Bestel direct

Euro - Indiase roepie wisselkoers informatie

Bereken op deze pagina eenvoudig hoeveel u in euro’s betaalt voor uw roepies en bestel deze direct online. Ook vindt u op deze pagina meer informatie over de Indiase munt. Over de geschiedenis van de roepie bijvoorbeeld, maar ook over historische en actuele euro-roepie wisselkoersen.

KOERS CONVERTER

[fromExchangeAmount] Euro = [toExchangeAmount] [toCurrencyName]


Bestel nu

Wisselkoersen laatst bijgewerkt op woensdag, 17 juli 2024 08:35:45 CEST.

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: Vorige maand

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 3 maanden

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 6 maanden

Historische wisselkoersen voor het omrekenen van [FromCurrencyIso] naar [ToCurrencyIso]: 12 maanden

[ToCurrencyIso] voor [FromCurrencyIso] Profiteer online van onze beste wisselkoers [ToCurrencyIso] >
The rates history is not available for this currency
Datum

Hoe kunt u historische wisselkoersen op te vragen
Als u de historische wisselkoersen wilt opvragen selecteer dan een valuta in het menu

Inzicht in de euro - Indiase roepie (INR) wisselkoers

De wisselkoers euro Indiase roepie staat voor het aantal roepies dat u ontvangt wanneer u één euro wisselt. Op de financiële markten wordt deze wisselkoers technisch aangegeven met EUR/INR. Aangezien India steeds een prominentere plek inneemt binnen het internationale handelsverkeer is de wisselkoers EUR/INR ook steeds meer van belang.

Bij een hoge wisselkoers zal de Indiase roepie immers relatief goedkoop zijn ten opzichte van de euro en zal de export van India toenemen omdat er meer besteed kan worden in dat land. Anders zorgt een lage wisselkoers voor het tegenovergestelde effect en zal het ook duurder zijn om op reis te gaan naar India vanwege de lagere hoeveelheid roepies die u voor uw euro’s krijgt.

Wisselkoers euro Indiase roepie, de stand van zaken

De wisselkoers van de euro ten opzichte van de Indiase roepie stond op 17 november 2015 genoteerd op een stand van 1/70,411. U kreeg op die dag dus ruim 70 roepies wanneer u één euro wisselde. Deze stand past in een dalende trend die de koers EUR/INR vanaf 2013 heeft ingezet door een combinatie van stabiele economische groei in India en een afzwakkende euro.

Historische wisselkoers euro Indiase roepie

Na herstructurering van de Indiase economie begin jaren ’90 van de vorige eeuw bedraagt de gemiddelde groei 8 tot 10 procent per jaar. Dat heeft ervoor gezorgd dat ook de Indiase roepie als munt sterker is geworden ten opzichte van andere valuta. Met name na de euro- en schuldencrisis na 2010 daalde de wisselkoers snel als gevolg van de afzwakkende euro tot een laagste punt van 1/55,6985. Nadat de euro in de loop van 2013 weer aan kracht won ten opzichte van de roepie door een herstel in de eurozone en remmende groei in India steeg de koers snel om na 2013 weer te dalen richting het niveau van 2009.

Inzicht in de euro - Indiase roepie (INR) wisselkoers

Wilt u euro's wisselen naar Indiase roepie?


Bestel met korting gemakkelijk Indiase roepie online en haal af bij een GWK Travelex vestiging.

Roepie bestellen
GWK Travelex heeft wisselkantoren in de grotere NS stations, stadscentra, Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Vind een wisselkantoor

De Indiase roepie, een overzicht

Het ontstaan van de Indiase roepie

Het gebruik van munten gaat in India zeer ver terug in de tijd. De eerste munten werden al in de 4e eeuw voor Christus gebruikt toen India onderdeel was van het Mauryaanse Rijk. Er zijn ook sterke aanwijzingen dat er munten uit de tijd van het Romeinse Rijk in omloop waren in India. Vanaf de 8e eeuw werden onder invloed van het ontstaan van de sultanaten ook islamitische munten gebruikt. Verschillende soorten munten waren in omloop totdat India in 1835 door Engeland werd bezet. Er werd ook direct een nieuwe munt ingevoerd, de zilveren roepie, afgeleid van het Sanskriet rupya. Onder de Engelse heerschappij werd geprobeerd alle lokale munten uit te bannen, hoewel dat niet volledig lukte. Nadat India in 1950 onafhankelijk werd bleef de roepie bestaand, maar heette voortaan uiteraard de Indiase roepie.

Voor verder advies kunt u uiteraard altijd bij een GWK wisselkantoor terecht.