Bestel direct
Home hero arrow

Oudejaarsavond 2024

De mooiste bestemmingen om feestelijk het nieuwe jaar in te gaan.

Bent u van plan dit jaar Oud en Nieuw in het buitenland te vieren? We hebben een aantal prachtige bestemmingen op een rij gezet waar u een ongetwijfeld knallend het nieuwe jaar ingaat!

Sydney

Sydney

Oud en Nieuw vieren in Sydney staat bij veel mensen op hun bucketlist. Eén van de leukste dingen is natuurlijk dat Australië als één van de eerste landen het nieuwe jaar ingaat. Wereldberoemd is de vuurwerkshow, die elk jaar weer onvergetelijke beelden de wereld overstuurt van de prachtige lichtshow met het prachtige Sydney Opera House en de Harbour Bridge als iconische monumenten. Naast het vuurwerk kunt u ook genieten van een parade van zo’n 50 lichtgevende boten of meedoen met een traditionele Aboriginal rookceremonie om met een frisse geest weer het nieuwe jaar in te gaan!

Bestel hier uw Australische dollars
New York

New York

Minstens net zo populair om het nieuwe jaar in te luiden is New York. Wie niet tegen massale drukte kan doet er goed om deze stad met Oud en Nieuw te mijden, wilt u juist de bruisende sfeer van deze miljoenenstad ervaren dan is Times Square de plek waar u zeker heen moet gaan om bekende popsterren te zien optreden en de beroemde kristallen bal naar beneden te zien komen om middernacht. Wilt u toch iets weg van de gebaande paden dan zal het maken van een nachtelijke boottocht op de Hudson met uitzicht op het vuurwerk in Manhattan en Liberty Island voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Bestel hier uw Amerikaanse dollars
Edinburgh

Edinburgh

De beroemde wereldsteden zijn bij iedereen wel bekend, een minder in het oog springende locatie om Oud en Nieuw te vieren is Edinburgh. De Schotse term voor Oudejaarsdag is Hogmanay, vrij vertaald ‘de laatste dag van het jaar’. In Schotland is het echter traditie dat de feestelijkheden rondom Oud en Nieuw drie dagen duren. Beginnend op 30 december met een fakkeltocht en vuurwerk, van een traditioneel Keltisch feest op Oudejaarsavond met een grote vuurwerkshow bij Edinburgh Castle om 0.00 uur, tot allerlei activiteiten op 1 januari om het nieuwe jaar in te luiden. Een Nieuwjaarsduik in het ijskoude water van de Forth rivier is echt alleen voor de warmbloedigen onder u!

Bestel hier uw Britse ponden
Reykjavik

Reykjavik

Op Oudejaarsdag is het slechts vier uur licht in Reykjavik. Doordat het bijna alleen maar donker is komen de locals al vroeg in een uitgelaten feeststemming waardoor Reykjavik al vroeg op Oudejaarsdag verandert in een bruisende feeststad. Wereldberoemd zijn de massale vreugdevuren, die bedoeld zijn om de zorgen van het afgelopen jaar weg te nemen, waar duizenden mensen omheen staan te zingen en dansen. Nog voor twaalf uur kunt u al overal vuurwerk zien, maar om middernacht zijn monumenten als Perlan en de kerk Landakotskirkja aanraders om te kijken naar grote vuurwerkshows in de koude Nieuwjaarsnacht. En daarna uiteraard naar één van de vele gezellige kroegjes om het nieuwe jaar gezamenlijk in te luiden!

Bestel hier uw IJslandse kronen