Helaas is onze valuta bestelservice tijdelijk in onderhoud. Het zal zo spoedig mogelijk worden hersteld. Onze excuses voor het ongemak.
Home hero arrow

De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Bali

Gaat u binnenkort naar Bali? Omdat er zoveel te doen is op het eiland hebben wij voor u de highlights verzameld. Zo heeft u alles in een overzicht. Handig voor op reis!

Gaat u binnenkort naar Bali? Omdat er zoveel te doen is op het eiland hebben wij voor u de highlights verzameld. Zo heeft u alles in een overzicht. Handig voor op reis!

De natuurschoon van Bali

De natuurschoon van Bali

Komt u voor het natuurschoon naar Bali? Het eiland is prachtig groen en heeft een prachtig wildlife. Munduk of Sidemen zijn rustige plaatjes op Bali en zijn rijk aan prachtige natuur. Wist u trouwens dat Bali rijk is aan watervallen? In het hart van het eiland zijn er vele die goed te bereiken zijn met de scooter. Vele vinden de Sekumpul Waterval de mooiste. Indonesië heeft vele vulkanen en er zijn dat ook prachtige locaties waar u goed kan wandelen. Het vulkanische gebied rondom Tomohon is hier uiterst geschikt voor.

Surfen, duiken en snorkelen

Surfen, duiken en snorkelen

Gaat u surfen op Bali? Canggu is veruit de populairste bestemming om te surfen. Tal van surfscholen liggen hier aan het strand om u te leren surfen. Ook Ulawatu is een goed geschikte locatie om te surfen. Aan de noordkust van Bali ligt Amed. Hier kan je duiken naar het scheepswrak USS Liberty. Dit schip is gezonken in de Tweede Wereld Oorlog en nu een hoogtepunt om naar te duiken. Een andere leuke plek is Lovina, de locatie om dolfijnen te spotten!

Onderdompelen in de cultuur

Onderdompelen in de cultuur

Een super mooie tempel, midden in de zee; Tanah Lot Tempel. Alleen als het eb is, kunt u het mini-eilandje met de tempel bezoeken. Pura Ulun Danu Bratan is een prachtige hindoeïstische tempel op Bali. Zeker met zonsopkomst is dit zeker de moeite waard om te bezoeken!

De rijstvelden mag u niet overslaan als u op Bali bent. De rijstvelden rondom Jatiluwih worden door reizigers als mooiste rijstvelden van het eiland beschouwd.

Culinaire hoogtepunten

Culinaire hoogtepunten

Indonesië zit vol met ‘Warungs’, kleine, lokale eettentjes. Hier worden de lekkerste, lokale gerechten bereid waar u zeker een keer moet eten. Als u meer op de grotere, toeristische plekken bent, zullen daar meer grotere restaurants zijn. Verder kunt u in Indonesië heel goed koffie drinken, vooral de zoete, sterke koffie is geliefd. Wat betreft alcohol, een groot deel van het land is moslim, dus kunt u niet overal alcohol kopen of verkrijgen.

Geldzaken

Geldzaken

Ga goed voorbereid op reis naar Bali, lees voor vertrek de Travelex reisgids over Indonesië en ontdek handige adviezen en tips over geldzaken in Indonesië. Zo gaat u goed voorbereid op reis! Of bestel direct uw Indonesische rupiah(IDR).

Bestel hier uw Indonesische rupiah