Bestel direct
Home hero arrow

Reizen is goed voor iedereen

5 redenen waarom regelmatig reizen goed voor de gezondheid is.

Het is geen geheim dat regelmatig reizen goed voor de gezondheid is. Hoe komt het toch dat reizen goed voor de gezondheid en welzijn van een mens is? Wij geven u vijf redenen waarom regelmatig reizen goed voor de gezondheid is.

Het plannen van een reis is goed voor de mentale gezondheid

Het plannen van een reis is goed voor de mentale gezondheid

Personen die regelmatig een reis plannen voelen zich in het algemeen gezonder. Het plannen van een reis zorgt er voor dat u iets hebt om naar uit te kijken, wat weer goed is voor uw welzijn. Daarnaast kan het maken van een reis in mentaal opzicht een verfrissende werking op u hebben. Doordat u even weg bent uit de dagelijkse gang der zaken, komen veel dagelijkse gewoontes in een ander daglicht te staan. Dit kan er voor zorgen dat u de praktische, allerdaagse bezigheden oftewel de kleine dingen die het leven mooi maken, opnieuw gaat waarderen. Ook is een reis vaak het moment om opnieuw geïnspireerd te raken en ambities opnieuw vorm te geven die wat naar de achtergrond verdwenen waren.

Reizen verbreedt de horizon maakt u en wijzer persoon

Reizen verbreedt de horizon maakt u en wijzer persoon

Naast de mooie ervaringen die u op doet tijdens het reizen en de nieuwe plekken die u ontdekt, dient u tijdens het reizen ook veelal uit uw comfort zone te stappen. Zo is de communicatie veelal in een andere taal. Bijvoorbeeld bij het vragen van de juiste route of een gesprek met de lokale taxichauffeur. U ontmoet nieuwe personen en u komt in aanraking met andere cultuurgewoontes. Al met al ontwikkelt u hierdoor een bredere blik op de wereld, leert u andere culturen kennen en (her)ontdekt u, uw nieuwe ik.

Reizen werkt stressverlagend

Reizen werkt stressverlagend

Het is wellicht een open deur maar de tijd die u buiten uw werk doorbrengt is er in de meeset gevallen op gericht om te ontspannen. Echter is het nog beter om tijdelijk uw leefomgeving achter u te laten. Stress wordt namelijk een stuk positiever beïnvloed door vrijetijdsbesteding tijdens een reis dan wanneer u in uw vertrouwde omgeving uw vrije tijd besteedt. Uw hersenactiviteit en emoties krijgen namelijk een welkome reset wanneer u buiten uw vertrouwde omgeving bent, waardoor u een stuk relaxeter zal zijn u terugkomt van uw reis.

Reizen is goed voor het hart

Reizen is goed voor het hart

Reizen is goed voor het hart, letterlijk. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat met name mannen die geen rust nemen en het hele jaar onverminderd hard doorwerken een fors grotere kans hebben op een hartaanval. Mannen die er wel regelmatig tussenuit gaan en op de juiste momenten hun rust pakken lopen minder risico’s op hartproblemen. De reden daarvoor is dat een reis vaak actiever verloopt dan wanneer men de hele dag achter het bureau zit. Actief bezig zijn doet het hart goed en zorgt ervoor dat u niet snel ‘oud’ wordt.

Reizen is goed voor uw relaties met anderen

Reizen is goed voor uw relaties met anderen

Een goede gezondheid wordt over het algemeen ook gevoed door de stabiliteit van de relaties die u heeft met anderen. Door alle drukte van het werk heeft u nog weinig tijd voor quality time en wanneer u al eens thuis bent dan zorgt vermoeidheid er vaak voor dat u niet meer tot heel veel in staat bent. Vakanties en ontspanning zorgen er juist voor dat u weer bewust bent van de ander en goed met diegene kunt praten over zaken anders dan waar het al altijd over gaat in het dagelijkse leven. Verdieping van uw relaties met anderen zorgt over het algemeen voor voldoening en zal in ieder geval uw mentale gezondheid ten goede komen.