Bestel direct
Home hero arrow

De mooiste fietstochten ter wereld

Ontdek de mooiste, sportiefste en meest avontuurlijke fietsroutes.

Ben je van plan er deze zomer op uit te trekken met de fiets en ga je voor het échte avontuur? Bekijk dan snel onze selectie van bestemmingen waar je kunt genieten van de mooiste fietstochten en gooi alle remmen los!

Lofoten – Noorwegen

Lofoten – Noorwegen

Even helemaal tot rust komen in een serene setting? Maak je fiets dan maar klaar voor de Vestfjordroute over de wereldberoemde Lofoten eilanden in Noorwegen. Idyllische Noorse vissersdorpjes, de kenmerkende vissershuisjes op houten palen en overal om je heen het helderblauwe water en de prachtige Noorse bergen op de achtergrond. Niets anders dan het gezoef van de spaken van je wielen, heerlijk!

Om de totale experience van Lofoten en de Noorse eilanden mee te pikken kun je er het beste in de zomermaanden gaan fietsen. De kans is dan groot dat je bij een heldere avond de Middernachtzon te zien krijgt. Dit maakt de hele fietstrip nóg specialer!

Bestel hier je Noorse kronen
Carretara Austral, Route 7 – Chili

Carretara Austral, Route 7 – Chili

De Carretara Austral is ongetwijfeld één van de meest spectaculaire fietsroutes ter wereld. Direct vanuit het vertrekpunt Puerto Montt zal je versteld staan van de prachtige vergezichten en schitterende natuurlandschappen van het noordelijke deel van Patagonië. Vergeet onderweg niet even de benen te strekken in het natuurreservaat van General Carrera Lake met een prachtig uitzicht over het azuurblauwe meer. Mocht je na de lange tocht naar eindpunt Villa O’Higgins nog kracht overhebben, een bezoek aan de O’Higgins gletsjer zal een gedenkwaardig einde zijn van de fietstrip.

Hoe mooi deze tocht ook is, de wegen in Chili zijn dat een stuk minder. Hobbels en gaten in de weg maken deze ongeëvenaarde fietstocht wel een trip voor de geoefende en getrainde fietser.

Bestel hier je Chileense pesos
Otago Central Rail Trail – Nieuw-Zeeland

Otago Central Rail Trail – Nieuw-Zeeland

Helemaal aan de andere kant van de wereld vind je één van de landschappelijk mooiste fietsroutes, op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Wat vroeger een belangrijke goudader was voor de plaatselijke bevolking is nu een schitterende fietsroute geworden door prachtige, uitgestrekte landschappen en de meest adembenemende rivierkloven zoals de Roxburgh Gorge. Als je onderweg wilt stoppen om wat te drinken en uit te rusten van alle inspanningen dan is de Chatto Creek Tavern een aanrader. Even de oogjes dicht in één van de hangmatten nadat je hebt genoten van een traditionele West Coast Whitebait is hier meer dan een gebruikelijke gewoonte.

De beste tijd om de fietstocht door Nieuw-Zeeland te maken is tussen november en maart. Daar pak je dan de late lente of zomer mee, wanneer de kleuren op hun mooist zijn en omstandigheden om te fietsen ideaal!

Bestel hier je Nieuw-Zeelandse dollars
Shimanami Kaido – Japan

Shimanami Kaido – Japan

Een hele bijzonder fietsroute die je ooit een keer gedaan moet hebben als fietsfanaat vind je in het land van de rijzende zon, Japan. Je rijdt namelijk evenwijdig aan de snelweg een route die je over de Seto Binnenzee langs verschillende eilanden voert. Je rijdt daarbij over de architectonisch indrukwekkende hangbruggen die al deze eilandjes met elkaar verbinden. Blijf op de ‘snelweg’ als je de tocht in 1 dag wilt doen, wil je wat meer avontuur dan is het natuurlijk ook mogelijk wat langer op één van de eilanden te blijven. Hier kun je in overvloed genieten van het verse seafood en de Japanse tradities en cultuur.

Kun je geen Japans lezen? Geen probleem, er zijn genoeg borden onderweg die je de weg wijzen op deze avontuurlijke en bijzondere tocht!

Bestel hier je Japanse yen