Bestel direct
Home hero arrow

Ga altijd goed voorbereid op reis

De laatste jaren zijn reizen naar verre bestemmingen ontzettend in trek, bijvoorbeeld om te backpacken, voor een yoga retraite of een mooie rondreis. Wij zorgen dat u goed voorbereid aan uw reis begint.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Het maken van een verre reis is een opkomende trend de laatste jaren. Men neemt een sabbatical van werk, jongeren vliegen uit na de studie en steeds meer gezinnen gaan op rondreis. Een andere cultuur of taal kan spannend zijn. Hieronder volgen een aantal tips om goed voorbereid aan je reis te beginnen.

Check, check, dubbel check

Check, check, dubbel check

Een ID bewijs is niet overal geschikt om een land binnen te komen, soms is hier een paspoort voor nodig. Controleer goed welke van de twee reisdocumenten nodig is om jouw plek van bestemming binnen te komen. Soms is er ook nog een visum nodig. Op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat deze informatie duidelijk vermeld en kun jij zien welke documenten nodig zijn voor jouw reis, check dit goed! Daarnaast is het handig om na te gaan welke medicijnen wel en niet mee mogen zonder verklaring. Soms is het noodzakelijk om een medicijnenpaspoort aan te vragen bij de apotheek, overleg dit met jouw huisarts.

Vermijd de risico's

Het is van belang om goed uit te zoeken wat van toepassing is op jouw bestemming. Zijn er verplichte vaccinaties? Regel dit dan direct. Wil je (extra) ruimbagage meenemen? Controleer dan of deze bij het ticket zit of boek dit eventueel bij. Wanneer je van plan bent om een risicogebied te bezoeken, laat dan bij twijfel thuis wat je niet écht nodig hebt. Niet elk land is even ontwikkeld en hierom moet je goed opletten wat je wel en niet meeneemt. Het is bijvoorbeeld handig om extra contante valuta mee te nemen van de plaats van bestemming, omdat je hier misschien niet overal met een bankpas of creditcard kunt betalen. Bij GWK Travelex kun je online valuta bestellen zonder provisiekosten en zelfs met korting op de wisselkoers! Dat is nog eens ideaal. Op Schiphol is er ook mogelijkheid om met spoed te bestellen, dan kun je binnen 30 minuten jouw valuta naar keuze afhalen.

Uitrusting

Uitrusting

Lees je van tevoren goed in, zodat je op de hoogte bent van het klimaat en de omstandigheden in het land of de plek waar je naartoe reist. Ga je naar een koude of juist extreem warme plek? Kleed je goed en controleer je uitrusting. Ook kan het bij de cultuur passen dat jij je op een bepaalde manier kleedt. In sommige landen is het gebruikelijk om schouders en knieën te bedekken, helemaal als je op heilige grond bent.

Cultuurverschil

Het is goed om je aan te passen aan de cultuur van de bestemming, je zult merken dat men anders op jou reageert en jij je meer thuis voelt. Elk land heeft eigen regels, gebruiken, normen en waarden. Wanneer jij jezelf niet kunt terugvinden hierin, betekent dit niet meteen dat je de reis moet stoppen. Ook in Nederland is Amsterdam heel anders dan Zeeland, dit is in het buitenland ook zo. Wanneer een landdeel niet goed aanvoelt, kijk dan naar de mogelijkheden om een ander deel op te zoeken.