Bestel direct
Home hero arrow

Last minute op reis

Handige tips om alles uit uw last minute vakantie te halen.

Wilt u er snel nog even tussenuit op het laatste moment?


Het zal niet meevallen om alles nog op tijd geregeld te krijgen! We delen een aantal tips waar u aan moet denken voordat u last minute op reis gaat.

Last minute vluchten

Als u eraan toe bent om op een willekeurig moment overal heen te gaan waar het maar kan, dan kunt zeker goede aanbiedingen vinden. Zeker wanneer u doordeweeks weg kunt zult u merken dat vluchten een stuk goedkoper zijn (met name van dinsdag tot en met donderdag). Het helpt ook wanneer u het niet erg vindt om erg vroeg op te staan of juist erg laat ergens aan te komen, u bespaart in ieder geval door buiten de piektijden te vliegen.

Skyscanner helpt om de beste en goedkoopste last minute vluchten voor u te selecteren naar tal van bestemmingen. U kunt zoeken op locatie zodat u de goedkoopste data vindt om te vliegen, u kunt het uiteraard ook omdraaien en uitvinden welke bestemmingen beschikbaar zijn op een bepaalde datum.

De mythe dat u nog naar een luchthaven kunt komen en de volgende vlucht kunt nemen tegen een scherp last minute tarief is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig hebben vluchten namelijk de neiging om steeds duurder te worden naarmate de datum dichterbij komt, waardoor u mogelijk teleurgesteld wordt wanneer u vol goede moed spontaan naar het vliegveld gaat.

Last minute aanbiedingen

Wat betreft uw verblijf, met sites als Airbnb en Booking.com is de kans groot dat uw last minute nog een geschikte accommodatie vindt. Een hostel is ook geen slechte optie, omdat er vrijwel altijd nog kamers vrij zijn voor toeristen die spontaan inchecken op de dag zelf, kijk op Hostelworld of Hostelbookers om last minute beschikbaarheid vooraf te checken.

Voorkomen de stress van een visum

Waar u ook heen gaat, wees wel voorzichtig met het kiezen van een bestemming waar u vooraf een specifiek visum voor nodig heeft of waar vaccinaties nodig zijn tegen bepaalde ziektes. Mocht u niet genoeg tijd hebben om deze zaken te regelen dan komt u mogelijk ter plekke voor onoverkomelijke problemen te staan, check dit dus altijd voordat u uw last minute boekt.

Last minute reisgeld

Last minute reisgeld

Maakt u zich geen zorgen als u geen tijd heeft gehad om de valuta van uw bestemming in huis te halen! U kunt namelijk uw valuta online via GWK Travelex bestellen en de gewenste hoeveelheid buitenlands geld binnen enkele uren ophalen. U kunt daarvoor langsgaan bij één van onze vele vestigingen of op Schiphol, vlak voor vertrek.

Bestel hier uw valuta