Bestel direct
Home hero arrow

Contant geld cadeau geven?

10 originele manieren om op een leuke manier buitenlands geld contant cadeau te geven.

Contant geld geven als cadeau saai?  Lees dan verder voor inspiratie!

Contant geld geven als cadeau saai? Lees dan verder voor inspiratie!

Veel van ons hebben hier wel eens mee te maken gehad:u wilt iemand (buitenlands) geld cadeau doen maar tegelijkertijd vindt u dit niet origineel genoeg en erg onpersoonlijk. Dit is jammer want geld is een universeel cadeau waar iedereen altijd blij mee is. Om u enkele ideeën te geven voor hoe op een leuke manier contant geld cadeau te doen hebben we een top 10 gemaakt!

1. Maak uw eigen cadeaubox

Op deze site vindt u verschillende mogelijkheden om eigengemaakte cadeaubox te maken.

3. Organiseer een geldloterij

Dit is vooral heel erg leuk als je verschillende personen geld cadeau wilt doen:

Stop in meerdere enveloppen geld, maar telkens wel een ander bedrag of een andere valuta. Laat iedereen één envelop uitkiezen. Verrassend spannend!

4. Inlijsten

Doe de bankbiljetjes in een mooi fotolijstje en pak dit in met inpakpapier. Bij het uitpakken van een zodanig groot formaat cadeau verwacht iemand nooit om geld te ontvangen! Surprise… J

5. Het regent geld

Deze is ook erg leuk. Koop een goedkope paraplu, wat leuk lint, dubbelzijdig plakband en natuurlijk een aantal geldbiljetjes. Open de paraplu en bevestig een paar lintjes aan de binnenkant. Maak aan de andere uiteinden met het dubbelzijdig plakband de geldbiljetten vast. Pak de paraplu in.

Als het cadeau wordt uitgepakt denkt de ontvanger dat deze een paraplu heeft gekregen. Maar wanneer deze wordt opengemaakt begint het spontaan geld te regenen. Yes!!!!

Kijk voor instructies op: http://theseasonalhome.com/2009/05/13/gifting-dad-a-grad-special-birthday-etc/

6. Een stropdas van geld

Hoe ga je te werk? Neem een echte stropdas, en trek deze over op een vel papier. Nu heb je je sjabloon. Knip deze uit en begin het papier te bekleden met geld, gebruik hiervoor plakband. Focus je vooral op de voorkant. Eventueel kan je de achterkant later dichtplakken met uitgeprint nep-geld. Kijk voor meer inspiratie op: http://myweeklypinspiration.blogspot.nl/2013/05/creative-cah-projects.html

7. Money to burn

Koop een luciferdoosje en stop hier het geld in. Geef aan de buitenkant met bijvoorbeeld een briefje wel aan dat er iets belangrijks in het doosje zit. J

8. Gewoon een pot met snoep, of toch niet?


Neem een simpele doorzichtige glazen snoep-pot en vul deze met gekleurde M&M’s. Verstop tussen de M&M’s opgerold het geld, zodat dit vanaf de buitenkant niet te zien is. Het lijkt nu alsof je een lekkere pot met snoep cadeau doet maar wacht maar tot je het gezicht ziet als de ontvanger erachter komt wat er nog meer in zit!

9. Geld in een portemonnee

Een hele leuke en originele manier om iemand geld cadeau te doen is door dit simpelweg in een portemonnee te stoppen en in te pakken. Als het cadeau uitgepakt wordt denkt degene dat hij een portemonnee krijgt maar als daar dan ook nog eens geld in zit.. Dubbel surprise!