Bestel direct
Home hero arrow

Valuta update april

Gebaseerd op de waardeontwikkeling van buitenlandse valuta ten opzichte van de euro hebben we onze top 3 valuta's van deze maand samengesteld.

Top 3 valuta van de maand: april

Wij hebben onze top 3 valuta's van de maand april weer opgesteld. Deze top 3 is gebaseerd op de fluctuaties op de valutamarkt. De bestemmingen waar deze valuta gehanteerd worden zijn dus voordeliger geworden. Deze valuta zijn namelijk gedevalueerd ten opzichte van een maand geleden.

De euro is meer waard geworden ten opzichte van de meeste kronen namelijk de IJslandse kroon, de Noorse kroon en de Deense kroon. Hieronder volgt de top drie van valuta die goedkoper zijn geworden om te wisselen in de maand april. Voor meer informatie omtrent koersontwikkelingen bekijk onze actuele pagina voor valuta omrekenen.

Koersen vergeleken met 05-03-2017

IJslandse kroon

IJslandse kroon

IJsland is op dit moment een interessante bestemming om te bezoeken als je kijkt naar de actuele wisselkoersen. De IJslandse kroon staat ten opzichte van de euro meer dan 5 procent lager vergeleken met een maand geleden. Nu 500 euro wisselen via GWK Travelex levert 51.530 ISK op; vorige maand was dat nog 48.040 ISK. Als voorbeeld betekent dit verschil dat een gezin van vier personen de toegangskosten voor de spectaculaire Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik uitspaart!

Bestel IJslandse kroon
2. Noorse kroon

2. Noorse kroon

De Noorse kroon is de afgelopen maand ook in waarde gedaald vergeleken met een maand terug. De kroon daalt al langere tijd. Met de huidige wisselkoers ontvangt de uitgaande toerist nu 4030 NOK voor 500 euro, tegen 3.924 NOK een maand geleden. Bent u van plan het Kon Tiki Museum in Oslo te bezoeken? Met een gunstig wisselmoment zijn de kosten van entreetickets al snel terugverdiend.

Bestel Noorse kroon
3. Nieuw Zeeland dollar

3. Nieuw Zeeland dollar

Net als vorige maand zien we de Nieuw Zeeland dollar terug in onze top 3 valuta van de maand. De Nieuw Zeeland dollar verkeert al langere tijd in zwaar weer. Een maand geleden kon u zo'n 662 NZD krijgen voor 500 euro, inmiddels is dat bijna 671. Kijken we iets verder terug dan is dat verschil nog veel groter, in februari dit jaar lag de tegenwaarde voor 500 euro namelijk rond de 636 NZD.

Bestel Nieuw Zeeland dollar