Bestel direct
Home hero arrow

De meest interessante ontbijtjes ter wereld

Een blik op de meest aparte en traditionele manieren van ontbijten.

Een goed ontbijt is voor iedereen dé manier om je dag vol energie te beginnen. In elk land zijn de ontbijtgewoontes weer anders, we zetten de meest opvallende ontbijtjes voor u op een rij.

Vietnamese pho

Vietnamese pho

In de meeste West-Europese landen wordt het Vietnamese pho als gerecht geserveerd bij het avondeten, maar in Vietnam zelf wordt het als traditioneel ontbijt gegeten om de dag mee te starten. We kennen het hier ook wel als een sterke bouillon met noedels en verse kruiden. In Vietnam wordt vanwege het warme weer veelal buiten gegeten, het is dus niet gek als je veel locals in de ochtenduren op straat hun kommen met pho ziet opeten. En hoe lekker is het om mee te gaan in de gewoontes van de plaatselijke bevolking!

Bestel hier uw Vietnamese dong
Marokkaanse shakshuka

Marokkaanse shakshuka

In Marokko heeft u voor het ontbijt veelal de keuze tussen zoet of scherp. De meeste Marokkanen zelf zijn gek op het traditionele shakshuka, een combinatie van scherp gekruide tomatenragout met gepocheerde eieren in de saus verwerkt. Zoals de meeste Marokkaanse gerechten komt er ook aan het eten van deze overheerlijke shakshuka geen bestek aan te pas, maar minibroodjes om de saus en tomaten tussen te doen en heerlijk door de pan te halen om ook de laatste beetje shakshuka mee te pakken voor het ontbijt.

Bestel hier uw Marokkaanse dirham
Chinese dim sum

Chinese dim sum

Het meest tot de verbeelding sprekende ontbijt ter wereld is waarschijnlijk het Chinese dim sum. Hier zien we het als een tussendoor voor de lunch of in verschillende variaties voor het avondeten, in China en in flink wat andere landen is het voor veel mensen een populair gerecht om de dag mee te beginnen. De China Towns in de grote steden op deze wereld stromen ’s ochtends vol met mensen die nog even snel een mandje met dumplings, een kom traditionele rijstepap of de bekende gebakjes van ei verpakt in lotusbladeren.

Bestel hier uw Chinese yuan
Mexicaanse burrito’s

Mexicaanse burrito’s

Wilt u gelijk wakker zijn dan is het ontbijten op een traditioneel Mexicaanse manier een aanrader. Heftige gerechten als chilaquiles en burrito’s zorgen ervoor dat de interne motor direct gaat branden, soms met een letterlijk gevoel. De traditionele burrito bestaat een tortilla die gevuld wordt met eieren, kaas en bonen. Wilt u echt alles uit het Mexicaanse ontbijt halen dan zijn de huevos rancheros, ook wel huevos el Diablo genoemd, een pittige uitdaging. Deze gepocheerde eieren in een scherp gekruide tomatensaus zijn alleen bedoeld voor diegene die in de ochtend al beschikken over een standvastige maag.

Bestel hier uw Mexicaanse peso’s
Zweedse filmjölk

Zweedse filmjölk

De Zweedse keuken wordt over het algemeen als vrij eenvoudig omschreven. Het ontbijt is daar ook een goed voorbeeld van. Het meest populaire gerecht voor de Zweden is een simpele bak gecultiveerde yoghurt, door de locals ook wel filmjölk of kortweg ‘fil’ genoemd, gevuld met verschillende soorten bessen, honing of jam. Verse vis in de ochtend komt ook regelmatig voorbij, met name in heerlijk belegde verse broodjes die je bij de filmjölk geserveerd kunt krijgen. Overigens is dit niet alleen typisch voor Zweden, maar wordt in heel Scandinavië op deze manier aan de dag begonnen.

Bestel hier uw Zweedse kronen