Bestel direct
Home hero arrow

Bucket list bestemmingen

De mooiste bestemmingen die u dit jaar écht niet mag missen

Wordt dit voor u het jaar dat u lekker veel wilt reizen, maar weet u nog niet waarheen? Er zijn nog zoveel schitterende, onontdekte bestemmingen te vinden, GWK Travelex zet de mooiste voor uw bucket list op een rij.

Chengdu – China

Chengdu – China


Ook al is het zeker niet een van de bekendste steden, Chengdu is een bestemming in China die u niet mag missen wanneer u van plan bent naar het Verre Oosten te trekken. Zeker wanneer u van hoogstaande culinaire gerechten houdt dan is een bezoek aan deze ‘Stad van de Gastronomie’ meer dan de moeite waard. Dubbel gekookt spek, gong bao-kip, op thee gerookte eend zijn slechts een paar van de regionale gerechten die u bij elk restaurant of op elke foodmarkt terug zult vinden, om uw vingers bij af te likken. Daarnaast worden Chengdu en reuzenpanda’s in één adem genoemd. Bekend is het natuurreservaat Wolong, waar u de uiterst zeldzame rode panda’s kunt bewonderen, echt iets voor uw bucket list!

Bestel hier uw Chinese yuan
Banff – Canada

Banff – Canada


Banff moet wat ons betreft sowieso op elke bucket list van bestemmingen staan, 2020 is helemaal een mooi jaar om deze schitterende plek te bezoeken. Op 1 juli 2020 is het namelijk Canada Day, wat ieder jaar garant staat voor een ongekend groot feest voor alles en iedereen die Canada een warm hart toedraagt. Een betere plek om het te vieren dan in Banff is er waarschijnlijk niet. In deze tijd van het jaar zijn de meren blauwer dan ooit, zien de uitgestrekte sparrenwouden er nog indrukwekkender uit en is de flora en fauna van het aangrenzende, gelijknamige natuurpark springlevend. Deze bucket list bestemming zal u doen realiseren dat u als mens slechts een klein radartje bent in het immense natuurschoon dat Banff wereldberoemd maakt.

Bestel hier uw Canadese dollars
Moskou – Rusland

Moskou – Rusland


Moskou is een prachtige, culturele bestemming die zeker dit jaar op menig bucket list zal voorkomen. Ga naar Moskou om een aantal wereldberoemde, architectonische hoogtepunten te bezoeken. Op korte afstand van elkaar vindt u het iconische Rode Plein, het beruchte Kremlin en de indrukwekkende Basiliuskathedraal, waar schoonheid en het centrum van de macht van Rusland duidelijk zichtbaar wordt. Met de metro, bekend om de prachtige glas-in-lood panelen en historische mozaïeken, komt u makkelijk op interessante bezienswaardigheden buiten het centrum, zoals het wereldberoemde Gorkipark en het Stalinistische expositieterrein VDNKh, ook wel het ‘Sovjet Versailles’ genoemd. Moskou is een absolute aanrader!

Bestel hier uw Russische roebels
Tioman – Maleisië

Tioman – Maleisië


Op elke bucket list staat wel een tropische bestemming om even volledig tot rust te komen na een periode van hard werken. Onze favoriet voor dit jaar is Maleisië, waar het massatoerisme op de meeste plekken nog niet heeft toegeslagen. U heeft hier de keuze uit honderden eilandjes met helderblauwe zee, hagelwitte stranden en prachtige palmbomen. Misschien wel de meest idyllische locatie is Tioman, hoewel Perhentian en Redang aan dezelfde oostelijke zijde van het schiereiland ook adembenemend mooi zijn. Wanneer u van duiken houdt dan is Sipadan the place to be, hier kunt u tussen de zeeschildpadden genieten van een betoverende onderwaterwereld. Wees er vroeg bij, vanwege het beschermde natuurgebied worden er elke dag slechts 100 duikers toegelaten. Een kans die u niet wilt missen!

Bestel hier uw Maleisische ringgit