Bestel direct
Home hero arrow

Alleen op reis?

Ga goed voorbereid en lees onze handige tips om het maximale uit je reis te halen!

Ontdek de wereld die je graag wilt zien

Ontdek de wereld die je graag wilt zien

Heb je er ooit aan gedacht om alleen op reis te gaan? Duik in het diepe en ga ervoor! Het zal ongetwijfeld de reis van je leven worden, één die je nooit zult vergeten.

Krijg je een beetje de kriebels van het idee om alleen om vakantie te gaan is dat natuurlijk volstrekt logisch. Het enige wat je hoeft te doen is verder te lezen om de beste tips and tricks eruit te halen die van jouw reis de beste ooit maken!

Aan de slag met de voorbereiding

Het mooie van het alleen reizen is dat je je dag precies in kunt vullen zoals je het zelf wilt, je doet gewoon wat je leuk vindt. Als je je een beetje voorbereidt voordat je op reis gaat dan ben je er zeker van dat je aan alles toekomt wat op je wensenlijst staat. We hebben een aantal tips voor je verzameld:

 • Zorg dat je eerst geïnspireerd raakt. Op het internet zijn duizenden blogs te vinden die vol zitten met inspirerende reisverhalen, ze geven je daarnaast het vertrouwen dat reizen in je eentje hartstikke goed kan.
 • Maak een ruwe inschatting van waar je heen wilt en waar je wilt verblijven, maar zorg dat je tijdens je reis flexibel genoeg bent om je plan aan te passen wanneer zich mooie kansen voordoen.
 • Denk eraan dat je van tevoren de meest populaire bezienswaardigheden en rondleidingen boekt zodat je niet teleurgesteld wordt als je op je bestemming bent.
 • Zorg dat je een goede set headphones meeneemt wanneer de mooiste toeristische plekken bezoekt, zodat je naar gesproken rondleidingen kan luisteren op je smartphone.
 • Zorg dat je volledig georganiseerd bent door alvast vakantiegeld in huis te halen voordat je vertrekt. Bestel je reisgeld bij ons online en je kunt het snel afhalen bij één van ons GWK vestigingen.

Haal alles uit het alleen reizen

Hoewel een trip in je eentje zomaar eens de mooist reis van je leven kan worden, kan het natuurlijk voorkomen dat je je onderweg af en toe wat eenzaam voelt. Mocht dit gebeuren, maak je niet druk! Het is een volkomen normaal verschijnsel en er zijn genoeg manieren waarop je daar wat aan kunt doen.

 • Als je op een makkelijke manier nieuwe mensen wilt ontmoeten, denk er dan eens aan om mee te gaan met een georganiseerde reis voor singles. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en het is een mooie manier om met deze nieuwe vrienden de reis mee te delen. Als je in een hostel verblijft worden er vaak leuke dagtrips en een avondprogramma georganiseerd.
 • Maak je geen zorgen over het alleen eten; niemand zal dit vreemd vinden. Geniet gewoon van het moment om even te ontspannen en bekijk rustig alles wat aan je voorbij gaat, neem een boek mee of bekijk nog eens de foto’s die je gemaakt hebt. En wat helemaal mooi is, er is niemand die tegen je zegt dat het onverstandig is om dat dessert te nemen!
 • Neem af en toe contact op met je vrienden en familie thuis. Ze zullen het altijd leuk vinden om wat van je te horen en door een contactmoment met het thuisfront zal je altijd gerustgesteld worden en je daarna weer op je gemak voelen.

Let op je veiligheid wanneer je alleen reist

Veilig blijven wanneer je alleen reist vereist zelfbewustzijn en ook wat voorbereiding. We hebben een aantal tips voor je die je zullen helpen je wat veiliger te voelen wanneer je de wereld ontdekt:

 • Maak kopieën van je paspoort, je visa en de voorwaarden van je reisverzekering en e-mail ze naar je jezelf en naar iemand op het thuisfront die je vertrouwt. Je kunt ook de gegevens van de accommodatie waar je verblijft achterlaten, als je deze al van tevoren hebt geboekt.
 • Bekijk van tevoren goed welk reisadvies het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft over het land waar je van plan bent heen te gaan.
 • Zorg ervoor dat je altijd genoeg cash geld bij je hebt van het land waar je doorheen reist, zodat je altijd weer terugkomt naar de plek waar je verblijft.