Home hero arrow

Koop Engelse ponden

Hoeveel ponden wilt u hebben?

= GBP=1 EUR
Toch een andere valuta?

Wat kunt u bijvoorbeeld met uw Engelse ponden kopen?

 • Een toegangskaartje voor Westminster Abbey

  20 GBP

 • Een pint Guinness

  4 GBP

 • Fish and chips

  5 GBP

 • Een ansichtkaart en postzegel

  1,5 GBP

 • Een taxirit van 5 kilometer

  15 GBP

Hoeveel Britse ponden heb ik nodig?*

Kies alstublieft uw budget hierboven.


- +

- +

Wij adviseren:

 • budget
 • voor reiziger(s) voor
 • nacht(en)


Opnieuw berekenen

Dingen die u in Engeland absoluut niet mag missen

 • Brighton
 • Vanuit Londen ben je binnen anderhalf uur in Brighton, een geweldige bestemming voor een dagtochtje om even aan het stadsgewoel te ontsnappen. De krijtrotsen bieden een prachtig decor voor de mooiste foto's.
 • Cotswolds
 • De Cotswolds: een heuvelachtig gebied met schilderachtige dorpen in het midden van Engeland met karakteristieke Britse verrassingen die meer dan de moeite waard zijn.
 • Oxford
 • Niet alleen voor de strebers is Oxford de moeite van een bezoek vanuit Londen waard. Hier kunt u met eigen ogen de oudste Engelse opleidingsinstituten bekijken (die tevens het decor vormden voor veel van de opnames van de Harry Potter-films).

Vertrouw op GWK Travelex

Makkelijk te bestellen en snelle afhandeling

Mevrouw aan het loket was zeer rustig vriendelijk ,attent en gaf de nodige informatie. Kon niet beter.


Snel en voordelig

Het Engelse pond in vogelvlucht

Het Britse pond staat wereldwijd op de vierde plaats van meest verhandelde valuta. Het pond is in het jaar 760 officieel in gebruik genomen en daarmee de oudste munt in omloop. Het pond geldt als wettig betaalmiddel in het Verenigd Koninkrijk, de Falkland Eilanden, Gibraltar en Sint Helena. Het pond werd in de huidige decimale vorm in 1971 ingevoerd.

Meer informatie over het Britse pond

De bankbiljetten met een waarde van 5, 10, 20, 50 of 100 Britse pond worden het meest gebruikt. De meest gebruikte munten hebben een waarde van 0,01, 0,02, 0,05, 0,10, 0,20, 0,50, 1 of 2 Britse pond.

De GBP-EUR wisselkoers in perspectief

Het Britse pond is door de geschiedenis heen een sterke munt geweest, maar kende ook enkele moeilijkere momenten. Zoals in 1976, toen er na de oliecrisis een flinke inflatie optrad. Als lid van de Europese Unie had Groot-Brittannië ook kunnen kiezen voor de euro, maar dit idee stuit in het Verenigd Koninkrijk nog altijd op veel weerstand.

Wat betreft de wisselkoers zien we dat het Britse pond en de euro zich vaak in tegenoverstelde richting bewegen. Als het pond in waarde stijgt daalt de euro doorgaans en vice versa. Tegen het einde van 2008 lagen de waardes van beide munten bijna op gelijke hoogte. De laatste jaren schommelt de waarde van de Britse munt gemiddeld rond de € 1,20.

Meer informatie over het Britse pond

In Groot-Brittannië bestaat het contante geld uit zowel munten als bankbiljetten. De munt met de hoogste waarde is die van 2 pond. Ook is er een munt van 1 pond. Een pond wordt vervolgens verdeeld in 100 pence, waarbij er munten zijn van 1, 2 , 5, 10 , 20 en 50 pence.

De bankbiljetten hebben een waarde van 5, 10, 20 of 50 pond. Hoe de biljetten eruitzien hangt af van waar deze vandaan komen. In Engeland en Wales gebruikt men dezelfde biljetten, maar de centrale banken van Schotland en Noord-Ierland geven hun eigen biljetten uit.

De Engelse biljetten worden overal geaccepteerd, maar de Schotse en Noord-Ierse biljetten worden in Engeland en Wales nog wel eens geweigerd.

Extra ponden nodig in Groot Britannië?

Of u nu in Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland bent, u hoeft niet bang te zijn dat u zonder geld komt te zitten. In veel winkels en restaurant kunt u met uw bankpas of creditcard betalen, maar er zijn ook volop geldautomaten te vinden. Ook bent u op verschillende vliegvelden welkom bij een van onze wisselkantoren in Groot-Brittannië .

Britse ponden inwisselen

Terug uit het Verenigd Koninkrijk en toch nog wat ponden over? Dan kunt u deze natuurlijk weer inwisselen voor euro’s. Bij onze grenswisselkantoren bent u van harte welkom om uw bankbiljetten te wisselen, voor muntgeld is dit helaas niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op onze pagina over buitenlands geld inwisselen .

Het online kopen van Britse ponden is heel eenvoudig

U kunt Britse ponden online bestellen tegen een gegarandeerde wisselkoers waarna u het geld bij een lokale vestiging of voor vertrek op het vliegveld kunt afhalen.

 • 1. Selecteer uw valuta
 • Bepaal hoeveel Britse ponden u nodig heeft

 • 2. Geef aan waar u het geld af wilt halen
 • Kies uit één van de GWK Travelex-vestigingen en de afhaaldatum

 • 3.Bevestiging
 • Per email ontvangt u een bestelbevestiging

*De koersen kunnen in de loop van de dag aan veranderingen onderhevig zijn.

**De genoemde bedragen zijn slechts indicatief om u een idee te geven van de hoeveelheid valuta die u tijdens uw trip nodig heeft.

GWK Travelex is de specialist in vreemde valuta en biedt reizigers op luchthavens, in steden en online de mogelijkheid om wereldwijd geld te wisselen.