Bestel direct
Home hero arrow

Reizen is goed voor iedereen

Een aantal redenen waarom regelmatig reizen belangrijk is

Bent u al een tijd niet op vakantie geweest en heeft u ook geen plannen voor dit jaar om er even tussenuit te gaan? Wellicht dat u zich nog bedenkt wanneer u redenen leest waarom reizen belangrijk is voor uw gezondheid.

Reizen werkt stressverlagend


Wellicht een open deur, maar de tijd die u buiten uw werk om doorbrengt is er in de meeste gevallen op gericht om te ontspannen. Het is echter nog veel beter om, wanneer u er uiteraard de mogelijkheid voor heeft, uw leefomgeving voor een paar dagen achter u te laten. Stress wordt namelijk een stuk positiever beïnvloed door vrijetijdsbesteding tijdens een vakantie dan wanneer u in of rondom het huis uw vrije tijd besteedt. Uw hersenactiviteit en emoties krijgen een welkome reset wanneer u buiten uw vertrouwde omgeving bent, waardoor u een stuk relaxeter zal zijn wanneer u weer aan de slag gaat.

Reizen werkt stressverlagend

Reizen is goed voor het hart


Reizen is goed voor het hart, letterlijk. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat met name mannen die geen rust nemen en het hele jaar onverminderd hard doorwerken een fors grotere kans hebben op een hartaanval. Mannen die er wel regelmatig tussenuit gaan en op de juiste momenten hun rust pakken lopen minder risico’s op hartproblemen. De reden daarvoor is dat een vakantie vaak actiever verloopt dan wanneer men de hele dag achter het bureau zit. Actief bezig zijn doet het hart goed en zorgt ervoor dat u niet snel ‘oud’ wordt.

Reizen is goed voor het hart

Reizen is goed voor de mentale gezondheid


Reizen is over het algemeen niet alleen fysiek goed voor u, ook in mentaal opzicht kan een vakantie een verfrissende werking hebben. Doordat u even weg bent van de dagelijkse gang der dingen komen veel zaken in een ander daglicht te staan. Dat kan gaan over praktische, alledaagse bezigheden die u meer gaat waarderen wanneer u op een andere plek bent, oftewel de kleine dingen die het leven mooi maken. Maar een vakantie is vaak ook een moment om opnieuw geïnspireerd te raken en ambities opnieuw vorm te geven die wat naar de achtergrond verdwenen waren.

Reizen is goed voor de mentale gezondheid

Reizen is goed voor uw relaties met anderen


Een goede gezondheid wordt over het algemeen ook gevoed door de stabiliteit van de relaties die u heeft met anderen. Door alle drukte van het werk heeft u nog weinig tijd voor quality time en wanneer u al eens thuis bent dan zorgt vermoeidheid er vaak voor dat u niet meer tot heel veel in staat bent. Vakanties en ontspanning zorgen er juist voor dat u weer bewust bent van de ander en goed met diegene kunt praten over zaken anders dan waar het al altijd over gaat in het dagelijkse leven. Verdieping van uw relaties met anderen zorgt over het algemeen voor voldoening en zal in ieder geval uw mentale gezondheid ten goede komen.

Reizen is goed voor uw relaties met anderen

Inspiratie via ons online reismagazine


Heeft u zin gekregen om op reis te gaan en de sleur van elke dag in te ruilen voor een heerlijk ontspannen strandvakantie? Of heeft u zin in een actieve vakantie met het nodige avontuur en outdoor activiteiten? Bekijk dan snel het GWK Travelex online reismagazine en laat u inspireren door ons overzicht van de meest interessante vakantiebestemmingen om er eens lekker tussenuit te gaan. Zon, zee, strand, cultuur en avontuur, we hebben een prachtige selectie gemaakt van bestemmingen, er zit ongetwijfeld iets tussen wat perfect aansluit op uw reiswensen!

Bekijk hier het online reismagazine
Inspiratie via ons online reismagazine