Bestel direct
Home hero arrow

Top 5 overstap luchthavens voor vliegtuigpassagiers

EUclaim rankte voor ons de top 5 overstap luchthavens, wij adviseren u in de juiste valuta.

Top 5 overstap luchthavens voor vliegtuigpassagiers

We reizen steeds vaker en steeds verder. Zowel zakelijk als privé. Een bloeiende wereldeconomie en onze avontuurlijke, nieuwsgierige aard dragen daar aan bij. Jaarlijks reizen miljoenen passagiers naar de andere kant van de wereld met het vliegtuig. De kans is groot dat u moet overstappen op luchthavens buiten de eurozone. Onze vrienden van EUclaim hebben de top 5 overstapluchthavens op een rijtje gezet en de veelgebruikte vliegroutes waarbij uw kans op een gemiste aansluiting aanzienlijk is, zodat u zich kan voorbereiden.

1. Dubai International Airport, Verenigde Arabische Emiraten

1. Dubai International Airport, Verenigde Arabische Emiraten

Vorig jaar was Dubai de snelst groeiende luchthaven en de meest gebruikte overstapluchthaven ter wereld. Miljoenen passagiers reizen jaarlijks via Dubai naar Australië, Azië of Europa. Een veelgebruikte vliegroute voor Nederlandse zakenreizigers is de vlucht naar Teheran in Iran via Dubai. Vorig jaar zomer[1] hebben passagiers van 29 vluchten hun aansluiting gemist, dat is 13,5% van het aantal vluchten op deze route. Als u op deze luchthaven overstapt is het fijn om meteen al wat Verenigde Arabische Emiraten dirham bij u te hebben, deze bestelt u binnen enkele minuten via de onderstaande button!

[1] Eind maart – eind oktober 2016

VAE dirham bestellen
2. London Heathrow, Verenigd Koninkrijk

2. London Heathrow, Verenigd Koninkrijk

Dé Europese Hub voor overstappen is London Heathrow Airport. Of u nou naar Amerika, Australië, Azië reist, bijna alle bestemming zijn binnen handbereik vanaf London Heathrow Airport. Miami is een populaire route voor Nederlandse zakenreizigers die via London Heathrow reizen. Vorig jaar zomer werden 13 aansluitingen gemist, wat neerkomt op 7,3% van totaal aantal vluchten naar Miami. Heeft u wat Britse ponden nodig voor tijdens uw overstap? Wij verschaffen ook Britse ponden munten. Lekker makkelijk om uit te geven!

Britse pond bestellen
3. Kuala Lumpur International Airport , Maleisië

3. Kuala Lumpur International Airport , Maleisië

Een ander populair vliegveld voor bestemmingen richting Azië of Australië is Kuala Lumpur, Maleisië. Kuching op Borneo is een populaire bestemming voor reizigers. Vorig jaar zomer waren er maar liefst 43 gemiste aansluitingen vanuit Amsterdam via Kuala Lumpur naar Kuching met Malaysia Airlines. Dit is 23,1% van het totale aantal vluchten op deze route. Bij een overstap op een luchthavens is het altijd handig om wat buitenlands geld bij u te hebben, zodat u gemakkelijk uw uitgaven op de luchthaven regelt. Maleise ringgit bestelt u gemakkelijk online. Wij verschaffen deze valuta al vanaf biljetten van 1 ringgit!


Maleise ringgit bestellen
4. John F Kennedy Airport, Verenigde Staten

4. John F Kennedy Airport, Verenigde Staten

Het bekendste en grootste vliegveld van New York is JFK. Een belangrijke stad voor zakenreizigers en toeristen en daarnaast ook overstapluchthaven voor passagiers naar Boston en Baltimore. Vorig jaar zomer werden maar liefst 29,1% van de aansluitingen naar Boston gemist. Voor Baltimore was dit zelfs 53,5%. Van Amerikaanse dollars kunt u nooit genoeg hebben op reis. Heeft u wat dollars over na uw buitenlandse trip? Wissel ze kosteloos weer terug met gebruik van een koersgarantie of bewaar ze voor een volgende reis!

Amerikaanse dollar bestellen
5. Frankfurt International Airport, Duitsland

5. Frankfurt International Airport, Duitsland

Een gemiste aansluiting komt vaker voor dan u verwacht. Vooral voor passagiers die via Frankfurt naar Tel Aviv reizen. Vorig jaar zomer werd 76%(!) van de aansluitingen van Lufthansa gemist. Een behoorlijke kans dus dat die reis niet gaat zoals gepland. Als u op reis gaat binnen of buiten de Eurozone, dan is het naast het hebben van de juiste valuta altijd aan te raden om een ander betaalmiddel bij de hand te hebben waar u indien nodig op kunt terug vallen. Het CashPassport van GWK Travelex is daar een uitermate geschikt middel voor en helpt u ook nog eens om uw uitgaven op reis gemakkelijk te managen!

Euro CashPassport bestellen

Gemiste overstap? Neem de juiste voorzorgsmaatregelen!

Het laatste wat u wilt is zonder geld vastzitten op een luchthaven in een vreemd land. Niet iedereen heeft altijd een creditcard bij zich of kan hier niet mee betalen, dus daarom is het slim om voor uw reis ervoor te zorgen dat u de juiste valuta bij u hebt voor dit soort noodgevallen. Bij GWK Travelex kunt u makkelijk online vreemd geld bestellen voor uw reis, u krijgt dan zelfs korting op de wisselkoers!

Mocht u een aansluiting missen vanwege vertraging op de eerste vlucht, dan kunt u daar ook nog eens geld aan verdienen. Als u meer dan 3 uur later aankomt op uw eindbestemming, hebt u wellicht recht op een vergoeding tot €600! Bij EUclaim kunt u snel en eenvoudig checken waar u recht op hebt als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is. EUclaim komt al 10 jaar op voor de rechten van vliegtuigpassagiers. Hoewel een vertraging heel vervelend kan zijn, levert het u wellicht wel een mooi bedrag op!