Bestel direct
Home hero arrow

Goedkoop op reis

Hoe bespaart u tijdens uw trip?

Op de kleintjes letten, een gezegde om mee te nemen op reis.

Op de kleintjes letten, een gezegde om mee te nemen op reis.

Of u nou de reis van uw leven gaat maken of een last-minute weekendje hebt geboekt, u wilt genieten door het maximale uit uw reisbudget te halen. We hebben voor u een aantal geldbesparende tips waarmee u nog meer uit uw komende vakantiebudget zult halen.

Vluchten

Vliegen naar uw vakantiebestemming is hoogstwaarschijnlijk de grootste uitgave die u zult doen, het is daarom altijd de moeite waard wat extra tijd te besteden aan het vinden van de beste en goedkoopste vlucht. Het gebruik van een vergelijkingssite als Skyscanner is de perfecte manier om de scherpste tarieven te selecteren uit het enorme aanbod vluchten en vliegtuigmaatschappijen.

Heeft u een aantal vluchten op het oog die voldoen aan uw criteria, zorg er dan wel voor dat u goed kijkt naar het totaalplaatje. Vluchten zijn namelijk vaak goedkoop doordat ze landen op luchthavens met een onhandige ligging (wat betekent dat u alsnog veel geld kwijt bent aan het vervoer naar uw uiteindelijke bestemming) of omdat er veel extra kosten zijn wanneer u de vlucht eenmaal heeft geboekt, van additionele bijdragen voor de bagage tot het eten aan boord. Let dus goed op alle bijkomende kosten voordat u uw ticket boekt.

Vluchten

Verblijf

Voor het vinden van een goedkoop verblijf die tegelijkertijd voldoet aan uw wensen heeft u meerdere opties. Een hostel is nog steeds een populaire accommodatie voor reizigers die goed op hun budget moeten letten. De meeste hostels zijn daarbij tegenwoordig ook vriendelijke, schone en comfortabele plekken om te verblijven tijdens uw reis. Op de sites van Booking.com, Hostelbookers en Hostelworld heeft u een ruime keuze aan scherp geprijsde hostels.

De afgelopen jaren is deeleconomie een populair begrip geworden, waar sites als Airbnb en Couchsurfing enorm van geprofiteerd hebben. Via Airbnb kunt u een kamer of complete woning huren van een local, meestal tegen prijzen die veel lager zijn vergeleken met een hotel. Couchsurfing gaat daarin nog een stap verder door voor een aantal dagen te verblijven bij een plaatselijke inwoner.

Verblijf

Eten en drinken

Genieten van lekker eten en drinken is voor velen een belangrijk onderdeel van de vakantie, ook hier zijn weer genoeg manieren te bedenken om geld te besparen terwijl u uzelf niet tekort doet. Mocht uw hostel of hotel een gratis ontbijt bieden, zorg er dan voor dat u hiermee direct een goede start van de dag maakt!

Elke avond uit eten gaan kan snel flink in de papieren lopen, het is daarom helemaal geen gek idee om een paar dagen tijdens uw verblijf lunch of avondeten bij een lokale supermarkt te halen. Een goede manier om dat te doen is vers eten te kopen bij een plaatselijke food markt, zo komt u ook gelijk in aanraking met allerlei lokale lekkernijen en het is ook nog eens heel goedkoop!

Eetkraampjes op straat zijn een ideale gelegenheid om te genieten van lokale ingrediënten terwijl u ook nog eens op uw budget let. In bepaalde landen als Thailand, India en Marokko is het eten van deze kraampjes vaak nog lekkerder dan wat u krijgt in cafés en restaurants. Leef daarom als een local en de kans is groot dat u verrast wordt door het overheerlijke eten dat u voorgeschoteld krijgt!

Eten en drinken

Vervoer

Het is eenvoudig om tijdens uw vakantie altijd een taxi te nemen, het is echter de moeite waard om ook het lokale vervoer uit te proberen. U zult merken dat het openbaar vervoer in de stad flink bespaart op de kosten en dat het daarnaast in de meeste steden tegenwoordig ook zo geregeld is dat u snel op uw bestemming bent. Wanneer de bestemming zich daarvoor leent dan is lopen of fietsen ook een perfecte manier om uzelf te verplaatsen, u heeft daarbij alle gelegenheid om de omgeving goed in u op te nemen. De enige uitzondering is wellicht gedurende de nacht, afhankelijk van uw gevoel van veiligheid is het wellicht beter om op sommige locaties een taxi te nemen.

Vervoer

Gratis activiteiten

Een bruisende stad of een rustige, meer landelijke vakantiebestemming, u heeft altijd wel de mogelijkheid om te profiteren van gratis activiteiten. De meeste steden bieden gratis wandelroutes, de perfecte manier om de stad te leren kennen. Wanneer u een stedentrip maakt, informeer uzelf dan goed over gratis musea en tentoonstellingen die er op dat moment zijn. En zijn ze niet gratis, dan kunt u veelal een toeristenkaart aanschaffen waarmee u korting krijgt op de meeste entreeprijzen, zoals de Paris Pass in Parijs.

Eén ding is altijd gratis, het buitenleven! Genieten van het strand, een gezellige picknick of van de zon in het park, het zal over het algemeen niet al te veel kosten terwijl u geniet van de schoonheid van uw vakantiebestemming.

Gratis activiteiten

Geldzaken

Als u het goed aanpakt dan houdt u continu controle over uw uitgaven tijdens uw vakantie. Voordat u vertrekt is het raadzaam om goed de wisselkoers van de valuta van uw bestemming in de gaten te houden en het beste moment te bepalen waarop u uw valuta kunt kopen. Het is een goed idee om alvast wat lokale valuta als cash geld mee te nemen voordat u op reis gaat, omdat u vaak een betere koers krijgt dan wanneer u uw creditcard of pinpas in het buitenland gebruikt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van ons Cash Passport, waarbij u precies het bedrag op uw kaart zet wat u tijdens uw vakantie wilt uitgeven.

Een laatste tip…

Bent u eenmaal op reis, denk er eens over na om een dagbudget te maken. U zult zien dat u langer met uw vakantiegeld doet wanneer u aan dit dagbudget vasthoudt. Houd ook de wisselkoers in de gaten wanneer u op reis bent, voor het geval het verandert en u uiteindelijk meer of juist minder uitgeeft dan u denkt.

Geldzaken