Bestel direct
Home hero arrow

De zomerse festivals van 2016

Waar ga jij deze zomer feestvieren?

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. Bands worden geboekt, festivalterreinen worden klaargemaakt, de voorbereidingen zijn in volle gang voor een spetterende festivalzomer. Lekker festivallen in Nederland is natuurlijk leuk, maar heb je er weleens aan gedacht een festival in het buitenland te bezoeken? Wij zetten de leukste en hipste festivals wereldwijd voor je op een rij.

Roskilde Festival - Denemarken

Roskilde Festival - Denemarken


Elk jaar, op de eerste zaterdag van juli, komen er festivalgangers uit heel Europa naar Kopenhagen om één van de grootste festivals op het Europese vasteland te vieren, het Roskilde Festival. Ten zuidwesten van de stad kan je vier dagen genieten van een mix van de beste internationale rockbands en upcoming Deense artiesten. Het festival trekt sinds 1971 een bont gezelschap bezoekers, van doorgewinterde muziekliefhebbers tot hippe festivalgangers.

Het Roskilde Festival is daarnaast een van de weinige festivals met een insteek zonder winstoogmerk, de volledige opbrengst gaat naar een vooraf gekozen goed doel.

Bestel hier je Deense kronen
Glastonbury Festival - Engeland

Glastonbury Festival - Engeland


Pak je regenlaarzen en poncho maar vast in, we gaan naar Engeland de komende zomer! Glastonbury is voor veel christenen een belangrijk bedevaartsoord, maar gedurende de laatste week van juni verandert dit eeuwenoude stadje in het zuidwesten van Engeland in één groot festivalterrein. Van de Rolling Stones tot Stevie Wonder, van David Bowie tot Coldplay, de groten der aarde zorgen ervoor dat Glastonbury Festival ieder jaar weer garant staat voor een spetterende line-up!

Glastonbury staat vooral bekend om de rock- en popartiesten, maar wanneer je gaat voor dans en cabaretvoorstellingen is er op Glastonbury ook van alles te beleven!

Bestel hier je Britse ponden
Burning Man Festival - Amerika

Burning Man Festival - Amerika


Heb je er ooit weleens van gedroomd of feest te vieren in de woestijn? Op het Burning Man Festival wordt de zandvlakte van het Amerikaanse Nevada omgetoverd tot een eindeloos uitgestrekt festivalterrein waar je in een compleet andere, kunstzinnige wereld terechtkomt. In deze festivalweek kan en mag alles, naast muziek vind je hier alles wat ook maar een beetje met creatieve expressie te maken heeft. Het unieke van dit festival, naast de over het algemeen kleurrijk uitgedoste bezoekers, is dat op het festival niets geld kost, je kunt alleen door ruilhandel aan je spullen komen.

Wanneer je naar het Burning Man Festival gaat zorg er dus voor dat je altijd genoeg items bij je hebt die voor anderen van waarde kunnen zijn, het is de enige manier om zelf aan eten en andere dingen te komen!

Bestel hier je Amerikaanse dollars
Sziget Festival - Hongarije

Sziget Festival - Hongarije


Begin augustus strijkt festival vierend Europa midden in de grandeur van Boedapest neer voor het Sziget festival. Het Obuda-eiland in de stad verandert voor één week in een grote, feestende mensenmassa. Het festival staat bekend om haar vele podia met zo’n beetje elke muzieksoort vertegenwoordigd, hoewel de laatste jaren door de komst van alle top Dj’s het steeds meer in een écht party festival is veranderd.

Doordat het festival erg populair is onder Nederlandse en Belgische bezoekers is het vanaf 2009 ook mogelijk om per festivaltrein naar Boedapest te reizen. Met deze Sziget Express kom je gegarandeerd in de optimale feeststemming voor één van de mooiste festivals ter wereld!

Bestel hier je Hongaarse forint