Bestel direct
Home hero arrow

Advies en tips over geldzaken in Zuid-Korea

Alles wat u moet weten voor een onbezorgd verblijf in Zuid-Korea

Zuid-Korea

Zuid-Korea is een ideale vakantiebestemming om het ontdekken cultuur, natuur en geschiedenis te combineren. Een land met uitersten, van ongerepte natuur tot bruisende steden vol leven.

Trek door de bergen van Zuid-Korea

Trek door de bergen van Zuid-Korea

In dit land zijn vele bergen te vinden, maar de meest bekende is de Hallasan. Wanneer u minder goed te been bent en toch de top van een berg in Zuid-Korea wilt zien, kunt u ervoor kiezen om met een lift naar boven te gaan. Er zijn routes aangemaakt die u kunt volgen naar de top van een berg.

Heerlijk eten en drinken

Heerlijk eten en drinken

Koreaans eten is wereldwijd bekend en overal te vinden. Zuid-Korea heeft een rijke geschiedenis aan eten en dit is terug te zien in de cuisine. U kunt kiezen voor een snelle hap bij een straattent of een uitgebreid menu in een restaurant, een belofte: het eten is heerlijk.

Traditionele festivals

Traditionele festivals

Zuid-Korea heeft een volle festivalkalender, waarbij tradities worden gevierd en men samenkomt om van heerlijk eten te genieten met muziek op de achtergrond. Dansfestivals, muziekfestivals, bloemenfestivals, filmfestivals, kortom: voor ieder wat wils!

Geldzaken

Betaalmiddelen

De munteenheid van Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse won (KRW). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 1.000, 5.000, 10.000 en 50.000 KRW. Al deze biljetten zijn zeer gangbaar en zult u naar alle waarschijnlijkheid tegenkomen op uw reis door Zuid-Korea. Het is wel verstandig om altijd wat kleine coupures op zak te houden om problemen met wisselgeld in bijvoorbeeld taxi’s te voorkomen.

Als u meer dan 10.000 Amerikaanse dollars, of de tegenwaarde daarvan in andere valuta, wilt in- of uitvoeren dan dient u dit aan te geven bij de Koreaanse douane.

U kunt uw creditcard in Zuid-Korea redelijk gebruiken. U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft!

Geld opnemen in Zuid-Korea

Pinnen met uw Nederlandse bankpas kan in Zuid-Korea bij de meeste geldautomaten. De geldautomaten in Zuid-Korea hebben erg variërende opnamelimieten. Sommige geldautomaten laten u niet meer dan 300.000 KRW opnemen, terwijl u bij andere geldautomaten tot wel 700.000 KRW kunt opnemen. Het is daarom lastig om een goed advies te geven over de opnamelimieten. Over het algemeen hebben geldautomaten op vliegvelden, treinstations en in banken hogere opnamelimieten dan die op de straat. Daarnaast heeft uw Nederlandse bankpas ook een limiet. Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u maximaal €500,00 per kaart per dag opnemen in het buitenland. Houdt u hier dus rekening mee voordat u op vakantie gaat. Tevens dient u uw bankpas op wereldstand te zetten, aangezien u buiten de Europese Unie reist. Houdt u er wel rekening mee dat u buiten de Eurozone pint en dat er voor iedere transactie kosten worden berekend. Probeer het aantal transacties dus zo laag mogelijk te houden. Daarnaast kan het buiten de grote steden soms lastig zijn om geld op te nemen, zorg er dus voor dat u voldoende contant geld bij u hebt.

Het is altijd aan te raden om een buffer in alternatieve valuta achter de hand te houden in geval van nood. In Zuid-Korea kunt u dit het beste doen in Amerikaanse dollars, Japanse yen of euro’s. Let wel op: oude of beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd en Amerikaanse dollars van voor 2006 worden vaak helemaal niet geaccepteerd!

Betaalgewoonten in Zuid-Korea

Het geven van fooi is niet gebruikelijk in Zuid-Korea. Restaurants zetten de fooi meestal al op de bon en op andere plekken wordt ook geen fooi verwacht. In taxi’s is het gebruikelijk de bon af te ronden. Als u ergens erg tevreden bent over de service, wordt een fooi uiteraard wel zeer gewaardeerd.

Afdingen in Zuid-Korea is niet heel gebruikelijk. In winkels staan prijzen vast, wij raden u daarom niet aan af te dingen op plekken waar u dat in Nederland ook niet zou doen. Op toeristisch plekken en in sommige gevallen op de markt kan wel worden afgedongen. Wij raden u echter aan niet zelf te beginnen met af te dingen, maar weg te lopen als de prijs te hoog is. Mogelijk biedt de verkoper u dan een lagere prijs aan.

Wat bent u kwijt aan won in Zuid-Korea

Flesje water: 800,00 KRWCappuccino: 4.300,00 KRWGoedkope eenpersoonsmaaltijd: 7.000,00 KRW
Kwalitatief goede eenpersoonsmaaltijd in restaurant: 20.000,00 KRWBuskaartje: 1.250,00 KRWHalve liter bier: 3.000,00 KRW

Vervoer door Zuid-Korea

Per bus

De meest voorkomende manier van vervoer is per bus. In de steden komen veel busstations voor en vertrekken de bussen vaak om de zoveel minuten. Houd er rekening mee dat u altijd contant geld bij u heeft in kleine biljetten, omdat in veel bussen een ticket contant moet worden betaald.

Per vliegtuig

Zuid-Korea heeft verrassend veel luchthavens, waar binnenlandse vluchten voor een redelijke prijs te boeken zijn. De binnenlandse vluchten gaan vaak en dienen als snel vervoer, maar een aantal vluchten duren langer dan een uur.

T-Money Card

Voor een groot deel van de bussen, metro’s en taxi’s werkt de T-Money Card als betaalmiddel. Met deze kaart krijgt u als bezoeker ook korting op vervoer. U kunt deze kaart op veel punten kopen, herkenbaar aan het T-Money logo door het hele land heen.

GWK Travelex in Zuid-Korea

GWK Travelex in Zuid-Korea

Voor vertrek kunt u gebruikmaken van de online valutaservices, waarbij u online een bestelling kunt plaatsen en deze kunt ophalen bij een van onze vestigingen. Wel een gerust idee om met vast wat contante Zuid-Koreaanse won op zak op reis te gaan! Het is handig om deze zaken nog in Nederland te regelen, aangezien Travelex momenteel geen vestigingen in Zuid-Korea heeft.