Bestel direct
Home hero arrow

Milieusticker Duitsland (Umweltplakette) kopen

Voor slechts € 22,50 en direct uit voorraad leverbaar!

Milieusticker(Umweltplakette) voor Duitse Steden

Iedereen die wel eens met de auto naar Duitsland reist, kan in diverse steden te maken krijgen met Umweltzones(Milieuzones). In deze milieuzones zijn alleen voertuigen toegestaan welke voorzien zijn van een groene milieusticker. Deze milieuzones zijn ingericht om de luchtkwaliteit te bevorderen. De groene milieusticker(Umweltplakette) voor Duitse steden is alleen bij GWK Travelex voor slechts € 22,50, direct uit voorraad leverbaar!

VESTIGINGZOEKER
In welke steden is een milieusticker Duitsland nodig?

In welke steden is een milieusticker Duitsland nodig?

In veel Duitse steden is het verplicht om de auto te voorzien van een groene milieusticker. Berlijn, Hannover en Keulen waren in 2008 de eerste steden die een Umweltzone introduceerden. Inmiddels zijn er ruim 70 Duitse steden met een Umweltzone. Op de website van de Duitse Umweltbundesambt treft u een actueel overzicht van alle steden met een Umweltzone.

De Umweltzones bevinden zich voornamelijk in stedelijke gebieden. Als u alleen gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heeft u dus geen milieusticker nodig. Let op: Het rijden in een Umweltzone zonder (juiste) sticker kan een bekeuring opleveren van ongeveer 80 euro!

In stedelijke gebieden worden Umweltzones aangegeven middels borden(zie afbeelding). Ook tref je op deze borden welke keuren stickers toegestaan zijn per milieuzone.

Welke kleuren milieustickers zijn er?

Welke kleuren milieustickers zijn er?

Er zijn drie kleuren mileustickers: rood, geel en groen. Welke kleur sticker het voertuig krijgt, is afhankelijk van de uitstoot en wordt toegekend aan de hand van het kenteken. Auto's met een rode sticker, worden in veel steden al niet meer toegelaten. Hierdoor is de sticker ook niet meer leverbaar. De gele sticker is alleen nog geldig in de gemeente Neu-ULM. De groene sticker is bedoeld voor de minst vervuilende voertuigen en wordt in de meeste Duitse steden gebruikt. Alleen bij GWK Travelex is de groene milieusticker voor Duitsland direct uit voorraad leverbaar.

Aan welke voorwaarden moet een auto voldoen voor een groene milieusticker Duitsland?

Aan welke voorwaarden moet een auto voldoen voor een groene milieusticker Duitsland?

Alle voertuigen zoals: auto's, campers, bussen en vrachtwagens, ongeacht de brandstofsoort moeten binnen de milieuzone een sticker hebben. Zowel voertuigen met een Duits kenteken als een buitenlands kenteken. Welke milieusticker een voortuig ontvangt is afhankelijk van de leeftijd, motorinhoud en in welke categorie het voertuig valt. Om een groene milieusticker op uw voertuig te mogen plakken moet het voertuig voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • LPG-, Hybride- of Benzine-auto's toegelaten na 01-01-1993;
  • Dieselauto's toegelaten na 01-01-2006;
  • Auto's met een elektrische aandrijving of een brandstofcel.

Aan de hand van het kenteken wordt bepaald of een auto in aanmerking komt voor groene milieusticker. Hier kan geen uitzondering in gemaakt worden. Zorg daarom dat u altijd uw kenteken bij de hand heeft, wanneer u een Milieusticker Duitsland in een GWK Travelex vestiging wilt aanschaffen.

Milieusticker Duitsland kopen

Milieusticker Duitsland kopen

De groene milieusticker Duitsland is alleen bij GWK Travelex vestigingen, direct uit voorraad leverbaar. De prijs van een Milieusticker Duitsland is € 22,50 per voertuig. Het meenemen van een kentekenbewijs is niet nodig. Zorg wel dat u het kenteken van uw voertuig bij de hand heeft. De Milieusticker Duitsland kunt u eenvoudig kopen bij een GWK Travelex vestiging.

VESTIGINGZOEKER