Bestel direct
Home hero arrow

Een roadtrip maken?

Ga de weg op en ontdek in ons online reismagazine de mooiste en meest avontuurlijke roadtrips.

Roadtrips geven je een gevoel van ongelimiteerde vrijheid en avontuur. Natuur, cultuur en ontspanning en dat allemaal op een tempo waar jij je prettig bij voelt. We hebben de mooiste en meest avontuurlijke roadtrips voor je op een rij gezet.

Route 66 – Amerika

Route 66 – Amerika


De meest legendarische roadtrip is ongetwijfeld Route 66 van Chicago naar Santa Monica. Officieel bestaat deze weg niet meer, maar in de volksmond wordt deze iconische route nog steeds zo door iedereen genoemd. Een andere bekende naam voor dit traject is de Will Rogers Highway. Met een lengte van bijna 4000 kilometer voert deze roadtrip je door 8 Amerikaanse staten zodat je een goede indruk krijgt van de diversiteit van het land. Zorg dat je genoeg tijd uittrekt voor deze trip, dan kun je aan het einde van de route nog heerlijk een paar genieten van de prachtige zandstranden in Californië.

Route 66 is niet alleen prachtig om met de auto te rijden, ook veel motorrijders dromen ervan ooit eens deze moeder aller roadtrips te maken!

Bestel hier je Amerikaanse dollars
Roadtrip langs de Noorse fjorden

Roadtrip langs de Noorse fjorden


Ga je voor spectaculaire vergezichten en onvergetelijk natuurschoon dan moet je zeker een keer een roadtrip maken langs de schitterende kustlijn van Noorwegen. De meest pure manier om deze tocht te beleven is om naar Bergen te vliegen, de roadtrip richting Trondheim te maken en van daaruit weer terug te vliegen. Fjorden, watervallen, indrukwekkende berglandschappen, alles kom je tijdens deze trip tegen. Highlights op dit traject zijn één van de langste tunnels ter wereld, de Gudvangen, en de Atlantic Road, het stuk tussen Kristiansund en Molde die 8 eilanden met 8 schitterende bruggen verbindt, een onvergetelijk stuk weg over de oceaan!

In Noorwegen is het toegestaan om in het openbaar te kamperen, je mag je tent neerzetten waar je maar wilt. Een ideale manier dus om te besparen op je hotelkosten en de roadtrip helemaal in je eigen tempo te rijden.

Bestel hier je Noorse kronen
De pracht van Zuid-Afrika

De pracht van Zuid-Afrika


Eén van mooiste landen om een roadtrip te maken moet wel Zuid-Afrika zijn. Je kunt in Zuid-Afrika letterlijk alle kanten op, de meest populaire route is die van Kaapstad naar Durban. Gedurende deze trip van ongeveer 2.000 kilometer kom je van alles tegen, van de mooiste stranden aan de westkust van Zuid-Afrika tot aan de lagoons, wild- en natuurparken in de binnenlanden van dit schitterende land. Vergeet tijdens deze roadtrip niet een bezoek te brengen aan de Xhosa, een groep inheemsen die al eeuwen in het oosten van Zuid-Afrika leeft.

Bestel hier je Zuid-Afrikaanse rand
Lekker toeren door Vietnam

Lekker toeren door Vietnam


Roadtrips in Azië zijn wat minder bekend, met name ook door de veelal onherbergzame stukken weg die je regelmatig tegenkomt, zodat je weinig aaneengesloten routes aantreft. Uitzondering hierop is Vietnam, een land waar je vooral heerlijk met de motor doorheen kunt toeren. De echte natuurlijkliefhebber kan z’n hart ophalen in het noorden van Vietnam, waar uitgestrekte rijstvelden afgewisseld worden door prachtige groene heuvellandschappen. Hanoi is dan ook een mooi vertrekpunt, van waaruit je verder naar het zuiden, richting de hoofdstad Ho Chi Minh kan rijden of lekker kan luieren aan de schitterende stranden in het oosten van Vietnam.

Wanneer je in Vietnam aankomt kun je het beste ter plekke een motor huren en deze aan het einde van je reis weer doorverkopen. Huren kan ook, maar dan ben je waarschijnlijk veel duurder uit.