Wat is de beste tijd om geld te wisselen?


9 sep 2015


Voor de een is geld bestellen onderdeel van de voorpret van een reis, een ander vindt het stressvol. Want wanneer kun je nou het beste geld wisselen? Op de dag van vertrek op de luchthaven, een paar weken van tevoren? Zelf wissel ik graag geld bij een GWK kantoor op de dag van vertrek, maar sommige valuta zijn niet standaard voorradig.

Vreemde valuta bestellen; wat is het juiste moment?

Het lastige van deze vraag is dat het voor een groot deel totaal afhankelijk is van de valuta die je nodig hebt. Engelse ponden en Amerikaanse dollars hoef je niet vooruit te bestellen, die zijn altijd bij een GWK aanwezig. Als je online bestelt profiteer je overigens wel van een leuke korting. Ander buitenlands geld kun je voor de zekerheid iets verder van tevoren bestellen, zeker als het om vreemde valuta gaat die niet erg voor de hand ligt zoals bijvoorbeeld de Australische dollar of de Afrikaanse rand. Daarvoor geldt soms een langere aanvraagtijd van zo’n 3 werkdagen. Mocht je het zeker willen weten kan je het beste contact opnemen met het wisselkantoor.

Van een vriend heb ik een goede tip gekregen om de historische wisselkoersen in de gaten te houden. Erg handig om trends in de ontwikkeling van de koers te ontdekken en daar mogelijk op in te spelen bij het moment van bestellen. Deze informatie kun je vinden op de site van een wisselkantoor.

 

Beste tijd geld wisselen

 

Hoe bestel je het snelst buitenlands geld?

Je kunt geld wisselen bij één van de vele GWK kantoren in Nederland, op bijvoorbeeld een NS-station. Ook hier geldt dat je het beste andere valuta dan ponden en dollars van te voren moet bestellen. Je kunt eenvoudig online vreemde valuta bestellen en deze ophalen bij een grenswisselkantoor bij jou in de buurt. Als je daarbij rekening houdt met 3 werkdagen om een bestelling te verwerken, zit je altijd veilig. Mocht je direct buitenlands geld nodig kan ook gebruik van GWK's valuta spoedservice en de bestelling afhalen bij de GWK vestiging op Schiphol Plaza.

Wat als de wisselkoers van mijn bestelling minder gunstig uitvalt?

Je wilt niet te ver van tevoren veel contant geld in huis vanwege veiligheid, maar je wilt ook niet teveel betalen voor het geld wisselen. Bij GWK doen ze daar niet moeilijk over. Als je online geld bestelt, wordt de online geldende wisselkoers van die dag berekend, tenzij de online koers op de dag van het afhalen gunstiger is. Dan betaal je gewoon de voor jou meest gunstige prijs.

 

Dit is een blogger bijdrage van Sabine de Witte

Sabine de Witte is reisjournalist en blogger. Luxe reizen en lifestyle is waar zij zich thuis in voelt en ze is dan ook op een continue zoektocht naar de beste plekken om dit te ervaren. Deze verhalen delen, anderen haar avonturen mee laten beleven door ze te beschrijven, dat is haar grote passie. Als Sabine niet op reis is, werkt ze als online marketeer en start-up adviseur, wat als working nomad perfect met elkaar te combineren is.