Bestel direct
Home hero arrow

De mooiste, onontdekte bezienswaardigheden van Oslo

Bekijk de hoofdstad van Noorwegen vanuit een compleet andere hoek.

Ga je binnenkort naar Oslo in Noorwegen en wil je eens wat anders dan alle toeristische highlights? We hebben de mooiste, verborgen bezienswaardigheden van Oslo voor je verzameld.

De prachtige kleuren van Damstredet

De prachtige kleuren van Damstredet


Wil je meer weten over de geschiedenis van Oslo en hoe de stad er vroeger uitzag? Neem dan zeker de tijd om door Damstredet en Telthusbakken te slenteren. In deze smalle straatjes vind je kleurrijke houten en stenen huisjes die bewaard zijn gebleven uit de 18e en 19e eeuw. Vergeet dan ook niet een romantische wandeling te maken door de Egeberg Lokken Allotment tuin, een plek waar je een paar honderd jaar teruggaat in de tijd!

De nostalgische vlooienmarkten

De nostalgische vlooienmarkten


Oslo houdt van haar vlooienmarkten, er zijn er in ieder geval genoeg in de stad te vinden! De meeste zijn echter in het drukke, toeristische centrum gelegen, terwijl je juist in alle rust wilt rondstruinen. Een bezoek aan de vlooienmarkten Birkelunden of Blå zijn absolute aanraders. Hier begeef je je voornamelijk onder de lokale bevolking, op zoek naar allerlei snuisterijen en interessante koopjes. Op de vlooienmarkt van Blå bevinden zich ook veel plaatselijke kunstenaars die hun creaties tentoonstellen.

Ongerepte natuur van Østmarka

Ongerepte natuur van Østmarka


Even weg van de drukte van de stad? Ten oosten van Oslo bevinden zich de uitgestrekte bossen van Østmarka. In de zomer is het de perfecte plek voor een dagje totale ontspanning, door wat rond te wandelen, te vissen of, bij écht lekkere temperaturen, een duik te nemen in het meer. Voor de sportievelingen biedt de Østmarka ook een ideaal parcours om met de mountainbike het gebied te verkennen. De Østmarka is de plek om de batterijen weer op te laden voor de rest van de trip!

Proef de geschiedenis in Hovedøya

Proef de geschiedenis in Hovedøya


Oslo heeft een rijke geschiedenis die ruim duizend jaar teruggaat in de tijd. De beste plek om deze historie op te zuigen is een bezoek aan de klooster ruïnes van Hovedøya. Het klooster en de bijbehorende kerk, rond de 11e eeuw gebouwd, zijn door de grote branden van Oslo in de 16e eeuw verwoest. De ruïnes zijn echter zo goed bewaard gebleven dat je een goed beeld krijgt van hoe de lokale bevolking vroeger omging met religie en is een waardevol inzicht in de volledige Noorse geschiedenis.

De gezelligheid van Bislett

De gezelligheid van Bislett


Bislett is een wijk in Oslo die net even anders is dan andere plekken in de stad. Wat direct opvalt is de gezelligheid van de straatjes, waarschijnlijk door de vele knusse cafeetjes en winkels die zich hier bevinden. Een leuke manier om deze wijk te verkennen, op zoek naar een leuk plekje om te borrelen of te eten, is een ritje met de tram die je door alle leuke straten van Bislett voert. Een bezoekje aan het Bislettstadion, het Olympische stadion van de Winterspelen in 1952, is ook zeker de moeite waard!

Op reis naar Oslo

Wanneer je naar Oslo vertrekt is het aan te raden om wat Noorse kronen mee te nemen, handig voor op het vliegveld of de taxirit naar je hotel. Je kunt via GWK Travelex eenvoudig je Noorse kronen online bestellen en afhalen waar en wanneer je wilt.

Bestel hier je Noorse kronen
Op reis naar Oslo