Bestel direct
Home hero arrow

Alles over reizen in een tussenjaar

Zoek het avontuur op en geniet van de reis van je dromen.

Reizen in jouw tussenjaar

Denk je eraan om er eerst een jaar tussenuit te gaan voordat je naar de universiteit gaat of met werk begint?

In een jaar reizen ontwikkel je jezelf als mens, doe je de meest indrukwekkende culturele ervaringen op en zal je een hele hoop mooie herinneringen koesteren als je weer terug bent. Hieronder hebben we een paar tips verzameld wat je het beste kunt doen in jouw tussenjaar.

Werken in het buitenland

Wil je graag wat geld verdienen terwijl je de wijde wereld ontdekt dan is werken in het buitenland echt iets voor jou, ook handig om gelijk delen van je reis te betalen. Of je nou ondersteunend werk doet bij een zomerkamp, achter de bar staat bij een strandtent of een paar maanden in een hostel werkt, je hebt altijd wel een mogelijkheid om ergens in het buitenland te werken tijdens jouw tussenjaar.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Heb je altijd al het verschil willen maken in de wereld? Dan is een tussenjaar voor jou de perfecte mogelijkheid om vrijwilligerswerk aan te pakken. Van gemeenschapswerk in Brazilië tot het behoud van de panda in China, er is altijd wel ergens op de wereld een project die je aan het hart gaat en waar je gedurende het tussenjaar volle aandacht aan kunt geven. Op sites van Real Gap en GapYear.com kan je alvast wat inspiratie opdoen.

De wereld over reizen

Je hoeft natuurlijk niet per se te werken of onderdeel uit te maken van een project, je kunt ook gewoon gaan reizen om je onder te dompelen in allerlei culturen en avonturen. Of je nou een rondreis maakt door Thailand of het bruisende continent van Zuid-Amerika doorkruist, je zult ongetwijfeld een reis maken die je nooit meer zult vergeten.

Ben je van plan om een aantal verschillende landen aan te doen tijdens de reis in jouw tussenjaar dan helpen we je graag op weg met je reisgeld.

Kom langs bij GWK Travelex ons Cash Passport op te halen. Je kunt deze kaart voorzien van geld door er vooraf een bepaald bedrag in euro’s op te zetten, te gebruiken op elke plek waar je een MasterCard logo ziet. Waar je ook bent, de kaart zal altijd weten welke valuta te gebruiken, wel zo handig!