Bestel direct

De wereld rond in 7 films

Bezoek prachtige vakantiebestemmingen waar de meest bekende films zijn gemaakt.

Bent u een echte filmliefhebber en wilt u graag eens zien op welke locaties uw favoriete films zijn gemaakt? We hebben de beste films voor u op een rij gezet die u kunnen inspireren voor een onvergetelijke vakantie!

The Blue Lagoon – Fiji

The Blue Lagoon – Fiji

Voor velen jeugdsentiment, de film Blue Lagoon was met name indrukwekkend door de pracht van de schitterende flora en fauna en de betoverende helderblauwe zee van het onbewoonde eilandje Nanuya Levu, één van de vele eilandjes die Fiji vormt. Wilt u zelf ook eens het gevoel van een onbewoond eiland meemaken dan moet u zeker eens Fiji als vakantiebestemming kiezen en een boottocht maken langs een aantal van deze duizenden kleine stukjes van het schitterende Fiji.

Bestel hier uw Fiji dollars
The Lord of the Rings – Nieuw-Zeeland

The Lord of the Rings – Nieuw-Zeeland

Bijna iedereen heeft ‘m wel gezien, de trilogie van The Lord of the Rings, waar we Frodo, beschermer van de Ring, volgen op zijn avontuurlijke reis naar het Midden van de Aarde. Behalve de indrukwekkende special effects, zijn alle scenes van dit meesterwerk in Nieuw-Zeeland opgenomen. Maar liefst 150 locaties werden voor de films gebruikt, waarvan de bossen bij Mount Victoria en Mount Ruapehu het meest tot de verbeelding spreken. Een bezoek aan Nieuw-Zeeland om al deze schitterende plekken zelf te gaan bekijken moet u echt een keer gedaan hebben!

Bestel hier uw Nieuw-Zeelandse dollars
Lost in Translation – Tokyo, Japan

Lost in Translation – Tokyo, Japan

Met haar magische, mysterieuze uitstraling is Tokyo regelmatig het decor voor prachtige films. Het meest aansprekende voorbeeld, bekend bij het grote publiek, is het veelgeprezen Lost in Translation. Naast het Park Hyatt Hotel, waar de meeste scenes zich afspelen, zie je ook beelden van de Jougan-Ji tempel en het wereldberoemde Shibuya kruispunt in de gelijknamige wijk. Het is even een stuk vliegen, maar een bezoek aan de hoofdstad van het land van de Rijzende Zon is absoluut de moeite!

Bestel hier uw Japanse yen
Harry Potter  – Gloucester, Engeland

Harry Potter – Gloucester, Engeland

U heeft ongetwijfeld weleens een film uit de Harry Potter serie gezien. Donkere kloosters, prachtige kasteeltuinen en uitgestrekte heuvellandschappen, onmiskenbaar voor de pittoreske dorpjes en steden in het midden van Engeland. Waaronder ook Gloucester, waar flink wat scenes voor de Harry Potter films in de beroemde Gloucester Cathedral zijn opgenomen. U kunt hier zelfs een heuse Harry Potter tour volgen om niets te missen van waar deze wereldberoemde scenes zich afspelen, zeker de moeite waard!

Bestel hier uw Britse ponden
The Beach – Thailand

The Beach – Thailand

Als er één land is dat flink geprofiteerd heeft van het succes van een Hollywood productie dan is het Thailand. Nadat The Beach een wereldwijde hit was geworden, werden er nóg meer reizen naar Thailand geboekt dan gebruikelijk. Met name naar Kho Phi Phi, vanwaar je het eilandje kunt bereiken waar deze bekende film met Leonardo di Caprio is opgenomen. Uiteraard zijn er nog veel meer eilanden in Thailand die moeiteloos als decor kunnen dienen wanneer een exotisch strand benodigd is.

Bestel hier uw Thaise baht
Slumdog Millionaire – Mumbai, India

Slumdog Millionaire – Mumbai, India

Door het succes van het maatschappij kritische en met meerdere Oscars bekroonde Slumdog Millionaire is Dharavi, één van de grootste krottenwijken in het Indiase Mumbai, een populaire vakantiebestemming geworden. Er worden hier nu speciale tours gegeven die de sociale problematiek in India duidelijk naar voren brengt. Gaat u voor een avontuurlijk, maar tegelijkertijd confronterende en aangrijpende reis, dan is een India een interessante vakantiebestemming.

Bestel hier uw Indiase roepies
Out of Africa – Kenia

Out of Africa – Kenia

Wie van romantiek houdt kent ongetwijfeld Out of Africa, in 1985 bekroon met zeven Oscars. Het decor van de liefde tussen de acteurs Robert Redford en Meryl Streep is het Afrikaanse Kenia, het land van de savanne en de Grote Vier. Het maken van een safari zorgt hier uiteraard voor een onbetwist hoogtepunt. Mocht je je even willen verplaatsen in de film zelf dan is een vlucht met een klein tweemotorig vliegtuigje over de uitgestrekte savanne een absolute aanrader!

Bestel hier uw Keniaanse schilling