Bestel direct
Home hero arrow

De meest adembenemende treinreizen

Ervaar ook hoe anders de wereld eruitziet per trein.

Reizen per trein zorgt ervoor dat je op plekken komt die op een andere manier moeilijk te bereiken zijn. Daarnaast kan je in een trein rustig genieten van het prachtige uitzicht die een treinreis vaak biedt. We hebben de meest adembenemende treinreizen voor je op een rij gezet.

Trans Siberië Express

Trans Siberië Express


De Trans Siberië Express is ongetwijfeld de meest bekende en één van de oudste treinreizen ter wereld. Met een lengte van 9.287 kilometer is de Trans Siberië Express het langste, rechtstreekse spoortraject dat je van Moskou naar Vladivostok brengt, een Russische kustplaats gelegen aan de Japanse Zee. Afhankelijk van het type reis en stops onderweg duurt deze treinreis ongeveer 7 dagen. Het traject voert je door ruige heuvelachtige landschappen, de uitgestrekte toendra’s en gigantische Russische bossen, een onvergetelijke ervaring!

Naast de Trans Siberië Express zijn er nog een aantal varianten van deze treinreis die je via Rusland richting Mongolië en China brengen, ook zeker de moeite waard, mocht je daar uiteraard de tijd voor hebben!

Bestel hier je Russische roebel
Bernina Express Zwitserland

Bernina Express Zwitserland


De mooiste treinreis op het Europese vasteland is met afstand de Bernina Express, een adembenemende tocht door de Zwitserse bergen richting Italië. Vertrekpunt is Chur, de oudste stad van Zwitserland, waarbij vanaf het vertrek direct opvalt dat de trein continu een geleidelijk, relaxed tempo aanhoudt. In de speciale panoramarijtuigen kun je zo de oogverblindende omgeving nóg beter in je opnemen. De Bernina Express voert je over de werelderfgoed trajecten van de Albula- en de Bernina spoorlijn langs 55 viaducten en 39 tunnels, waarvan het spiraalvormige viaduct bij Brusio heel bijzonder is.

Nadat de Berninapas genomen is, het hoogste punt van de Express op 2328 meter hoogte, daal je weer af richting Italië, waar het historische Tirano het eindpunt is van deze indrukwekkende treinreis.

Bestel hier je Zwitserse frank
Supersnel treinen door Japan

Supersnel treinen door Japan


Japan is bij uitstek geschikt om per trein doorheen te reizen. De hogesnelheidstreinen, ook wel Shinkansen genoemd, zijn voor het eerst ter wereld in Japan geïntroduceerd. Het netwerk van deze snelheidsduivels is inmiddels wijd en verspreid. Daarmee zijn de grote afstanden in Japan makkelijk overbrugbaar. Met name de route tussen Tokio en Osaka is schitterend, met het uitzicht op Mount Fuji als absoluut hoogtepunt.

Je doet er goed aan om een Japan Rail Pass aan te schaffen waarmee je toegang hebt tot alle Bullet Trains in heel Japan. Wanneer je in een bepaalde regio blijft dan kan een lokale treinpas al voldoende zijn om mee rond te reizen.

Bestel hier je Japanse yen
Op ontdekkingsreis met de Rocky Mountaineer

Op ontdekkingsreis met de Rocky Mountaineer


Voor het échte avontuur is een treinreis door het onherbergzame stuk van Canada een absolute aanrader. Zoals de naam al doet vermoeden neemt de Rocky Mountaineer je mee naar plekken die je niet per auto kunt bereiken. De reis door de spectaculaire Rocky Mountains is een aaneenschakeling van visuele hoogtepunten. Met name de Spiral Tunnels, een systeem van tunnels die op verschillende hoogten in de bergen zijn aangelegd, de Kicking Horse en Fraser Canyons én de prachtige rivieren die zich een weg banen door het gebergte zijn indrukwekkend!

De trein rijdt alleen overdag, zodat je niets mist van deze onvergetelijke treinreis die je gedurende twee dagen indrukken meegeeft waar je je leven lang aan zult terugdenken!

Bestel hier je Canadese dollars