Bestel direct
Home hero arrow

Contant geld mee op reis?

Redenen waarom het altijd verstandig is om contant geld mee te nemen op reis.

Contant geld mee op reis

Contant geld mee op reis

Cash geld direct mee voor vertrek, reizen met traveller cheques of pinnen op uw bestemming? Iedereen houdt er zo zijn eigen reisgewoontes op na. In sommige landen heb je echter niet de luxe dat je zelf kunt bepalen welk betaalmiddel je hanteert. Veel vakantiegangers vergeten nog weleens geld te wisselen tijdens de voorbereiding op hun reis. Terwijl het voor de meeste bestemmingen toch écht wel handig is om wat cash geld op zak te hebben.

Financiële infrastructuur in het buitenland

Hoewel de financiële infrastructuur in de meeste landen inmiddels vrij goed op orde is, kun je er niet altijd maar vanuit gaan dat je zomaar geld kunt pinnen op een luchthaven of stad waar je aankomt. Ten eerste kunnen die faciliteiten gewoonweg niet aanwezig zijn en zul je naar een bank moeten gaan om lokale valuta te verkrijgen. Daarnaast komt het in landen waar de financiële logistiek nog niet zo goed op orde is, als bijvoorbeeld in ons land, voor dat pinautomaten het niet doen. Dit komt meestal door technische problemen of een tekort aan aanvoer van biljetten.

Cash geld, toch wel handig

Het spreekt eigenlijk voor zich dat het verstandig is om cash geld mee te nemen voordat je op reis gaat. Niet alleen in het geval je niet direct een operationele pinautomaat tegenkomt bij aankomst, maar je hebt vaak ook direct geld nodig in de eerste uren van je reis. Wellicht moet je om welke reden dan ook nog extra bijbetalen wanneer je bij de douane bent (denk aan een benodigd visum of een toeslag op de bagage die je meeneemt). Daarnaast heb je altijd geld nodig voor de taxi, wat drinken/eten op de luchthaven of een aanbetaling/borg wanneer je aankomt in je hotel en nog geen mogelijkheid hebt gehad om ergens geld op te nemen.

Cash geld, soms kan het niet anders

Er zijn een aantal landen op de wereld waar het echt noodzakelijk dat je genoeg cash geld bij je hebt. Een bijzonder geval is Cuba. Daar is het namelijk niet mogelijk om te pinnen. Bij aankomst zul je je euro’s in moeten wisselen voor toeristenpeso. Wanneer je het eiland verlaat doe je er goed aan deze ook weer voor euro’s terug te wisselen, aangezien ze buiten Cuba niets waard zijn.

Dollar als cash geld meenemen

De dollar is de meest geaccepteerde valuta ter wereld. In aantal exotische landen als Iran, Soedan, Bhutan en Libie is het bijvoorbeeld onmogelijk om te pinnen, maar kun je wel bijna overal met dollars betalen. Hetzelfde geldt voor de meeste Afrikaanse landen, hoewel je daar al steeds betere voorzieningen treft. Maar helemaal geen gek idee dus om je euro’s voor dollars in te wisselen wanneer je naar die delen van de wereld vertrekt!