van Amerika. Maar ook een roadtrip door de zuidelijke staten van Amerika is een veel genomen route, waarbij u prachtige plekken als Nashville, Memphis en Atlanta kunt ontdekken.

Geldzaken

De munteenheid van Amerika is de dollar, die bestaat uit 100 dollarcenten. Per maart 2016 is 1 euro ongeveer 1,05 dollar waard.

Hoewel de prijzen in grote delen van Amerika van elkaar kunnen verschillen, kunt u voor bepaalde uitgaven het volgende verwachten in euro’s:

Een eenvoudige maaltijd voor één – 11,20 euro Volledige maaltijd in een restaurant voor één – 23,50 euro Flesje water – 1,25 euro
Cappuccino – 3,50 euro Halve liter bier – 3,35 euro Lokaal buskaartje – 1,90 euro

Reizen door Amerika

Per bus en trein

Ondanks dat de afstanden tussen de steden aanzienlijk zijn bestaat er een uitgebreid busnetwerk waarvan de Greyhound bus de meest bekende is. Het spoornetwerk is minder verspreid over het land en vaak ook duurder vergeleken met reizen per bus of vliegtuig. Daar tegenover staat wel dat het een comfortabele manier van reizen is met spectaculaire uitzichten. Bekijk de site van Amtak voor meer informatie.

Per vliegtuig

Wanneer u tijd wilt besparen dan bieden binnenlandse vluchten uitkomst. Om voordelig te vliegen is het zaak dat u er bijtijds bij bent, maar u bespaart hoe dan ook een aantal uur vergeleken met het reizen per bus of trein.

In de steden zelf

De meeste Amerikaanse steden beschikken over een uitgebreid en goed verzorgd netwerk van openbaar vervoer met genoeg bussen, trams en metrostations. Een duidelijke uitzondering hierop is Los Angeles waar de voorzieningen voor openbaar vervoer wat achterblijven en het voor de meeste bezoekers makkelijker is om zich per auto te verplaatsen.

Travelex in Amerika

Travelex in Amerika

Het is niet eenvoudig om uit te rekenen hoeveel geld u precies nodig heeft voor een volgende trip, maar we maken het u makkelijk om geld bij ons op te nemen wanneer u op reis bent. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is langs te gaan bij de dichtstbijzijnde Travelex vestiging om nog wat meer dollars op te halen!

We hebben honderden vestigingen verspreid over heel Amerika. U kunt een vestiging vinden via onze store locator of de lijst van onze vestigingen bekijken, geordend per staat, voor meer informatie.

Bestel uw Amerikaanse dollars