Bestel direct
Home hero arrow

De mooiste, onontdekte plekken van Boedapest

Beleef de Hongaarse hoofdstad op een unieke manier.

Bent u van plan om binnenkort naar Boedapest te gaan en wilt u eens wat anders zien dan de drukke, toeristische trekpleisters? We hebben een aantal schitterende, onontdekte plekken van Boedapest voor u op een rij gezet.

Ontspannen in Veli Bej Spa

Ontspannen in Veli Bej Spa

Boedapest staat bekend om haar vele spa’s en baden, veelal gelegen in één van de prachtige, historische gebouwen van de stad. De meeste baden, zoals het Gellert Spa of het Császár bad, worden ook goed bezocht door toeristen en daarom altijd erg druk. Wilt u even ontsnappen aan de drukte en volledig tot rust komen in een écht ouderwets Hongaars badhuis dan is de Veli Bej Spa een heerlijke plek om te ontspannen. Anders dan andere baden is dit badhuis knus en gezellig, een verademing vergeleken met de toeristische spa’s.

Foodmarkt in Szimpla Kert

Foodmarkt in Szimpla Kert

Doordeweeks is Szimpla Kert een druk bezochte bar, zoals je er zoveel hebt in Boedapest. Op zondag verandert deze pub echter in een grote foodmarkt, wat weer een stuk minder bekend is bij de meeste toeristen. Hier kunt u genieten van huisgemaakte organische producten als jam, honing en heerlijke groenten en fruit. De setting is erg ontspannen en de uitstraling van de foodmarkt in één van de oude ruïnes van Boedapest maakt dit uitstapje nét weer even wat anders.

De eendenvijver van Vajdahunyad Vára

De eendenvijver van Vajdahunyad Vára

Het kasteel Vajdahunyad is waarschijnlijk één van de meest toeristische bezienswaardigheden in Boedapest, toegankelijk via een brug richting de hoofdingang van dit indrukwekkende bouwwerk. Weinigen nemen echter de moeite om langs de brug richting het water aan de achterkant van het kasteel te lopen. U gaat hier een absolute oase van rust tegemoet en u kunt hier genieten van een schitterende wandeling over houten looppaden die zich uitstrekken over de gehele vijver die bevolkt wordt door talloze eenden, totale ontspanning!

Bezinning in De Grote Synagoge

Bezinning in De Grote Synagoge

De Grote Synagoge van Boedapest is met haar indrukwekkende, architectonische uitstraling op zichzelf al de moeite waard om van de buitenkant te bekijken. Neem echter de tijd om toch ook nog even binnen te kijken als u er toch bent. Met name de Zilveren Treurwilg in de tuin van de synagoge zal een onuitwisbare indruk maken. Alle namen van de Joodse Hongaren die slachtoffer zijn geworden van de Holocaust staan in de zilveren bladen van de boom gegrafeerd. Een gevoel van bezinning zal bezit van u nemen terwijl u hieronder doorloopt.

Uitzicht vanaf de Buda Hills

Uitzicht vanaf de Buda Hills

Boedapest leent zich met haar ligging aan de Donau en heuvelachtige achterland prima voor een aantal avontuurlijke outdoor activiteiten. Een bezoek aan de Buda Hills is daarvan ongetwijfeld het meest spectaculair. Vanuit de wijk Zugligeti vertrekt een lift naar de top van de Buda Hills waarvandaan u een prachtig uitzicht over de stad heeft. U kunt vanaf hier een prachtige wandeling maken terug naar de stad of, leuk wanneer u met de kinderen bent, een tour maken met het Kinderspoor (Children’s Railway) die langs schitterende parken en andere leuke bezienswaardigheden voert.

Op reis naar Boedapest

Op reis naar Boedapest

Voordat u naar Boedapest vertrekt is het aan te raden om wat Hongaarse forinten te bestellen en mee te nemen op reis. Het is een prettig idee om voor de zekerheid forinten bij u te hebben voor het geval u onverwachte uitgaven heeft. De Hongaarse forinten zijn eenvoudig online te bestellen en af te halen bij een GWK Travelex vestiging bij u in de buurt.

Bestellen Hongaarse forint